U toku je globalni Jihad protiv Kršćana

ja mislim da amerima odgovara terorizam da bi zamaskirani plastom borbe protiv istog ostvarivali svoje strateske ciljeve. na kraju krajeva... ameri su izmislili terorizam finaciranjem bin ladena i slicnih u afganistanu za vrijeme ruske okupacije. osim toga plasuci vlastiti narod terorizmom SAD polagano postaje policijska drzava gdje obavjestajna sluzba ima sve ruke optvorene za kontroliranje "raje" :mrgreen:

@KoscheiBesmertnii

Arapi su se u Augustinovom Alžiru pojavili tek u krajem 7. vijeka (što znači više od 300 g. poslije njegove smrti).
Sam Augustin imao je previše svojih problema (opsjednutost sopstvenom grješnošću) i borba protiv donatizma i pelagijanstva, da bi se bavio beznačajnim pustinjsko-nomadskim politeistima sa drugog kontinenta.

A "Rimljani" (kako ih Ti zoveš) u to su vrijeme bili u govnima do grla i ako su o nečemu razmišljali, nisu sigurno o nekakvim Arapima nego o varvarima koji su im bili pred vratima.
Kakav je Rim bio tada "centar moći" dovoljno Ti govori činjenica da se Augustin 387. nije pokrstio u Rimu, nego u Milanu.

A ovo dole
Kadidža je poticala iz bogate arapske porodice koja je prihvatila rimokatoličku veru. Ona je svu svoju imovinu zaveštala crkvi i postala kaludjerica kada je dobila od crkve specijalni zadatak - trebalo je da nadje podobnog mladog čoveka koji bi širio novu veru medju Arapima.
ovo je "fantastično".
Koliko god se trudio ja zaista nikako ne mogu zamisliti da iko može povjerovati da je Hadidža iz
plemena Kurejš, jedan od prvih obraćenika na islam, žena koja je Muhameda napravila ekonomski nezavisnim još u toku svog života, a poslije svoje smrti (umrla je tri godine prije Hidžre) pravim bogatašem, bila "Vatikanski špijun" i još "plus" monahinja.

krauterbox:
@KoscheiBesmertnii

Arapi su se u Augustinovom Alžiru pojavili tek u krajem 7. vijeka (što znači više od 300 g. poslije njegove smrti).
Sam Augustin imao je previše svojih problema (opsjednutost sopstvenom grješnošću) i borba protiv donatizma i pelagijanstva, da bi se bavio beznačajnim pustinjsko-nomadskim politeistima sa drugog kontinenta.

A "Rimljani" (kako ih Ti zoveš) u to su vrijeme bili u govnima do grla i ako su o nečemu razmišljali, nisu sigurno o nekakvim Arapima nego o varvarima koji su im bili pred vratima.
Kakav je Rim bio tada "centar moći" dovoljno Ti govori činjenica da se Augustin 387. nije pokrstio u Rimu, nego u Milanu.

A ovo dole

ovo je "fantastično".
Koliko god se trudio ja zaista nikako ne mogu zamisliti da iko može povjerovati da je Hadidža iz
plemena Kurejš, jedan od prvih obraćenika na islam, žena koja je Muhameda napravila ekonomski nezavisnim još u toku svog života, a poslije svoje smrti (umrla je tri godine prije Hidžre) pravim bogatašem, bila "Vatikanski špijun" i još "plus" monahinja.

Да не говоримо о томе да се у време Мухамеда не може говорити о "римокатоличкој цркви" јер је онда постојала јединствена хришћанска црква. Расцеп се десио 400 година после Мухамедове смрти!

То је као када би неко написао да је Наполеон 1812 напао СССР.

Ne može se govoriti o globalnom đihadu,
radi se o muslimanskoj sekti vehabije.

Vehabije same po sebi su politička sekta više no vjerska,
vjeru koriste kao svoje orudje i pomazu dinastiju Al Sud,
ali nisu na žalost jedina sekta, ima ih mnogo mnogo vise...

Samo se pitam, kako to da normalni stanivnici / muslimani
nisu ustali protiv takvog "muslimanskog otpada".

Lakse malo, odoste daleko...

Prije svega odgovor hvaraninu... Vehabije su se od skora pojavile (citaj, zadnjih 20 godina), sto nije neko dugo vrijeme da bi se komentarisale u ovoj svrsi..

Vehabije su proiazvedene od strane onih kojima ovaj nacin odgovara i sto je jos gore, Vehabije imaju za cilj upravo ono sto je navedeno u naslovu..
Jos su veoma krhki i slabi da bi isli na globalnom nivou u borbi protiv hriscana.. Njihov trenutni zadatak je nesto drugaciji, a to je (dobro ces da procitas) PREVASPITAVANJE muslimana sirom svijta da se mole bogu i da sluze bogu onako kako oni to vide, tek nakon toga se krece u globalni rat protiv hriscana a konacni cilj je u sustini isti.. Cijela planeta da je muslimanska...

Sad, sva objasnjenja koja su napisana za Muhameda, ja necu da komentarisem, ima ovde dakako pametnijih od mene, ali kada se govori o terorizmu i svim pocastima danasnjice koja su vezana za terorizam i islam zajedno su u stvari ne samo proizvod zapada vec i veoma jakog jevrejskog lobija tamo, te veliki, jos uvijek, uticaj katolicke crkve..
Nije slucajno, ali nekima tesko povjerovati jeste proizvodnja ratova...Mozda izgleda smijesno, ali svaki rat koji se negdje vodio imao je dodirnu tacku sa katolickom crkvom, da ne kazem svetom stolicom...
Muslimani su se vec odavno izmakli kontroli, kako to vec napisaste, s tim da nije jasan stav katolicke srkve o tome, vec u javnosti i dalje se ponasaju kao bebe..

Sto se tice zapada i islama, francuska je trenutno najugorzenija, pa se bojim da ce ako pocne nesto od silnih predvidjanja nekih nemira i ratova muslimani vs hriscani na tlu evrope, da zanemarimo rat u bosni, upravo poceti na tlu francuske..

Na kraju kada se pogleda, Srbija ce jos i da ostane cista i po strani u dogadjajima koji ce tek da nastanu za nekih 10 do 15 godina, tesko da ce biti prije, jos je rano, ali pripreme se vrse i te kako..

Back