U Španiji će plaćati mladima 250 evra da prestanu da žive s roditeljima

Lorelajn

Legenda
Supermoderator
Poruka
70.664
:klap:
Meni ovo deluje korisno...Svakako menja zivot mladih, otvara mogucnosti...ubrzava neke zivotne procese...mozda cak i sazrevanje? :think:

U Španiji će plaćati mladima 250 evra da prestanu da žive s roditeljima

Mladi u Španiji trebalo bi da dobijaju novac kako bi se iselili iz roditeljskog doma i kako bi mogli negde drugde da plaćaju rentu, rekao je premijer vlade Španije Pedro Sančez.
Sančez vodi ovu vladu u kojoj je levičarska koalicija, a predložio je da mesečno 250 evra bude uplaćivano mladima između 18 i 35 godina koji zarađuju manje od 23,725 evra godišnje, kako bi im se pomoglo u plaćanju rente za stan.

Drugi predlozi takođe uključuju i ograničavanje visine rente za one stanodavce koji poseduju više nekretnina, a sve kako bi se ranjivim porodicama i mladima pomoglo da plate rentu u velikim gradovima.
“Trebaju nam kohezivni i održivi gradovi koji su čisti i pogodni za emancipaciju mladih”, rekao je Sančez na prvom Španskom forumu urbanizacije, konferenciji o stanovima koju je organizovalo ministarstvo transporta, mobilnosti i urbanizacije.
Nekretnine u Španiji su poznate po visokoj ceni, te je sve više mladih prinuđeno da živi sa roditeljima jer su rente preskupe, plate niske, a stopa nezaposlenosti visoka. U proseku, ljudi u Španiji roditeljski dom napuštaju sa 30 godina, a u EU je taj prosek 26.4 godine.

Ovaj zakon predložen je u vreme kada se Evropljani suočavaju sa sve većom krizom, od Londona do Berlina. Ovog meseca, Berlin je izglasao da će oduzeti stanove vlasnicima koji imaju mnoštvo nekretnina kako bi se izborili sa sve višim rentama, što je potez koji bi mogao i do 240,000 stanova vratiti u ruke države.
Ovaj zakon koji Sančez predlaže će tek biti objavljen, i tek tada će se o njemu izjasniti predstavnici u parlamentu, čije bi odobravanje ovaj zakon stavilo na snagu.

d0864dc5-dae8-4c35-ab86-a28359b75fd4.jpg

Poslednja izmena od moderatora:
Iza toga stoji unistavanje porodice,sto im ne daju pare da sagrade kucu pored svojih u dvoristu,ako zele da ih osamostale nek im plate voznju,neke kurseve,daju dobro placene poslove
zasto unistavanje porodice?
ovo za kuce da...to bi bilo pametnije...ali dobro placene poslove? ono...za nesto u zivotu covek valja malo i da se potrudi...
tu bi bilo lepo da je normalan zivotni standard i da svako moze da zivi od svoje plate sta god radio...ali...to je vec u ovom svetu iluzorno...

Zato sto ih razdvajaju,sta ima ko da se mesa u iciju porodicu,potrudice se i oko kuce nek je otplacuju nebitno samo nek sto manje zavise od novca i drzave ,pomazu jedni drugima a ne sponozorisu vlast
nije da ih neko prisiljava...
ali ko zeli...moze da iskoristi priliku...
sa 30 godina nije bas da je neko dete...i moze sam da odluci sta zeli u zivotu...uostalom vecina ljudi zivi u gradovima i stanovima...mozda i u malo kvadrata...bez ikakve privatnosti...

Ja sam sa 17 isao 1000km od kuce da perem sudove i nikad vise dinar uzeo od roditelja,samo da sam imao ovu pamet pa da sve usmerim ka selu a ne u gradu ko mis po raspalim gajbama
i ja sam sa 18 napustila svoju...i ne zalim...ipak je to iskustvo zivotno...
mozda ti da nisi napustio i preziveo to sto jesi...sada i ne bi imao tu pamet koju imas sada...sada barem znas prave vrednosti :)

Pa znaci da sam protracio pola zivota u gradu dok se nisam skucio kako treba,sad mi ne znaci nista kad nema majke,tuzno je to kad deca ne vode racuna o roditeljima,sve to kao ma vidjamo se cujemo 3× dnevno ali nije tako proredi se i nestane, pa moj brat nije dolazio godinama da je obidje na 6 km od nje,izgovor,pa nema gde da se parkira,kurton

Pa znaci da sam protracio pola zivota u gradu dok se nisam skucio kako treba,sad mi ne znaci nista kad nema majke,tuzno je to kad deca ne vode racuna o roditeljima,sve to kao ma vidjamo se cujemo 3× dnevno ali nije tako proredi se i nestane, pa moj brat nije dolazio godinama da je obidje na 6 km od nje,izgovor,pa nema gde da se parkira,kurton
i ja sam to naucila...samo je kod mene otac u pitanju...
no...ziasta...da nisam otisla...verujem da ne bih zaista bila svesna toga, tih stvari....ko zna ko bih bila...
biti sa roditeljima blizak, blizu...ne znaci da nemamo svoj zivot...eventualno svoju porodicu...

