"U Srebrenici nije bilo genocida. Presude Karadžiću i Mladiću ne priznajem. Čiča-miča, gotova priča"

gost 422686

Buduća legenda
Poruka
27.626
"U Srebrenici nije bilo genocida. Presude Karadžiću i Mladiću ne priznajem. Čiča-miča, gotova priča"

Banjaluka -- Novi gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković gostujući u TV emisiji govorio o Miloradu Dodiku, presudama Haškog suda i Srebrenici.

IZVOR: JUTARNJI LIST SREDA, 25.11.2020. | 08:42

"Mojom pobedom u Banjaluci završava se era korumpiranih političara", kazao je na samom početku emisije na N1 Stanivuković, koji je najavio da će vlast preuzeti do kraja godine.

Kako prenosi JUtarnji list, Stranivuković je komentarisao spomenik Hrvatima, Bošnjacima i Srbima u Banjaluci, što su posebno komentarisali njegovi politički protivnici.

"Samo kod nas na brdovitom Balkanu ideja mira može izazvati nemir. Govorio sam o jednoj ideji mira, ne oslikavajući bilo kakve detalje, a politički oponenti uzmu određene stvari pa u BiH u jednom danu možete biti nacionalista i izdajnik. I prethodni gradonačelnici su razmatrali tu ideju parka mira koji treba da simbolizuje da je svaki rat uzaludan", pojasnio je Stanivuković, dodajući da je to univerzalna ideja mira.

Upitan da prokomentariše izjavu Milorads Dodika koji je najavio da će zaustaviti finansiranje nekih projekata u Banjaluci od strane entitetske vlade i da će prestati da subvencioniše grejanje, i najavu da će već sledeće sedmice po hitnom postupku Skupština RS-a raspravljati o izmenama Zakona o lokalnoj samoupravi prema kojem bi uloga gradonačelnika postala protokolarna, Stanivuković na to kaže da je on izabran voljom građana i da ako do ovoga dođe, on će pozvati građane na mirni protest.

"Zašto njih boli Banjalika? Zato što se po prvi put pojavio neko koga ne mogu zaustaviti u reviziji svih ugovora, u pokazivanju svih kriminala, korupcija, zato što se pojavio neko ko je nepotkupljiv i neko ko ima veću energiju, želju, strast i mnogo veću podršku nego što oni mogu zamisliti", poručio je Stanivuković.

Pojasnio je i zašto smatra da u Srebrenici nije počinjen genocid.

"Znate li definiciju genocida? Istrebljenje naroda s određene teritorije. Je li bila namera u tom smislu da svi budu proterani? Srebrenica je deo BiH. Govorimo o nameri da jedan narod bude istrebljen s te teritorije, o nameri da se deca ubijaju. Takve namere nije bilo. Rekao sam, bio je veliki zločin, meni je žao zbog svake žrtve. Ali šta je problem? Problem je što je to pitanje izpolitizovano. Šta se hoće da kada se kaže ta čuvena reč, ja je neću ni ponoviti, onda da se kaže da je čitav narod takav. Mi Srbi nismo takav narod. Predstavljam jednog modernog političara koji voli sve druge ljude. Ne bežim od grešaka. Ako je neko u jednoj stranci loš, pa ne znači da je svaki član u toj stranci loš", kazao je.

Na pitanje da li priznaje presude Haškog suda u slučaju Radovana Karadžića i Ratka Mladića, poručio je da ne priznaje "ništa od tog suda".

"Taj sud je naneo veliku političku štetu mom narodu i to je za mene čiča-miča, završena priča", kazao je Stanivuković.

https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2020&mm=11&dd=25&nav_category=167&nav_id=177008

U Srebrenici i nije bilo genocida već srpske pravde! Naplatili smo balijanerima za naše poklane i pobijene!

Banjaluka -- Novi gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković gostujući u TV emisiji govorio o Miloradu Dodiku, presudama Haškog suda i Srebrenici.

"Mojom pobedom u Banjaluci završava se era korumpiranih političara", kazao je na samom početku emisije na N1 Stanivuković, koji je najavio da će vlast preuzeti do kraja godine.

Kako prenosi JUtarnji list, Stranivuković je komentarisao spomenik Hrvatima, Bošnjacima i Srbima u Banjaluci, što su posebno komentarisali njegovi politički protivnici.

"Samo kod nas na brdovitom Balkanu ideja mira može izazvati nemir. Govorio sam o jednoj ideji mira, ne oslikavajući bilo kakve detalje, a politički oponenti uzmu određene stvari pa u BiH u jednom danu možete biti nacionalista i izdajnik. I prethodni gradonačelnici su razmatrali tu ideju parka mira koji treba da simbolizuje da je svaki rat uzaludan", pojasnio je Stanivuković, dodajući da je to univerzalna ideja mira.

