U Srbiji pola miliona ljudi živi u bedi

da li će da bude kao u Sev Koreji ili kao ono po receptu starih majstora.....Žan Pol Pot i ekipa

Svakako da ne.U sevkoreji postoji monopol jedne stranke a pol pot je bio ludak.Ja pokusavam ozbiljno da iznesem alternativno politicko organizovanje a vi se glupirate.Ja govorim o samoorganizovanju ljudi ODOZDO,o dobrovoljnim savezima,bez tutorstva partija,zutih sindikata,gazda i bogatasa.Govorim o kidanju lanaca ropstva i ponizenja,o unistenju kapitalizma,ali ne govorim o diktaturi,govorim o slobodi.

Ma jelte?A kako to?kojom logikom ćeš sprečiti nezaposlenost uništavanjem fabrika,privatizacijom i daljim otpuštanjem,pa sve restriktivnijim zakonom o radu,evropskim cenama robe široke potrošnje,a nepalskim nadnicama?Otvaranjem što više stranih banaka koje ljude GURAJU u dužničko ropstvo.Akumulacijom kapitala u rukama malobrojnih tranzicionih profitera tipa mišković,vlahović,đelić...Daj molim te tu priču više niko ozbiljan neće da proguta.

o tome ja ovde pricam sve vreme kume....

o tome....

srbija pod demokratama je zemlja socijalne nepravde i velike bede, velikih socijalnih razlika, zemlja u kojoj jedni imaju sva prava a drugi nikakva i u kojoj se tim ljudima sto veoma tesko zive obecavaju neke evropske integracije kao resenje njihovih svih zivotnih problema po sistemu "ne crkni magarce do zelene trave".

Anarhija i sloboda nije isto.....

Ta sloboda o kojoj govoriš je nemoguća u doba civilizacije.
Može se postići samo, ako se vratimo u predcivilizacijsko doba, i gologuzi sakupljamo plodove po šumi sa ostalom braćom primatima....

Anarhija i sloboda JESTE isto i samo anarhija zasluzuje i ima kapacitet pune slobode.Civilizacija naprotiv,JESTE preduslov formiranja takvog drustveno-politickog sistema.Anarhizam spada u progresivne drustvene teorije tako da je jako pogresno povezivati ga sa predistorijskim drustvenim organizacijama,citaj malo brale...

Anarhija i sloboda JESTE isto i samo anarhija zasluzuje i ima kapacitet pune slobode.Civilizacija naprotiv,JESTE preduslov formiranja takvog drustveno-politickog sistema.Anarhizam spada u progresivne drustvene teorije tako da je jako pogresno povezivati ga sa predistorijskim drustvenim organizacijama,citaj malo brale...

Bakunjin i ostale amarhističko-komunističke gluposti su za bubuljičave pubertetlije,.....
Dođe vreme kada treba odrasti......

Srbija JESTE zemlja bede.

Ako se gleda iz evropocentrističkog, uskog pogleda na svet onda možda....
Veliki deo svetske populacije posebno u Africi, Aziji, Latinskoj Ameriici...živi lošije od prosečnog građanina Srbije...Teža dostupnost pijaćoj vodi, hrani, zdravstvenoj zaštiti, školstvu, nerazvijenost privrede....itd...

Ako se gleda iz Monte Karla, Srbija zaista jeste zemlja ogromne bede...

Srbija je zemlja koja u zadnjih 30 godina ekonomski i privredno propada...Pogodilo nas je ono prokletstvo imao, pa nemao.....To se teško podnosi...

Ala ti je argument.

Pa, ako hoćeš argumente idi na neke dobre ekonomske, pravne i fakultete političkih nauka, pa nek ti objašnjavaju zašto je to što propagiraš, neizvodljivo i utopističko, i sprovođenje takvih ideja u delo dovode do destrukcije, propadanja, a često i do potoka krvi..

Ja nemam vremena, a ni znanja da se zamajavam sa egzotičnim idejama o društvu nekih zaluđenika iz XIX veka ...

Pa ja sam rekao da odeš na dobre fakultete, a ne bilo koje....A treba i šire znanje
To što zastupaš (moderni anarhizam), nije održivo ni sa ekonomskog, ni sa pravnog, ni sa socijalnog stanovišta....
Idi skupi svoje drugare hipike, pa osnujte neku komunu pa živite kako hoćete,i tamo sprovodite anarhiju....
Narodu u Srbiji je dosta anarhije i potrebna mu je stabilnost i sigurnost i pravna i ekonomska i socijalna..A to se može postići samo jačanjem institucija, njihovog ugleda, dostojanstva i snage...

Ovo je tema o siromašnim ljudima u Srbiji, koji vam služe samo kao povod da prosipate tirade o sopstvenim političkim ubeđenjima....

Socijalno ugraženim slojevima može se pomoći samo solidarnošću i aktivnim delovanjem...a ne praznim politikanskim floskulama...

Anarhizam je najvisi stepen razvoja drustva kada se vlast ne vrsi silom, ni unutar drzave ni spolja. I verovatno nikada ili ne skoro nece biti dostignut.

Anarhija sa bombama sa kraja 19. veka stvarno je malo u pogresno vreme.

I na razvijenom zapadu ne misle svi isto, valjda ima kritike i neslaganja sa aktuelnim politikom. ali to nema publicitet.

Back