U Srbiji najveći porezi i kamatne stope banaka u Evropi!

čedina_zebra Da li si podigla neki kredit kod strane banke ?
Ne moras da odgovoris ali pitaj nekog .
Na dan uplate rate strane banke devalviraju dinar jer rata se otplacuje u dinarskoj protivrednosti.
Kada pitas zaposlenog banke kolika je stvarna kamata na kredit on nece znati da ti da odgovor.

Nisam ti ja navikla na kredite, sve što mogu iskeširam.

Svaka banka u kreditnim ugovorima MORA da prikaže efektivnu(Ukupnu) kamatnu stopu, ako ti to nisu uradili prijavi ih Narodnoj banci.

Ja kredit u tim stranim bankama nikad ne bi uzeo.
Imao sam ziro racun u aj da je ne poninjem sve su iste i kad sam hteo da ga zatvorim sluzbenik me obavestio da ne moram da ga zatvorim posto se odrzavanje ziro racuna ne naplacuje, ugovor nikakav nismo potpisali. Posle dve godine promene poslovno politiku banke skinu mi moje pare i obracunaju mi kamatu na nedozvoljeni minus bez moje saglasnosti i bez ikakvog ugovora. Odem kod njih gde me primi ljuti sluzbenik sa mrkim pogledom i ja mu objasnim da u Srbiji i trafika izda racun a ne banka. Platio sam potrazivanje iako nikakav ugovor nisam imao sa njima zatvorio racun a oni mi odbili da daju drugi primerak o zatvaranju racuna, koji smo sluzbenik banke i ja potpisali.
Nazvao sam Narodnu Banku Srbije i objasnio moj slucaj oni kazu da nisu imali pravo da mi skinu pare ali da moram njima da posaljem pismo tj. banci koja u roku od 30 dana treba da odluci o mom slucaju pa tek onda da prijavim Narodnoj Banci Srbije ja sam im rekao da je to sto je uradila ta banka klasicna obmana i da treba da podnesem prijavu nadleznom tuziocu, a ovi mi iz Narodne bake rekli da mi se to nece isplatiti.

Znači koliko ova čedina zebra veze i pojma nema, to je čudo jedno. Pa kakve veze ima kreditni rejting Srbije i inflacija sa visinom kamatnih stopa u komercijalnim bankama ? A i da imaju veze, ko je kriv za tako nizak kreditni rejting Srbije i tako visoku inflaciju u Srbiji ? Jel moja pokojna baba možda ?

Tihi je naveo jedan razlog tako visokih kamata kod nas a to je zato što nas banke deru maržama. A drugi razlog je zato što nas i NBS dere nenormalnom referentnom kamatnom stopom. Naime, RKS NBS je neverovatnih 16,5% i ČETVRTA JE U CELOM SVETU ! (po visini, naravno) Veću glavnu kamatnu stopu od naše imaju samo Kongo, Gana i Island !

Evo kako se kreću glavne kamatne stope centralnih banaka u svetu. U normalnim zemljama iznose od 0,25 do 3%.

http://www.cbrates.com/

Poslednja izmena:
pa realna opozicija .

oni koji mogu da zamene ove a to su SRS i DSS-NS

od ovih sada gorih ne moze biti

Спомињеш девет година, а од тога је осам година ДСС - НС био на власти. Страшно је како чим неко викне: "Косово је Србија", све му се прашта. На нашој политичкој сцени, нема нико ко није био на власти.

naravno ivane. svugde drzave kad zele da podstaknu razvoj i proizvodnju snizavaju referentnu kamatnu stopu.

pa sve evropske zemlje i amerika/kanada su kao odgovor na krizu snizile svoje RKS do nivoa od 0.25% do 1%!

Samo je Srbija kao odgovor na krizu svoju RKS - POVECALA :hahaha:

zato u srbiji nema razvoja zato nema proizvodnje jer su porezi najveci u evropi i krediti najskuplji u evropi.

jednostavno glavni makroekonomski parametri za pokretanje novog biznisa kao sto su visina poreza i mogucnost kreditiranja su nam NAJGORI u EVROPI - pa zato i nije cudo sto nam proizvodnja opada iz godine u godinu!

Спомињеш девет година, а од тога је осам година ДСС - НС био на власти. Страшно је како чим неко викне: "Косово је Србија", све му се прашта. На нашој политичкој сцени, нема нико ко није био на власти.

DSS-NS je ucestvovao u vlasti samo 3 godine kada je kostunica bio premijer a ni u tom periodu nisu kontrisali makroekonomsku politiku , vec je to radila stranka G17+

najvazniji resor, resor ministra ekonomije u ovoj zemlji od 2000te do danas kontrolisu kadrovi DS - G17+ - i zato je ova zemlja u qurcu. Jer je njihov neoliberalni koncept bio totalni promasaj i katastrofa i doziveo je svoj krah. I cela Srbija zajedno sa njime.

Nama treba novi koncept razvoja privrede koji ce odyebati ove neoliberale, MMF , tadica, demokrate i ostale bandite. Predvodnici tog novog koncepta mogu da budu ekonomisti Nebojsa Katic i Branko Dragas.

