U Srbiji nema pravde!

Poruka
3.797
Hristos se rodi! :)

Zaustavljaju policajci i kaznjavaju sirotinju,pisu im kazne ako su vozili brzo. Komunalci pisu kazne babama i dedama koji prodaju razne stvari na ulici. "Hvataju" se sitni kriminalci,prodavci droge i slicno. Ljudi zavrsavaju na sudu zbog nekih racuna,dolaze im izvrsitelji na vrata da popisuju imovinu. Na televiziji se prodaje prica kako se zakon postuje,hapse se losi likovi itd. Prodaje se prica o pravnoj drzavi koja ne postoji. Zamajava se narod sa ovim sitnim pedofilcicima i silovateljima. Kao jaoo vidite kako mi pravdu izvrsavamo,samo da vi i vasa deca budete bezbedni... Imate li utisak o svom ovom ispiranju mozga? Zasto sam pokrenuo temu? Pored toliko ovih "politicara" ako mogu tako da ih nazovem,pored toliko ljudi na polozaju,parazita na budzetu,pored toliko onih pravih mafijasa i kriminalaca,ozbiljnih glava koji se kriju negde tamo i tako dalje...Pored svih ovih parazita,lopova,pored svog tog smeca u djubreta koji godinama primaju plate iz budzeta vise od 120.000 dinara+kradu ko zna koliko,a nista ne rade za boljitak Srbije,ovde se hapse sitni prevaranti,dileri,upadaju u novinarske redakcije uzimaju stvari,zabranjuju im da rade i tako dalje. Dodjem nekako zbunjen i oseti se sva ta nepravda vrlo lako. Kad vidim kako maltretiraju obicne ljude radnike,a tamo neko u isto vreme isisava pare iz budzeta,krade milione,iznosi van zemlje,stavljaju svoju rodbinu na drzavna radna mesta,potpisuju satanisticke zakone i ko zna sta jos...Alo bre ljudi? Pa lako cemo resiti te sitne pedofilcice i silovatelje,dajte bre da resimo ove krupne? Traze vesanje u centru grada za ovog pedofila. Cekajte bre,pa mali je on. Njega mozemo da biramo kako cemo ga ubiti,da li cemo da secemo polni organ ili sta vec. Red za vesanje i resetke je dugacak 100 metara. On je naneo stetu jednoj maloj devojcici. Hajdemo resiti ove sto su naneli stetu na par miliona ljudi u Srbiji? Hademo vesati ove sto nanose stetu Srbiji zadnjih 30 godina?
Voleo bih da cujem koji je to politicar zavrsio u zatvoru u zadnjih 30 godina,ima li neko odgovor na ovo pitanje mozda?
U nasim zatvorima niko,ocigledno mora HAG da intervenise...Tesko i da mozemo nagadjati koliko nasi politicari imaju para na racunima. Eee,izem te pravdo.

Poslednja izmena:
Ne znam ali znam da sam za svaku novu godinu pricao daj boze da bar jedan politicar zavrsi u zatvoru....
Sad vise ne pricam...
Sad je kasno ...narod je postao isti ili gori od politicara...
Ali ako cu po kulturi, ne zna se ko je gori, izbeglice iz hrvatske, bosne, kosova ili ovi domaci sto uzivaju u sitnim pakostima pa pustaju da se javna i opsta nekultura tolerise, da se ne zamere...

Znam da najvise otpora pozitivnim aktivnostima cine boranija, narod, a ne politicari...

Ali pored toliko samoobmana i lazi koje svaki pojedinac, srbin cini , zasto uopste pominje pravdu?
Pa jasno je, neobrazovan, nesvestan...ne razlikuje da ne postoji pojam pravde uopste, ali da krenemo da ne postoji u nemoralnom drustvu sigurno....
A ne postoji ni uopste, jer postoji pojam nepravde, a pojam pravde ne postoji...To cesto kazem kao trik da razdvojim filozofa mislioca od istoricara filozofije ili nekog ko je radi duvanja procitao neko filozofsko zvucno delo...
Nepravda je sve ono sto osoba ocekuje na osnovu ucenja, vaspitanja ili prolaza u okolini, a ne ispuni se....neispunjena ocekivanja....
A sta onda narod zove pravdom, pa zahtev da im se ispune ocekivanja...
A sebe ubedjuju da je to opravdan zahtev...
Samo je pitanje koliko sebe obmanjuju da su zasluzili to sto ocekuju i koliko zavisti imaju u sebi...