Upitan da prokomentariše izjavu Milorads Dodika koji je najavio da će zaustaviti finansiranje nekih projekata u Banjaluci od strane entitetske vlade i da će prestati da subvencioniše grejanje, i najavu da će već sledeće sedmice po hitnom postupku Skupština RS-a raspravljati o izmenama Zakona o lokalnoj samoupravi prema kojem bi uloga gradonačelnika postala protokolarna, Stanivuković na to kaže da je on izabran voljom građana i da ako do ovoga dođe, on će pozvati građane na mirni protest.

"Zašto njih boli Banjalika? Zato što se po prvi put pojavio neko koga ne mogu zaustaviti u reviziji svih ugovora, u pokazivanju svih kriminala, korupcija, zato što se pojavio neko ko je nepotkupljiv i neko ko ima veću energiju, želju, strast i mnogo veću podršku nego što oni mogu zamisliti", poručio je Stanivuković.

"Znate li definiciju genocida? Istrebljenje naroda s određene teritorije. Je li bila namera u tom smislu da svi budu proterani? Srebrenica je deo BiH. Govorimo o nameri da jedan narod bude istrebljen s te teritorije, o nameri da se deca ubijaju. Takve namere nije bilo. Rekao sam, bio je veliki zločin, meni je žao zbog svake žrtve. Ali šta je problem? Problem je što je to pitanje izpolitizovano. Šta se hoće da kada se kaže ta čuvena reč, ja je neću ni ponoviti, onda da se kaže da je čitav narod takav. Mi Srbi nismo takav narod. Predstavljam jednog modernog političara koji voli sve druge ljude. Ne bežim od grešaka. Ako je neko u jednoj stranci loš, pa ne znači da je svaki član u toj stranci loš", kazao je.

Na pitanje da li priznaje presude Haškog suda u slučaju Radovana Karadžića i Ratka Mladića, poručio je da ne priznaje "ništa od tog suda".

"Taj sud je naneo veliku političku štetu mom narodu i to je za mene čiča-miča, završena priča", kazao je Stanivuković.

https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2020&mm=11&dd=25&nav_category=167&nav_id=177008

U Srebrenici i nije bilo genocida već srpske pravde! Naplatili smo balijanerima za naše poklane i pobijene!

Imamo te projektovane likove borce protiv kriminala i korupcije ,

mislim da je već provaljeno sa Most-om u hr, i sa Dritanom u CG, pre toga sa Kurtije u Prištini

A onda kada dođu zastupaju jaku nacionalnu opciju da pokupe opštu podršku

Šta ako osvoje veliku vlast .. da li će zastupati interes onih koji su ih stvorili ili će imati autonomiju?

Šta misliš? Ko ih tako štanca iste?

Oдлично! Тако ће и Америка и НАТО/ЕУ само да кажу више не признајемо ентитете и кантоне, Босанци од данас сте грађанска држава по систему један човек - један глас, чича мича и готова прича! :D

Наравно, прво иде Закон о забрани негирања геноцида и слављења ратних злочинаца.

Oдлично! Тако ће и Америка и НАТО/ЕУ само да кажу више не признајемо ентитете и кантоне, Босанци од данас сте грађанска држава по систему један човек - један глас, чича мича и готова прича! :D
Па добро срушите онда Дејтонски мировни споразум, ево једва чекамо.

Наравно, прво иде Закон о забрани негирања геноцида и слављења ратних злочинаца.

Taj zakon neće proći!

A jel' ga itko pitao: mali, otkud ti pare?

Ма добро, антисрпски таблоидни портал Б-92 је изокренуо Драшкићеве ријечи и исконструисао наслов из фрагмената одговора, све како би још мало демонизовали Србе пречане а и како би се болдовало афирмисано убјеђење како Срби пречани "Kад се бира између два зла, увијек побиједе четници" како је то прије пар дана један паћеник а богами и ментални болесник закмечао. Разумијемо их, горак је хљеб проданих душа који се морају увијек доказивати газдама лајући и режећи на Србе.

Што се млађаног Драшка тиче, већ сам примијетио на теми коју сам отворио (овдје) да ће се морати ресетовати:
Овакав расплет није лош за Србе, мали Драшко на новој позицији ће морати понешто и одрадити јер је баш он на проблеме на локалу указивао задњих година, а мораће подвлађивати мејнстриму у Бањој Луци око многих тема, врло брзо ће га на зуб узети медији у ефбиху, посебно они пробошњачки, који су му давали подршку задњих година и за које је Додик постао еталон за зло, па оно ко је против тог зла, добар је.
А биће проблема и за усаидове портале у Српској (РТВ БН, Бука и остало смеће) који су због наведеног гурали малог Драшка, а сада ће баш зато што ће младац морати повремено у изјавама подвлађивати мејнстриму међу Србљем, морати окренути плочу. Но и то је њихов проблем.
и подвлађивати мејнстриму у Бањој Луци и међу Србљем око многих тема, и када је у питању сребренички масакр и однос према генералу Младићу и првом предсједнику Српске као и према руглу званом МКСЈ у Ден Хагу.
И он је само пренио оно што 95+% Бањолучана мисли и говори.
Врло брзо ће га на зуб узети медији у ефбиху као и дежурни лајавци (и продане душе) у роду српском који су га до сада подржавали јер је био контра Додика који је за њих постао еталон за само зло, па ко је против тог зла, добар је.
Остаје им само да кмече и понављају како "кад ти злоће бирају између два зла, увијек побиједе четници", но то је њихов проблем.

