U vrticima treba vise nastavnika muskog pola?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam žensko.
Imam čak i temu "Agresivno ponašanje umesto plača" https://forum.krstarica.com/threads/agresivno-ponasanje-umesto-placa.827618/
Онда можда пређем тамо са овим тезама. Ако ми време допусти.

Izvini, ali ovo nije klasično, nego ekstremno.
Ћути, ми можда и не знамо шта се све дешава. Нама изгледа екстремно, а можда је негде класика.

• Podržavam
Reactions: DUH
jel tebe neko maltretirao srecice?

Jednom sam bio vezan u podrumu,proveo sam 24 sata u podrumu sa nasom bracom Kinezima.Nasa bratska Kina ce na pokloniti bager 'CAT' u slucaju poplave.U slucaju poplave beger stane na sredini mosta i sa svojom 'kasikom' premesta vodu sa jedne strane na drugu mosta.i tako se ravna vodostaj to verovatno niste znali.
Ali to nije nikakva poplava...To je kao ono kad se umivas i sa ruke ti padne kap vode na plocice i posle zgazis carapom,malo bude neprijatno ali nakon par minuta sve super.

Jednom sam bio vezan u podrumu,proveo sam 24 sata u podrumu sa nasom bracom Kinezima.Nasa bratska Kina ce na pokloniti bager 'CAT' u slucaju poplave.U slucaju poplave beger stane na sredini mosta i sa svojom 'kasikom' premesta vodu sa jedne strane na drugu mosta.i tako se ravna vodostaj to verovatno niste znali.
Ali to nije nikakva poplava...To je kao ono kad se umivas i sa ruke ti padne kap vode na plocice i posle zgazis carapom,malo bude neprijatno ali nakon par minuta sve super.
aj da ne chitam dalje, ko te odvezao i gde?

aj da ne chitam dalje, ko te odvezao i gde?

Hteli da me voze u Kikindu,ali ovaj Kinez sto je vozio promasi put mi dosli do granice sa Ruminijom,nisam mogao da verujem .Ali ovaj kinez brzo skrenu i mi oko 23:30 dosli u selo Mokrin tamo nas jedan starac lepo docekao,ono vidi se pravi domacim...Prsuta,sir sa Pestera....I sad se ja uhvati za telefon,izvucem ga iz dzepa kad okrenem broj moje babe i zovem,kad ono nece...Setim se ja da imam dual sim telefon,nekako ja prebacim na MTS karticu i ponovim isti broj kad nece roming...Kad se u jednom trenutku javlja Seselj na telefon i kaze mi 'sa Hrvatima sam dobar samo kad sam u romingu' i prekinu...Ne znam sta mu je to znacilo ali siguran da su i njega Kinezi oteli...Videvsi ovaj kinez da imam kod sebe telefon,odmah mi ga oteo iz ruke i baci ga u reku Drca kaze Kinez 'nece vise biti u romingu' kad ja pogledam kad ono stvarno reka tece prema Novom Sadu.I sad ja ono ne znam sta da radim...Nemam blic na telefonu,nemam nista...Setim se ja sta je meni moj deda govorio 'Pazi se stranca'...Uhvatim se ja za svoje ordjenje (mislim nije moje,ali neka bude) i pokazem ovim Kineskim sektasima kad oni poceli da trce,ja uhvatim sprint u suprotnom smeru od Kineza,setao sam 26 sata do svog rodnog grada Uzica,znaci jedva sam preziveo.Nikad vise necu ici da kupujem kod Kineza...Vamo 'Mi smo braca braca' a samo zabijaju noz u ledja...

A zene nisu dosadno,daleko od toga.
Ali jednostavno muskarci su sami po sebi bolji komicari,mozda zbog toga sto imaju manje stida da sebe prestave kao 'budalu' ili mozda zena ima stid od pravljenja ruznih faca...
Mislim postoje smesne zene ali su to pretezno one zene u godinama (babe).

Прављење будале од себе није духовито, то је једноставно - јадно.

Jesam, izvinjavam se. Nisam htela da kažem u smislu da bi decu sa invaliditetom trebalo poubijati,

Koji smisao žene? Ako MENE pitaš, žena je nedovršen muškarac, biološki dokazano, i u tom smislu je fizički invalid. S'obzirom na to da je u odnosu na muškarca fizički skoro pa se može reći "invalid", lako je bilo baciti je u ropstvo. (Iz tog ropstva su iznikla i psihička oštećenja, strahovi, fobije, frustracije, bežanje od stvarnosti itd tako da su žene "gluplje" jer su odbrambenim mehanizmom isključile mozak da ne bi poludele, odnosno da bi manje patile)
Što znači "nismo mi BIRALE ni IZABRALE ništa. Jel' bi ti izabrao da ti ja odsečem taj tvoj ponos i napravim ti umesto piše rupu među nogama? Naravno da ne bi. Ako BiH ja to tebi ipak uradila, to bi na tebe ostavilo teške psihičke posledice. Prosto, Đole "Mens Sana in corpore sano" , u zdravom telu zdrav duh.
Psihički bi mogli biti jednaki kada bi na svakom koraku od rođenja prestali da nas ubeđuje te kako ste pametniji, jer NISTE pametniji, veći ste i od toga je sve i krenulo.

Ко је ова будала? Одавно нешто глупље нисам прочитала.