Kako onda definisati opsti pojam pravde i nepravde...?
Pojam nepravde bi jos i mogao da se definise kao svaka razlika u dozivljaju i dogadjanjima i ocekivanjima koje pojedinac ima u odnosu na neki prosek u okruzenju...
Ili u odnosu na neku uspostavljenu logiku, sto bi meni bilo milije da takva definicija bude u svesti pojedinaca....da se bune po principu a ne po sadrzaju protekcije i koristi koju licno imaju ili su izgubili...
Tako se moze i ispravljati....ujednacavanjem...
Ne moze se ispraviti subjektivni osecaj pojedinca, ali to se i ne pokusava, tu se pojedinac proglasava neobjektivnim i ignorise...
Medjutim pojam pravde, se onda ne moze definisati...jer predstavlja direktno subjektivne zelje i ocekivanja pojedinca, jako zamuceno sa licnim zeljama i neobjektivnostima...

Po reakcijama na pojam nepravde i pravde se moze vrlo lako proceniti nivo svesti i inteligencije sagovornika ili naroda celog...
Ako vidis da ne razumeju o cemu se govori, da se drze reci pravda kao pijan plota, znas da zahtevaju samo licnu korist i nista vise od toga i ne razumeju, tj oportunisticki i poltronski su raspolozeni i svesni....
Ako vise uocavaju pojam nepravde od pojma pravde, i to na opstem nivou, onda se bar moze govoriti o povodljivim i kritickim osobama...
Bar toliko za pocetak...
A ako uopste ne priznaju pojam pravde nego se trude da eliminisu tokove koji vode ka nezeljenim odnosima, ne definisuci to kao pravdu, e onda se tu moze pokretati pitanje nepravde i opsteg dejstva prema nepravdi...
Tj moze se govoriti o usmeravanju na metode i postupke koji sigurno dovode do sto veceg broja ostvarenja zamisljenog...

U Srbiji niko ne razmislja ovako , pa zato nemamo zahteve naroda da sve bude tree strukture....tj da ne postoji besmislen zahtev ,vec da takav zahtev mora sigurno pasti u bar jednu kategoriju....
ili najbolje bar tri...tj da postoje tri nacina da se zahtev ostvari...

Itd itd, ne bih dalje, mislim da nema govornika srpskog jezika koji bi dalje rasclanjivanje pojma pravde i nepravde razumeo...bilo na forumu bilo van foruma..

Vaistinu se rodi. U Srbiji nema pravde. To je istina. Nijedno društvo nije idealno i u svakom društvu ima nepravde. Negde više negde manje, ali mi smo po tome čini mi se lideri. Stvorili smo društvo koje nebrine o običnom čoveku. Društvo u kojem napreduju prevaranti, kriminalci i politički poltroni dok oni koji su pošteni, vredni i hoće svojim radom i pameću da ostvare nešto u životu budu sputavani od tog istog sistema u društvu.

Vaistinu se rodi. U Srbiji nema pravde. To je istina. Nijedno društvo nije idealno i u svakom društvu ima nepravde. Negde više negde manje, ali mi smo po tome čini mi se lideri. Stvorili smo društvo koje nebrine o običnom čoveku. Društvo u kojem napreduju prevaranti, kriminalci i politički poltroni dok oni koji su pošteni, vredni i hoće svojim radom i pameću da ostvare nešto SEBI u životu budu sputavani od tog istog sistema u društvu.

Vrlo lako se objasni kako se uspostavlja takav sistem, evo npr , ja sam podebljao rec koja objasnjava kako to vide svi i zasto se onda to sputava...

Naravno ima i ljudi koji su osteceni....
Klasican primer ostecenog coveka je , nije ni mene niko mazio, pa sto on da se siri.....
Ili neobjasnjive cak i neprimetne aktivnosti koje su sabotaze...

Ja npr imam babu u zgradi koja cim ja nagarim temperaturu u stanu, onda otvara ulazna vrata zgrade da napravi promaju i ohladi...
A stalno je obucena kao tenk, 100 delova na njoj...
Nema koristi od tog otvaranja, ali eto da osteti...
Ali zaplet je kad ne grejem, onda u susretu pita "komsija na sta se vi grejete" , sto je prilicno bezobrazno pitanje za nekog ko mi sabotira grejanje time sto svaki dan zimi pere stepeniste, kao , a leti nijednom u 2 meseca, a leti je i prasnjavije i prljavije, ali onda nema opravdanje za pravljenje stete, tj ne cini stetu pa nema motiva...
Naravno , otvara racune za struju, da vidi koliko sam potrosio itd itd...

