U Srbiji se ne postuju zakoni a dokaz je i 1 maj

izuzetan

Aktivan član
Poruka
1.715
U zakonu pise da je 1 maj neradan dan a poslodavci ne postuju zakon moze im se jer je vlast na strani tajkuna i multinacionalnih kompanija a nije na strani naroda i radnika. Pa tako danas smo imali situaciju da su skoro svi megamarketi radili, pekare, mesare, apoteke, mnoge fabrike i mnoge gradjevinske firme i niko ne odgovara pred zakonom zbog toga. A evo i zasto poslusajte sledeci video koji je sve na jedan pitak i humoristicki nacin objasnio tu situaciju:

Код мене у комшилуку има једна мала продавница, људи су се побунили власнику "зашто их не пустиш да оду кући, сад је први мај" и онда власник одговори "па даћу им дуплу дневницу". Када су сви отишли окренуо се радницима и рекао "Аууу што су тешки ови људи... морао сам их лагати да ћете добити дуплу дневницу" и тако се ови врате на радна места

Dok se ne obnovi pokret "New Partisans " nema nade
partizani, neće više nikada kod šireg sloja ljudi, jer je tako jednostavno
al nama treba narodna država gde bi narod bio vlasnik cele države
a ta ideja je najmanje prihvaćena od sirotinje, što je neverovatno, sirotinja je najveći pobornik
ovog pljačkaškog kapitalizma "jer se zna neki red"
slažem se, al mlatiti o marxizmu posle svega što je bilo je nemoguće danas
mi moramo da stvorimo novi put, a najbliži tom putu smo bili 1804-1835
kada je srbija bila država narodna i narodne pravde, prvi i drugi ustanak su bili klasne borbe pre svega
zamisao o pravdi jednakosti i poštenju je smišljeno i planski zatrta 1980-2000....

partizani, neće više nikada kod šireg sloja ljudi, jer je tako jednostavno
al nama treba narodna država gde bi narod bio vlasnik cele države
a ta ideja je najmanje prihvaćena od sirotinje, što je neverovatno, sirotinja je najveći pobornik
ovog pljačkaškog kapitalizma "jer se zna neki red"
slažem se, al mlatiti o marxizmu posle svega što je bilo je nemoguće danas
mi moramo da stvorimo novi put, a najbliži tom putu smo bili 1804-1835
kada je srbija bila država narodna i narodne pravde, prvi i drugi ustanak su bili klasne borbe pre svega
zamisao o pravdi jednakosti i poštenju je smišljeno i planski zatrta 1980-2000....
Kada je sloba pao moja baba je rekla: e sada će da bude kao u doba kraljevine, bogati će da se bogate i uživaju a sirotinja će da crkava od boleština i gladi. Dakle omanuo si to što pominješ je bilo za vreme tita i socijalizma. Pre i posle gutanje kare.

Ovako nekako su prošli put završili nacifašisti kapitalisti.

Mic po mic glupa sirotinja napravi opet isto.

Pogledajte prilog 1334866
Ја умрем од смеха кад год видим главу Мусолинија спљошетну као у цртаном филму

Ово сигурно расплаче срце Гамбина

Капитал не може и не сме да ПАТИ збоГ ВАШИХ ..роштиљијада :D
Знам,знам да серем :(

али,веровали или не,
ево,овде у швајцарској..такође све живо ради..
продавнице,ђене-ђене...него ме јутрос пробудила чак ДРЖАВНА комунална Служба..
ђубретари,Камион..односе смеће из Контејнера.
Ја мислим да ће већ од наредне Године овај 1. мај се укине.
И ја радио данас послеподне(као..дупли сати)
толико

Бенито Мусолини је био 1 САВРЕМЕНИЈИ ЧОВЕК у целој овој,нахнадној "Демократији" који је увео социјално,здравствено Осигурање,помоћ болеснима и сиромашнима...све ОНО на чему се тзв. садашња Демократија заснива.