Poslednja izmena:
Mali ima price za sve strane u zavisnosti gde gostuje. Tako je i Dodik priznavao genocid na federalnim i stranim kanalima pa posle negirao na domacim.
Ја сам га први подцјенио када се тек појавио а како ствари стоје има да преузме ПДП странку.
Учи брзо, прилагођава се,нема школу, сељачка интелигенција,прави балканик политичар.

Ма добро, антисрпски таблоидни портал Б-92 је изокренуо Драшкићеве ријечи и исконструисао наслов из фрагмената одговора, све како би још мало демонизовали Србе пречане а и како би се болдовало афирмисано убјеђење како Срби пречани "Kад се бира између два зла, увијек побиједе четници" како је то прије пар дана један паћеник а богами и ментални болесник закмечао. Разумијемо их, горак је хљуб проданих душа који се морају увијек доказивати газдама лајући и режећи на Србе.

Што се млађаног Драшка тиче, већ сам примијетио на теми коју сам отворио (овдје) да ће се морати ресетовати: и подвлађивати мејнстриму у Бањој Луци и међу Србљем око многих тема, и када је у питању сребренички масакр и однос према генералу Младићу и првом предсједнику Српске као и према руглу званом МКСЈ у Ден Хагу.
И он је само пренио оно што 95+% Бањолучана мисли и говори.
Врло брзо ће га на зуб узети медији у ефбиху као и дежурни лајавци (и продане душе) у роду српском који су га до сада подржавали јер је био контра Додика који је за њих постао еталон за само зло, па ко је против тог зла, добар је.
Остаје им само да кмече и понављају како "кад ти злоће бирају између два зла, увијек побиједе четници", но то је њихов проблем.

Možda su ove izjave samo deo maske .. za sticanje poena

Kako se odredio prema ostanku viskog predstavnika ?

Možda su ove izjave samo deo maske .. za sticanje poena
Стицање поена да, део маске, мислим да нису. Малог Драшкића и Јелену Тривић не треба трпати у исти кош са осталом ПДП братијом и дружином љигавих типова (али баш љигавих), они имају (мислим на Драшкића и Јелену) улогу коју је имао Додик прије пар деценија када је био и опасно застранио, корисни идиоти и инструменти преко којих они који нашем роду рђаво мисле ударају на главне "негативце", тада СДС сада владајућу екипу у Српској.
Ни Јелена ни овај младац а ни Додик не спадају у политичаре који једну причу врте у Бањој Луци, другу у федералном Сарајеву, са те стране су досљеднији од љигаваца (којих итекако имамо у Српској) којима је то својствено, а у те спада свакако и ова љигава екипа из ПДП-а.
Kako se odredio prema ostanku viskog predstavnika ?
Не знам да ли га је то ико питао, не пратим толико сваку изјаву, али ако га буду питали, одговор ће бити у фазону "да институција високог представника мора да се укине ако БиХ жели апред", тако нешто.
Како написах, на новој позицији која носи и одговорност, мораће ослушкивати пулс својих суграђана и подвлађивати мејнстриму у Бањој Луци и међу Србљем. Видјећемо у којем ће се правцу развијати.

Ја сам га први подцјенио када се тек појавио а како ствари стоје има да преузме ПДП странку.
Учи брзо, прилагођава се,нема школу, сељачка интелигенција,прави балканик политичар.

Treba da nabaci jos 30-40kg sala na sebe. Da izgleda ozbiljnije

(...) Комшија на апаратима. (...)
Не лажи! Моја маленкост вам је баш казала да је вашег Додига као злог моћника намазаног свим фарбама морао да начне неки национал-шовиниста. Не може народ који се 30 године тровао национал-шовинизмом преко ноћи да се са тог зла скине и да гласа на пример Војина Мијатовића. Није Бањалука авангардна као Сарајево па да победи антифашиста. Па се тако пре две године на изборима за председника вашег ентитета пробало са симпатичним гусларом из Гацка.

Авај, Запад вам је тада дозволио да покрадете изборе , чисто да би Додиг потписао мапу пута у НАТО ("програм реформи"), тако да је талентовани млади извођач четничких песама на гуслама морао да пропадне на изборима. Но, како сада нема шта више да се чека од вашег Додига, није ни могло у Бањалуци да се краде као обично, и победио је млади Бањалучки Трамп.

Poslednja izmena:
Овдје сам престао читати... :D
Знам да вам је мука од истине. Међутим, чињеницу да је у Сарајеву (у "општини Центар") победио Срђан Мандић треба посматрати као да је у Бањалуци победио већ поменути Војин Мијатовић.

Back