Ovo nije primer za pravdu i nepravdu po vasem shvatanju, ali jednostavno je deo koji pokazuje da nema jasne vizure sta je (pravda)? a sta nepravda u drustvu koje je ostavljeno na milost i nemilost razmisljanja glupog naroda....

Zaustavljaju policajci i kaznjavaju sirotinju,pisu im kazne ako su vozili brzo. Komunalci pisu kazne babama i dedama koji prodaju razne stvari na ulici. "Hvataju" se sitni kriminalci,prodavci droge i slicno. Ljudi zavrsavaju na sudu zbog nekih racuna,dolaze im izvrsitelji na vrata da popisuju imovinu. Na televiziji se prodaje prica kako se zakon postuje,hapse se losi likovi itd. Prodaje se prica o pravnoj drzavi koja ne postoji. Zamajava se narod sa ovim sitnim pedofilcicima i silovateljima. Kao jaoo vidite kako mi pravdu izvrsavamo,samo da vi i vasa deca budete bezbedni... Imate li utisak o svom ovom ispiranju mozga? Zasto sam pokrenuo temu? Pored toliko ovih "politicara" ako mogu tako da ih nazovem,pored toliko ljudi na polozaju,parazita na budzetu,pored toliko onih pravih mafijasa i kriminalaca,ozbiljnih glava koji se kriju negde tamo i tako dalje...Pored svih ovih parazita,lopova,pored svog tog smeca u djubreta koji godinama primaju plate iz budzeta vise od 120.000 dinara+kradu ko zna koliko,a nista ne rade za boljitak Srbije,ovde se hapse sitni prevaranti,dileri,upadaju u novinarske redakcije uzimaju stvari,zabranjuju im da rade i tako dalje. Dodjem nekako zbunjen i oseti se sva ta nepravda vrlo lako. Kad vidim kako maltretiraju obicne ljude radnike,a tamo neko u isto vreme isisava pare iz budzeta,krade milione,iznosi van zemlje,stavljaju svoju rodbinu na drzavna radna mesta,potpisuju satanisticke zakone i ko zna sta jos...Alo bre ljudi? Pa lako cemo resiti te sitne pedofilcice i silovatelje,dajte bre da resimo ove krupne? Traze vesanje u centru grada za ovog pedofila. Cekajte bre,pa mali je on. Njega mozemo da biramo kako cemo ga ubiti,da li cemo da secemo polni organ ili sta vec. Red za vesanje i resetke je dugacak 100 metara. On je naneo stetu jednoj maloj devojcici. Hajdemo resiti ove sto su naneli stetu na par miliona ljudi u Srbiji? Hademo vesati ove sto nanose stetu Srbiji zadnjih 30 godina?
Voleo bih da cujem koji je to politicar zavrsio u zatvoru u zadnjih 30 godina,ima li neko odgovor na ovo pitanje mozda?
U nasim zatvorima niko,ocigledno mora HAG da intervenise...Tesko i da mozemo nagadjati koliko nasi politicari imaju para na racunima. Eee,izem te pravdo.

Treba da glasas za SNS
I da ides u mesni odbor Zvezdara sa Marincem
Tamo ce da ti objasne da je sve do jaja a bilo bi jos bolje da nema DS, LDP i CRO

Sam narod je takav, nepravedan. Može se još mnogo prideva nadenuti.
Upravo ta sirotinja je začetnik savremene nepravde, sa svojim prasićima i jagnjićima koje zadnjih 100 godina uvaljuju,prvo lekarima, a posle svima redom.
A onda su deca i unuci te sirotinje postali oni koji traže da im se uvali.
I tu smo gde smo.

Zato sto su najbolji izginuli odavno...... A i neprijatelj sa svih strana nas nije stedeo.. E pa zato imas sad da Zeljko Mitrovic i njegov sin ubijaju po Srbiji i niko im nista ne moze i to samo zato sto Siz vlada preko Pinka, znaci ako doprinosis naprednoj stranci mozes nekaznjeno da ubijas. Iz Srbije ce svi da odu, ostace samo Sizoje i ona baba sto se veselila na otvaranju autoputa... Ok karikiram, ali poenta je da ce ostati lopovi i mafija kojima je ovde sasvim dobro i penzosi koji u pauzama izmedju turske sapunice, Zadruge i Crvenog meseca gutaju Minut, dva...