Бенито Мусолини је био 1 САВРЕМЕНИЈИ ЧОВЕК у целој овој,нахнадној "Демократији" који је увео социјално,здравствено Осигурање,помоћ болеснима и сиромашнима...све ОНО на чему се тзв. садашња Демократија заснива.
и Хитлер је волео приватизације

мусолини:
mqdefault.jpg

Капитал не може и не сме да ПАТИ збоГ ВАШИХ ..роштиљијада :D
Знам,знам да серем :(

али,веровали или не,
ево,овде у швајцарској..такође све живо ради..
продавнице,ђене-ђене...него ме јутрос пробудила чак ДРЖАВНА комунална Служба..
ђубретари,Камион..односе смеће из Контејнера.
Ја мислим да ће већ од наредне Године овај 1. мај се укине.
И ја радио данас послеподне(као..дупли сати)
толико
Ja sam se usrao od košenja trave od ujutro do uveče mlatim trimerom a okolo čujem ljudi odvrnuli narodnjake i urliču u ekstazi na neku seljobersku muziku :D

a zasto tih 4 radnika ne mogu da se dogovore "sutra ne radimo!"? pa nek gazda otvori..ako mu se radi na praznik
Све ће мање било какав договор имати ефекта јер ће да отпусти раднике и замени их пакистанцима, Бангладежанима . . . . . који раде за дупло мање паре него наши људи.
У фирми где радим власник већ то планира. Ја сам изразито против тога осим када су они најпростији послови у питању.
Још увек нисмо дошли у сукоб али ћемо врло брзо јер сматрам да то није решење.

Све ће мање било какав договор имати ефекта јер ће да отпусти раднике и замени их пакистанцима, Бангладежанима . . . . . који раде за дупло мање паре него наши људи.
У фирми где радим власник већ то планира. Ја сам изразито против тога осим када су они најпростији послови у питању.

То је веома опасна Ствар и нажалост веома изгледна...
Мој брат од Ујака,запослен у једној нашој Војној Фабрици је у 2 наврата(комплетно са екипом) био у том Бангладешу где су им сервисирали војну Опрему коју смо ми њима продали.
Очигледно је пао неки договор између нашег Велеиздајника и Тамила-ајде као ,купујте и даље а ми ћемо Вас да рестеретимо,да Вас запослимо у Србији"...

Драги Боже,њих има 160 милиона тамо:(:(

Нећу даље,и не желим да помислим..

onda je tu Kraj

U zakonu pise da je 1 maj neradan dan a poslodavci ne postuju zakon moze im se jer je vlast na strani tajkuna i multinacionalnih kompanija a nije na strani naroda i radnika. Pa tako danas smo imali situaciju da su skoro svi megamarketi radili, pekare, mesare, apoteke, mnoge fabrike i mnoge gradjevinske firme i niko ne odgovara pred zakonom zbog toga. A evo i zasto poslusajte sledeci video koji je sve na jedan pitak i humoristicki nacin objasnio tu situaciju:

Ја би тужио спаре од државу

onda je tu Kraj
Ако мислиш на крај фирме да, у праву си.
Нама се ближи крај из неколико разлога:
1. Ненормална грамзивост власника фирме.
Власник није био такав на почетку. Причали су ми то старији радници. Како се повећала лова која пристиже тако се и он променио - на горе наравно. Скоро смо дошли у сукоб када сам тражио да инвестирамо у један посао који ће нам донети јако добар новац у блиској будућности а његов одговор је био "јбг потрошио сам паре, купио сам 5 станова". Полудео сам јер смо се другачије договорили.
2. Обожавање увлачења у дупе
За ово је првак света. Човек просто обожава овај спорт. Јако лако пада под утицај таквих људи и доста их слуша после.
3. Одсуство стратешког палнирања
Ментални капацитети власника фирме за класу су испод оних који су потребни да би управљао фирмом каква је сада
4. Одсуство жеље за награђивањем вредних и способних људи
Некада је то знао да ради, сада више не. Једноставно се подразумева да ћеш да гинеш и душу да остављаш у фирми и за фирму.

Korporacije su mila majka sa srpske male privrednike. Ko je jednom radio za ovu drugu grupu pa pobegao u korporaciju, taj se više ne vraća.

U indiji radnici spale fabriku ako nisu zadovoljni. Nema za njih posla nema ni za gazdu :mrgreen:

Back