ucis mlade od malih nogu da ocekuju crkavicu od drzave i pravis parazite od njih

ne

mislim da drzava ne treba da daje nikakve pare zdravim, radno sposobnim ljudima

to je kao ovo nase potkupljivanje glasaca sa 30 evra

oni sad zele da prodaju svoje levicarske fantazmagorije mladima i da privuku mlade glasace koji su apstinenti

cist populizam

Ocigledna namera je da drzave nalaze nove nacine za pljacku, jer su pukle uopsteno i zbog korone i to sve na grbaci obicnih smrtnika,da otmu nekretnine na kojima ce zaradjivati od mladih,pa motke govnjive

Necemo se praviti kako je sve ok kao pre 50 godina pa kao stalo im da se mladi osamostale,my ass,pa tad su odlazili od kuce bez dinara da rade po svetu,nek za to sponzorisu ali nece,trebaju im magarci da udju u krug

Daj im stimulacije da pocnu svoj posao,da obradjuju zemlju i ne zavise od drzave,aj to neko javno da ih pita da cujemo odgovor

ucis mlade od malih nogu da ocekuju crkavicu od drzave i pravis parazite od njih

ne

mislim da drzava ne treba da daje nikakve pare zdravim, radno sposobnim ljudima

to je kao ovo nase potkupljivanje glasaca sa 30 evra

oni sad zele da prodaju svoje levicarske fantazmagorije mladima i da privuku mlade glasace koji su apstinenti

cist populizam
Sanches je levicar, usput mlati praznu slamu sa ovih 250 evra.

Iza toga stoji unistavanje porodice,sto im ne daju pare da sagrade kucu pored svojih u dvoristu,ako zele da ih osamostale nek im plate voznju,neke kurseve,daju dobro placene poslove a ne da prave od njih potrosacko drustvo
a zasto bi se porodica unistavala ako zivis na drugom kraju grada?
to seljacko da dete ima svoju kucu u istom dvoristu je radjeno iz prakticnih razloga, da ne moras da kupujes zemlju za kucu a realno, da svaki dan gledas tastu ili svekrvu bas i nije neki ugodjaj :D

ne
i da i ne...ne mora svako bas da zivi u krajnjoj bedi i nemastini dok se osamostaljuje...a onaj koji ima njemu svakako ne znaci...
ja znam...da bi meni u tom mom periodu svaki dinar bukvalno znacio...a radim od svoje 18te godine i ne spadam u kategoriju parazita...

a zasto bi se porodica unistavala ako zivis na drugom kraju grada?
to seljacko da dete ima svoju kucu u istom dvoristu je radjeno iz prakticnih razloga, da ne moras da kupujes zemlju za kucu a realno, da svaki dan gledas tastu ili svekrvu bas i nije neki ugodjaj :D
Nek je i kuca pored to drzava profitira,evo ne kuva se pasulj za 3 dana x 5 clanova nego svi odvojeno narucuju glowo,meni dovoljan razlog

cekaj od svojih ste otisli, i ti i brat, ali nisi za to da drugi stvaraju svoje porodice

bez mesanja starijih koji cesto smetaju

da , SMETAJU JE POSTENO RECI

najbolje je vidjati porodicu jednom mesecno na 2 sata , rucak recimo

i da i ne...ne mora svako bas da zivi u krajnjoj bedi i nemastini dok se osamostaljuje...a onaj koji ima njemu svakako ne znaci...
ja znam...da bi meni u tom mom periodu svaki dinar bukvalno znacio...a radim od svoje 18te godine i ne spadam u kategoriju parazita...
Ovde u bgu pojedini mladi iz unutrasnjosti zive u iznajmljenim gajbama ,imaju fine plate,imaju auto,ali nemaju zivot,sve sto zarade vrate u sistem kroz troskove,samo narucuju hranu ,niko nema vremena za kuvanje,u dzepu i steku ni dinar,to ti je kraj sveta ko bolje razmisli,nemoc totalna i ne daj boze da im zatreba nesto krupnije pa u kredit,tek onda da se roknu

i ako se dedi jede pasulj svi ima da jedu pasulj

sa ovim se ne slazem..mozes i svaki dan..ali kad ste u odvojenim domovima nema mesanja koje moze da narusi odnos
mozda ne bas 2 sata mesecno ali svakako ne suvise cesto

dodje do mesanja koje ne mora biti direktno

mesanje je i kad roditelji nesto uce dete a onda baba dodje i prica nesto drugo

tako se zacas smanji autoritet roditelja

Back