Vaistinu se rodi!
Priča o pravdi i nepravdi je već odavno mlaćenje prazne slame. Ono što je za nekog pravda za drugog je nepravda. Civilizacijski tokovi su odavno krenuli
putevima koje definišu ZAKONi. Dakle Vaše" Alo bre ljudi" treba da bude usmereno samo u pravcu, kakav je zakon i kako se, u smislu selektivnosti,sprovodi.

Vaistinu se rodi!
Priča o pravdi i nepravdi je već odavno mlaćenje prazne slame. Ono što je za nekog pravda za drugog je nepravda. Civilizacijski tokovi su odavno krenuli
putevima koje definišu ZAKONi. Dakle Vaše" Alo bre ljudi" treba da bude usmereno samo u pravcu, kakav je zakon i kako se, u smislu selektivnosti,sprovodi.
Naravno ovo je uprostena varijanta tumacenja, ali je dobro da se ljudima koji vec dele stvari na pravdu i nepravdu privremeno skloni paznja na zakon i nezakonsko...
Zakon inace nije tu da definise sve aktivnosti coveka , a narocito nije tu da pomaze ispoljavanje svih afiniteta coveka...
Niti ce ikad biti i dobiti takvu funkciju.
Ali ima svoju posebnu oblast, pravni okvir gde deluje...
Srbima pravni okvir izgleda totalno nejasno , posto oni zakon i ne postuju , a postuju ga i pozivaju se na njega samo kad ocekuju korist od toga...
Zato i izgleda sve usputno , sve javasluk i sve kako kome dodje...
Ali kad neko pominje pravdu i nepravdu, obicno ga ostali usmere na pravo i nepravno kao neku vrstu asocijacije i sinonima, a nije..

Sta da ti kazem isto je kod nas u RS
Dzerteri i bitange su zajahali na vlast provode agendu i reforme MMF ,direktive nadnacionalnih struktura ,unistavaju i rastjeruju narod u RS za to vrijeme su oni i klika oko njih se napljackala i nenormalno obogatila
Jure i kaznjavaju sirotinju a kradu stotine miliona preko tendera.Nametnuli kazne kao u Svajcarskoj a plate nisu ni 10%svajcarskih i kazne placa samo onaj ko nema veze i sirotinja
Zalosno je u sta se RS pretvorila posle onoliko zrtava i stradanja i borbe za drzavu i slobodu narod je dobio najcrnju okupaciju , koja je vise srba raselila i unistila nego ustase i Turci
RS je MMF superhik drzava koja otima siromasnim da bi dala bogatim vlastodrzcima i kliki oko

Kakav narod takva i vlast.Ajde da malo budem precizniji kakva vecina naroda takva je i vlast.
Velika vecina bi se isto tako ponasala samo da moze da se docepa funkcije.

Zato sto su najbolji izginuli odavno...... A i neprijatelj sa svih strana nas nije stedeo.. E pa zato imas sad da Zeljko Mitrovic i njegov sin ubijaju po Srbiji i niko im nista ne moze i to samo zato sto Siz vlada preko Pinka, znaci ako doprinosis naprednoj stranci mozes nekaznjeno da ubijas. Iz Srbije ce svi da odu, ostace samo Sizoje i ona baba sto se veselila na otvaranju autoputa... Ok karikiram, ali poenta je da ce ostati lopovi i mafija kojima je ovde sasvim dobro i penzosi koji u pauzama izmedju turske sapunice, Zadruge i Crvenog meseca gutaju Minut, dva...
Nepreteruj. mi smo nebeski narod

Zaustavljaju policajci i kaznjavaju sirotinju,pisu im kazne ako su vozili brzo
. Komunalci pisu kazne babama i dedama koji prodaju razne stvari na ulici. "Hvataju" se sitni kriminalci,prodavci droge i slicno. Ljudi zavrsavaju na sudu zbog nekih racuna,dolaze im izvrsitelji na vrata da popisuju imovinu. Na televiziji se prodaje prica kako se zakon postuje,hapse se losi likovi itd.
Kazes kako neki sromasni ljudi brzo voze pa im policija naplacuje kazne? I to je kao nepravda?
Problem je sto su ljudi u Srbiji izgubili svaki osecaj , ili nisu nikada ni znali, sta se podrazumeva pod
pravnom drzavom.

Back