У Сребреници није било геноцида: Стручњак за геноцид Ефраим Зуроф. Ноам Чомски, Едвард Херман...

Ti znaš da bih ja došao u Šabac, i zato ti nikad ne bi rizikovao da me zoveš ni u Šabac ni u Rašku. I ne samo mene, već bilo koga sa foruma. A znam i zašto... zato što si ispleo oko sebe mrežu laži i plašiš se da će biti otkrivena. Zato se kriješ, zato koristiš Tor, odatle to izmišljanje idiotizama da je "za mene vredniji pas nego Srbin" (sram te bilo zbog toga), itd.

Jer "vunica", kao što rekoh. Strah. To je kao da ja kažem da neću da se vidim sa tobom "jer bi ti pobio svu američku decu i povadio im oči". Takve gnusne laži može da smisli samo bolestan čovek.

Pošto ja nemam običaj da lažem, jer smatram da se laž pre ili kasnije obije čoveku o glavu, moja su vrata uvek svima otvorena, bilo da se slažem sa čovekom ili se ne slažem. Nismo svi isti.

To je ta razlika između mene i tebe, i TO je pravi razlog zašto ti nećeš na kafu.

Nadji mi JEDNU samo JEDNU temu na forumu gde si osudio zlocine nad Srbima i ja povlacim sta sam rekao.

Uvek relativizujes zlocine nad Srbima , a pokusavas da nam prodas zapadnu mantru i propagandu o Srbima kao narodu zlocinaca koji cine zlocine nad drugima .

Evo cak si odbio i da osudis zlocin nemackih vojnika nad dvojicom Srba iz Prizrena koji su otisli da uzmu svoj stari auto i kupe mleko za bebu rekavsi "nismo sigurni sta se tamo desilo".

A svi znamo sta se desilo , na osnovu snimka - ti Srbi su brutalno likvidirani od strane NATO pakta tj Nemacke.

Cevi njihovih pusaka su bile okrenute ka zemlji i nije bilo metka u cevi.

Na njih je ispaljeno 220 metaka , pri tom nakon pucnjave, umesto da im ukazu pomoc barem ovom ranjenom, nemacki vojnik na transporteru dize ruku i vice Hail Hitler. I ti to nista ne osudjujes. Cutis na to.

Zato imam takvo misljenje o tebi kakvo imam . Covek koji ne voli i ne postuje sopstveni narod, ne moze da bude dobar covek.

Naravno da nepismeni seljaci ne razumeju razliku između genocida i ratnog zločina, zato i jesu zgodni da za pare kolju, da budu masa koja ide na klanje, da prepisuju laži i budalastine, jer ih nije sramota ničega. To je apsolutno dokazano u praksi postaviš korisnog idiota da angažuje beskorisni masu da korisno izvršava gluposti... I Jo's ih zoveš stručnjacima da ponizi stručnjake.

Poslednja izmena:
E vidis ovi tvoji navodi su razlog zasto nisam mogao da odem na pice sa tobom.

Ovo sto ti ovde manifestujes jeste klasican autosovinizam , mrznja najgore vrste uperena protiv srpskog naroda.

Pri tom razlog da ne odem na pice sa tobom tada- je bila tvoja tvrdnja da su Srbi na Kosovu izvrsili genocid nad Albancima.

Ti besramno lazes.

Srbi nisu izveli 7000 ljudi iz Srebrenice i streljali ih . To je cista laz.

Vecina od tih 7000 ili koliko vec je poginula u pokusaju proboja iz Srebrenice ka Tuzli.

Tek jedan manji broj je streljan i to zato sto su prepoznati kao ratni zlocinci, tj egzekutori nad 3.200 Srba iz Srebrenice i okoline.

Da te podsetim da su ti teroristi ubili 3.200 Srba civila i spalili 156 srpskih sela od 1992 do 1995 pre nego su platili glavom za svoje zlocine.

Veci deo tih 3.200 ubijenih Srba su bili zene, deca i starci.

Sa druge strane Srbi su ubijali samo one u uniformama. Nijednoj zeni, detetu, starcu nije falila dlaka sa glave i oni su prevezeni autobusima u Tuzlu.

Ti te srpske zrtve nigde ne pominjes. One za tebe i tebi slicne autosoviniste ne postoje.

U vasem sistemu vrednosti vise vredi zivot pseta - nego zivot Srbina.

Eto da vidis koliko nisi u pravu ovde mozes naci kompletan spisak ubijenih Srba u Srebrenici i okolini.

http://www.nspm.rs/dokumenti/komple...-u-opstinama-i-selima-srebrenickog-kraja.html

Videces da su ubijana deca tj bebe u kolevci, zenama prosipana creva, secene glave, prsti, usi, nosevi....

