Ja imam trenutno dve isplative ideje.
Jedna je sa trgovinom i tu ti trebaju vise speditersko znanje i ne toliko novca za ovde koliko preko grane, ali opet nije to previse .
Isplativa je sigurno jer se taj proizvod tek otvara i bice jagme...
Nema konkurencije u evropi...
A ima potrebe i postoji reklama....
Tu je bitno brzo reagovati, prvi talas uvek donosi najvise kesha...mada i kasnije ce biti sasvim dovoljne margine zarade.
A drugi isplativ projekat je na zalost rizicniji ali se radi o proizvodnji...
Tu je vec bitno osim dobre ideje i ponasanje konkurencije na trzistu, jer profit moze biti vrlo veliki, a ulaganja nisu velika u smislu ne preko 50.000e.
Takodje je trziste napolju....
Ostale ideje su vezane za trziste ovde i tu ne mogu nista da garantujem , jer zavisi od jajara politickih , cak iako te zakon podrzava, imao sam situacije da zakon ne vazi iako je napisan jasno, vec da li imas jajaru advokata i jajaru sudiju i jajaru ministra u dzepu...
Te ostale ideje su isplative mozda u londonu, svedskoj, norveskoj, ali ovde ne mogu nista reci.
Ove dve prve su vezane za ovaj trenutak....prva daje kajmak izuzetan prvih 6 meseci a kasnije samo kajmak (racunam da ce pametni da se ubace u posao kao konkurencija),a druga je stvar pametnog plasmana...
Ako imas iskustva sa uvozom i izvozom i spedicijom onda ti je prva ideja zlato....