Прављење будале од себе није духовито, то је једноставно - јадно.
Nije mislio to, nego sa decom kad se igraš.
A sa odraslima, više nisu grimase nego bukvalno hrabrost da se nekad i "praviš dvorskom ludom" da zasmeješ prijatelja u "bedaku".
Zna se gde ne priliči pravljenje budale od sebe, treba prosto umeti nasaliti se na svoj račun, što se kaže. Ja, npr to radim svaki dan, ne ispadam "budala", naprotiv, samo neko ko je stvarno bez kompleksa može da se zeza na svoj račun :)

U vrticima treba vise nastavnika muskog pola?
Je l' mukarac moze jednako ili bolje raditi u vrticu kao nastavik od zene?
Treba. Muškarci se moraju više ukljičiti u odgoj dece jer dečacima trebaju muške figure i uzori pri odrastanju, a u obrazovnom sistemu ih ima u znatnijem broju tek među nastavnicima, što je već kasno.
Da ja ne mudrujem, ide tekst koji zbog obima ide u spojler, ceo je u linku ispod.
Odsustvo očeva (“Otac-kolac”)

Nedavno sam držao nekakav seminar o deficitu pažnje i hiperaktivnosti kod dece za prosvetne radnike. Na skupu je prisustvovalo više od 250 ljudi. Osećao sam se kao da sam zalutao na sastanak nekog feminističkog društva. Među prisutnima je bilo samo pet muškaraca: predsednik opštine, sekretar za kulturu, dva direktora škola i jedan jedini učitelj. Prisetio sam se i toga da decu sa problemima kod mene uglavnom (gotovo uvek) dovode majke. Dečake vaspitavaju uglavnom majke, a uče ih ( u nižim razredima) učiteljice (dakle žene). Od koga će ti dečaci da nauče da budu muškarci? Čovek ne može da da ono što nema, zar ne? Žene nikada nisu bile muškarci, pa tako i ne mogu znati kako se to postaje. Osim ako u svojoj omnipotenciji ne misle da su “bolji muškarci od muškaraca” i da je biti muško “prosta stvar”…”muškarci su jednostavni”…(čitaj prosti). Ali, daleko od toga da krivim žene za tu situaciju. Muškaraca, jednostavno, nema u vaspitanju dece-ni u kući, ni u školi. Ja samo kao otac, psihoterapeut, i komunista (šalim se za ovo treće) ispuštam “nečujni vapaj za smislom”: Aman, braćo, muškarci, gde ste!? Sinovi vam, bez vas, neće stići nikuda! Man’te se one narodne “Otac-kolac”. Dečaci i mladići u našem društvu mnogo trpe zbog odsustva očeva i muškaraca u njihovim životima jer ne dobijaju usmerenje ni mentore koji bi im pomogli da sazreju u zrele muškarce. Osim ako dečak nije dobar u nekom sportu (pa ima sreće da naleti na mudrog trenera) ili nekoj drugoj sličnoj “muškoj” aktivnosti, ili ne sretne nekog stvarno dobrog nastavnika, možda nikada neće stvarno upoznati nekog muškarca. Nemajući uvid u unutrašnji svet stvarnih muškaraca, dečaci su prinuđeni da predstavu o sebi grade na osnovu blede slike napabirčene spolja-sa televizije, filmova i od vršnjaka, koju zatim oponašaju nadajući se da će dokazati da su muško.

Devojčice nisu u takvoj situaciji. Tokom odrastanja neprestano su izložene rasponu prilično sposobnih i komunikativnih žena kod kuće, u školi, među prijateljicama. Veoma često čujem izjavu od dečaka “škola je za devojčice”. Tačno je. Škola je po meri devojčica.
https://olicentar.rs/biti-musko/
Meni je lično fascinantno koliko moj sin koji tek ima godinu i koji mesec prilazi stalno muškarcima, poznatim i nepoznatim i pokušava da uspostavi neku komunikaciju pokazujući neki kamen koji pokupi sa zemlje ili što slično, koliko dečaci traže uzore među muškarcima i njihovo odobravanje.

Poslednja izmena:
@kichbran ne samo dečaci :)
Kada sam bila mala, ja sam mislila da je moj tata Bog :) Neke obične stvari, tipa gledajući ga kako se brije su za mene bile veštine toliko komplikovane, da sam imala pored ljubavi i ogromno poštovanje i divljenje.
Pored brijanja (Haha, pa dobro, baš sam bila mala, tek prohodala) kada negde idemo autom, to je tek bilo neopisivo.
Iako sam bila tako mala, mene je odusevljavalo sve što tata radi i verovatno već u tom uzrastu nekako je počelo da se formira mišljenje da je "tata IZNAD mame" (dovoljno je bilo što se ne brije i ne vozi auto)
Kasnije, kada sam već porasla, imala 5-6 godina, oca sam počela još više da cenim zato što sam već bila aktivno dete, a tata je trčao sa mnom duže nego mama, ili smo išli na reku, jezero ili more gde sam počela da primećujem da mama neće da uđe u vodu (da se igra sa nama), već sedi pored, a nekad ode i legne (krivila sam je, jer nisam shvatala zašto "mama neće da se igra"- to su bili dani njenih bolnih mesečnih ciklusa).
Naravno, kada sam imala 11, bilo mi je jasno, ali htela sam da kažem da skoro svako dete više voli muško društvo.
Uticaj oca je ogroman, ima jedna izreka koja kaže: "Ako otac pruži ruku kćerci, ona će ga pratiti i u pakao".

U vrtićima ne treba ni jedan nastavnik niti nastavnica već vaspitač i vaspitačica.

Kako od teme nema ništa ali zato saznadoh ko je kad i kako izgubio nevinost, ko koga prati, da li nekom smeta ili ne smeta praćenje, ko sa kim u šiframa razgovara, naravno često nafilpovano uvredama, tema se zaključava dok se ne očisti.

• Haha
Reactions: DUH
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back