Kada se već spominje Effraim Zuroff kao nekakav autoritet u povodu Srebrenice, onda se može uzeti i kao autoritet u pogledu Jasenovca kada govori da Srbi preuvelićavaju žrtve tog konc logora. Samo primjećujem. Nebitno. :kafa:
Misliš ovako nešto....

Centar Simon Wiesenthal zatražio je u pismu od hrvatskih vlasti da ukine penzije ustaškim ratnim zločincima koje su im dane neposredno nakon osamostaljenja Hrvatske.
U pismu koje potpisuje izraelski povjesničar Efraim Zuroff, inače direktor centra koji se bavi traganjem za preživjelim nacistima i njihovim saradnicima, navodi se da su zakonom usvojenim u jesen 1993. godine nagrađeni članovi pokreta koji je počinio brojne zločine nad stanovništvom.
“Imajući u vidu grozne zločine koje su počinile Ustaše za vrijeme NDH vjerujemo da je takva politika pogrešna i protivna principima Republike Hrvatske i teška uvreda ustaškim žrtvama, njihovim porodicama i svim Hrvatima sa smislom za moral i integritet”, stoji se u Zuroffovom pismu hrvatskom premijeru Zoranu Milanoviću.
Iz Centra Simon Wiesenthal traže preduzimanje hitnih mjera kako bi promijenili ovakvu politiku što je prije moguće i poštedjeli Hrvatsku sramote nagrađivanja onih koji su bili među najgorim i najokrutnijim počiniteljima zločina u Drugom svjetskom ratu.

Misliš ovako nešto....

Centar Simon Wiesenthal zatražio je u pismu od hrvatskih vlasti da ukine penzije ustaškim ratnim zločincima koje su im dane neposredno nakon osamostaljenja Hrvatske.
U pismu koje potpisuje izraelski povjesničar Efraim Zuroff, inače direktor centra koji se bavi traganjem za preživjelim nacistima i njihovim saradnicima, navodi se da su zakonom usvojenim u jesen 1993. godine nagrađeni članovi pokreta koji je počinio brojne zločine nad stanovništvom.
“Imajući u vidu grozne zločine koje su počinile Ustaše za vrijeme NDH vjerujemo da je takva politika pogrešna i protivna principima Republike Hrvatske i teška uvreda ustaškim žrtvama, njihovim porodicama i svim Hrvatima sa smislom za moral i integritet”, stoji se u Zuroffovom pismu hrvatskom premijeru Zoranu Milanoviću.
Iz Centra Simon Wiesenthal traže preduzimanje hitnih mjera kako bi promijenili ovakvu politiku što je prije moguće i poštedjeli Hrvatsku sramote nagrađivanja onih koji su bili među najgorim i najokrutnijim počiniteljima zločina u Drugom svjetskom ratu.
Ne mislim ovako nešto:

Direktor Centra "Simon Wiesenthal" Efraim Zuroff: "Nažalost, i pojedini srpski, pa čak i izraelski istoričari preuveličavaju broj žrtava Jasenovca."

https://www.srbijadanas.com/vesti/i...-da-ode-u-jasenovac-kad-god-pozeli-2022-07-24

Ne mislim ovako nešto:

Direktor Centra "Simon Wiesenthal" Efraim Zuroff: "Nažalost, i pojedini srpski, pa čak i izraelski istoričari preuveličavaju broj žrtava Jasenovca."

https://www.srbijadanas.com/vesti/i...-da-ode-u-jasenovac-kad-god-pozeli-2022-07-24
Da pojedinci cene da je bilo i do milion civilnih žrtava bilo samo u Jasenovcu ali realnije je da je bilo oko 700.000 ubijenih žene, dece, muškaraca na celoj teritoriji NDH u raznim jamama i sistemima koncetracionih logora.

iz članka koji si linkovao

U maniru višedecenijskog neumornog i beskompromisnog "lovca na naciste", ovako u intervjuu medijima dr Efraim Zurof (74), direktor Centra "Simon Vizental" iz Jerusalima, govori o nedavnom skandalu kada su vlasti u Hrvatskoj odbile molbu predsednika Vučića da poseti stratište Srba i Jevreja u NDH iz Drugog svetskog rata, kvalifikujući želju šefa naše države kao - provokaciju.
- Neki Hrvati tvrde da je Jasenovac bio radni logor za vreme Drugog svetskog rata i da nije bilo ubistva, kao i da su posle rata komunisti tamo ubijali - ustaše. Nažalost, i pojedini srpski, pa čak i izraelski istoričari preuveličavaju broj žrtava Jasenovca.
- Šakiću je suđeno za masovno ubistvo više od 2.000 ljudi. Bio je relativno kratko vreme komandant Jasenovca, a izrečena mu je maksimalna kazna od 20 godina zatvora. Problem je bio u tome što mu je trebalo suditi za genocid.

Back