Ovi tvoji koje ti podrzavas Djelic, Tadic, Jelasic, Dinkic - NEMAJU VEZE BLAGE I TREBA IH SV POVESATI NA BANDERE ILI STRPATI U PRDEKANU

Ja kredit u tim stranim bankama nikad ne bi uzeo.
Imao sam ziro racun u aj da je ne poninjem sve su iste i kad sam hteo da ga zatvorim sluzbenik me obavestio da ne moram da ga zatvorim posto se odrzavanje ziro racuna ne naplacuje, ugovor nikakav nismo potpisali. Posle dve godine promene poslovno politiku banke skinu mi moje pare i obracunaju mi kamatu na nedozvoljeni minus bez moje saglasnosti i bez ikakvog ugovora. Odem kod njih gde me primi ljuti sluzbenik sa mrkim pogledom i ja mu objasnim da u Srbiji i trafika izda racun a ne banka. Platio sam potrazivanje iako nikakav ugovor nisam imao sa njima zatvorio racun a oni mi odbili da daju drugi primerak o zatvaranju racuna, koji smo sluzbenik banke i ja potpisali.
Nazvao sam Narodnu Banku Srbije i objasnio moj slucaj oni kazu da nisu imali pravo da mi skinu pare ali da moram njima da posaljem pismo tj. banci koja u roku od 30 dana treba da odluci o mom slucaju pa tek onda da prijavim Narodnoj Banci Srbije ja sam im rekao da je to sto je uradila ta banka klasicna obmana i da treba da podnesem prijavu nadleznom tuziocu, a ovi mi iz Narodne bake rekli da mi se to nece isplatiti.

Proveri još jednom Ugovor koji si potpisao prilikom otvaranja računa. Verovatno stoji da se provizija ne naplaćuje, ali da poslovna banka zadržava pravo izmene. Kažem ti da proveriš jer sve banke naplaćuju dodatnu proviziju za neosnovanu reklamaciju.

zato je i nezaposlenost veoma velika u srbiji.

jer na zapadu zbog niskih kamata i malih poreza je VEOMA LAKO zapoceti privatan biznis! Firmu otvaras za jedan dan i prvih godinu dana ti ne placas BUKVALNO NISTA DRZAVI.

Tek na kraju godine , se svede racun i ako si ostvario profit tj zaradio u zavisnosti kolika je zarada ti placas porez na profit od 18% do 33% .... Ako nisi zaradio ili si poslovao sa gubitkom - NIKOM NISTA!

A u Srbiji sve suprotno , cim otvoris firmu , eto je drzava odmah da ti uzme jedno 2000 evra na raznorazne poreze. Sto znaci nisi cak jos nista ni zaradio oni su te oterali u minus! Kad se na to dodaju i najskuplji krediti u evropi i najvece kamatne stope dobija se jasna slika!

Zato se u Srbiji retko ko usudjuje za zapocinjanje privatnog biznisa! Jer je rizik preveliki! Rizikujes ne samo da propadnes , vec rizikujes da u slucaju da poslujes tj startujes lose, moras drzavi da placas naredne 3-4 godine porez i ako nisi ostvario NIKAKAV PROFIT!

Zato je nezaposlenost u Srbiji ogromna, zato svi hoce da rade u drzavnim firmama, jer je tamo manji rizik i veca sigurnost , zato je u Srbiji beda i zato je proizvodnja mala.

JER DEMOKRATE NAS UPROPASTISE NACISTO SVOJIM POREZIMA I KAMATAMA :evil:

Proveri još jednom Ugovor koji si potpisao prilikom otvaranja računa. Verovatno stoji da se provizija ne naplaćuje, ali da poslovna banka zadržava pravo izmene. Kažem ti da proveriš jer sve banke naplaćuju dodatnu proviziju za neosnovanu reklamaciju.

tako je. ja sam imao dinarski ziro racun u rajfajzen banci pa tipa 8 godina unazad mozda i vise , i nikad nisu naplacivali odrzavanje racuna do prosle godine negde oktobra , sad naplacuju 200-250 din mesecno. banda lopovska.

DSS-NS je ucestvovao u vlasti samo 3 godine kada je kostunica bio premijer a ni u tom periodu nisu kontrisali makroekonomsku politiku , vec je to radila stranka G17+

najvazniji resor, resor ministra ekonomije u ovoj zemlji od 2000te do danas kontrolisu kadrovi DS - G17+ - i zato je ova zemlja u qurcu. Jer je njihov neoliberalni koncept bio totalni promasaj i katastrofa i doziveo je svoj krah. I cela Srbija zajedno sa njime.

Nama treba novi koncept razvoja privrede koji ce odyebati ove neoliberale, MMF , tadica, demokrate i ostale bandite. Predvodnici tog novog koncepta mogu da budu ekonomisti Nebojsa Katic i Branko Dragas.

Ovi tvoji koje ti podrzavas Djelic, Tadic, Jelasic, Dinkic - NEMAJU VEZE BLAGE I TREBA IH SV POVESATI NA BANDERE ILI STRPATI U PRDEKANU

Опет си лицемеран, искомплаксиран. Кога ја подржавам? На теми коју je Торент сам написао да је ова влада, после оних из деведесетих најгора. Како си лицемеран, лажеш. Зашто је ДСС подржавао ту владу? Ко се сликао после 2000. са Соланом? Ја бар размишљам својом главом, имам свој став, за разлику од тебе.

Poslednja izmena:
Ljudi ko god da dodje na vlast gledaće samo sebe. To treba da nam bude svima jasno. Devedesetih su bili socijalisti i svima je jasno da su krali pa nisu znali za dosta, kada su se malo primirili jel su napunili svoje džepove, mi ih promenismo pa dodjoše demokrate, svih ovih godina je bio red na njih i to traje već devet godina. Ako sada dodju radikali čeka nas isto sranje jer bi sada oni punili svoje džepove.
Sve u svemu narod je uvek loše prolazio!:dash:

Ne ma nikakav ugovor napisao sam to. Znaci kada sam otvarao ziro racun nije sacinjen ugovor tek posle dve godine su promenili politiku banke.

Back