- Poruka
- 2.553
Po mnogim statistikama kada je razvod u pitanju uglavnom su zene te koje "preseku" i odluce se na razvod.
Sta vi mislite o ovome?? Zasto je tako?
Poslednja izmena:
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Po mnogim statistikama kada je razvod u pitanju uglavnom su zene te koje "preseku" i odluce se na razvod.
druže nemoj me bedačiti,taman sam zacrtao da se u 2015-oj napokon oženim...kad se ti pojavljuješ sa ovom naučnom studijom![]()
Pričaju o ljubavi a traže pare.Golddigerke.Zbog toga što 90% današnjih brakova nije iz ljubavi, već iz interesa. Nađu dobrostojećeg čoveka, bračni sporazum imovina pola-pola, žive život malo, posle toga razvod, uzmu lovu i idu dalje. Devojke bez ljutnje, ali ima dosta ovakvih slučajeva.
25% brakova se zavrsi razvodom. U preko 70% slucajeva zene su te koje iniciraju razvod.
Zbog toga što 90% današnjih brakova nije iz ljubavi, već iz interesa. Nađu dobrostojećeg čoveka, bračni sporazum imovina pola-pola, žive život malo, posle toga razvod, uzmu lovu i idu dalje. Devojke bez ljutnje, ali ima dosta ovakvih slučajeva.
Zato sto se rukovode digitronom a drustvo im sad omogucuje da parazitisu I bez da su direktno vezane za muza.
Bas me interesuje kako bi se istipio taj procenat razvoda da se ukine alimentacija.
Ne moze bas da ti uzme imovinu, tvoj stan i stanje na stednom racunu koje si uneo u brak ostaju tvoji.
Alimentacija u Srbiji najcesce nije velika. 5 ili 10 hiljada, a to je mala para ako moras da izdrzavas dete.
Sa te tacke gledista mislim da su u podredjenom polozaju.
Raspitaj se bolje malo, ima taj neki sporazum kao da dele imovinu pola-pola. Posle prcne ti zahtev za razvod i gotovo.
- Muškarci uglavnom samo reaguju. Oni retko kada iniciraju razvod, prepuštajući ženama da donesu najtežu odluku – priča Aleksandra, dodajući da to ne čudi s obzirom na činjenicu da većina muškaraca u braku nastavlja da živi po onoj staroj “oženjen sam, kao momak živim”!
- Muškarcima, dakle, ne predstavlja nikakav problem da održavaju brak, s obzirom na to da ih društvo ne tera da drastično menjaju svoj način života. Ženama je, s druge strane, naročito u patrijarhalnim sredinama usađeno uverenje da je razvod, pored svih negativnih konotacija, između ostalog i indikator budućih poremećaja kod dece – završava priču Jankovićeva.
Ja sam bas cuo drugacije. Sporazum o podeli imovine na pola meni nema smisla niti bih to potpisao.
- - - - - - - - - -
Evo linka http://blog.dnevnik.hr/igniss/2012/04/1630725611/zene-iniciraju-70-razvoda.html
- - - - - - - - - -
Evo i jos jednog linka http://www.telegraf.rs/vesti/677404...i-srbin-razveden-zena-uglavnom-inicira-razvod
- - - - - - - - - -
Zanimljivo kako je u ovom clanku krivica prebacena na muskarce iako zene iniciraju razovod muskarci su okrivljeni kao nezreli i "kako zive kao momci iako su u braku".![]()
To da li imate posao u uskoj je vezi sa tim da li ćete ostati u braku ili ne. Prema jednoj novoj studiji, ako muškarci nisu zaposleni, veće su šanse da će njihove žene ili čak i oni sami inicirati razvod.
Nezadovoljstvo zbog nezaposlenosti utiče na supružnike
Što se tiče žena, nije bitno da li one imaju posao ili ne u ovom slučaju. Muškarci zbog toga neće želeti da se razvedu, tvrde istraživači.
Istraživanje je pokazalo da i dalje postoji pritisak na muževe po pitanju toga da oni moraju da budu ti koji donose hleb u kuću, uprkost tome što se sve više žena zapošljava.
Nezapoleni muževni mnogo češće iniciraju razvod nego zaposleni, čak i ako su srećni u braku. Za razliku od nezapolsenih muškaraca, nezaposlene žene ređe iniciraju razvod nego zaposlene, a i zaposlene traže razvod uglavnom u slučaju da nisu zadovoljne svojim brakom u celosti.
- Sve ovo verovatno proističe iz velikih promena koje su se odigrale u ulogama muškaraca i žena. Povećao se broj zaposlenih žena i to je društveno prihvatljivo, dok je nezapolenost muškaraca neprihvatljiva mnogima, a tu je i kulturna ambivalencija i manjak institucionalne pordške za muškarce u „ženskim“ ulogama (održavanje kuće i slično) – priča jedan od istraživača studije koja je bazirana na podacima prikupljenim od 3.600 parova.
To što su žene zaposlene ne narušava brak, ali im zaposlenost omogućava finansijsku sigurnost, što im dozvoljava da završe brak kada postanu veoma nezadovolje svojim muževima.
Ja sam bio ubeđen da to kod nas ima. Inače u SAD je to najčešća pojava.
Raspitaj se bolje malo, ima taj neki sporazum kao da dele imovinu pola-pola. Posle prcne ti zahtev za razvod i gotovo.
Nase sudstvo je totalno korumpirano brak je zbog toga jos veci rizik nego cak i u Americi.Cak I ne brak nego samo veza u srbistanu daje mogucstvo da te zena izmuze:
Znam iz licnog primera blize rodbine gde covek pametno nije zeleo da ozeni zenu, bili zajedno 25+ g (ali nisu ziveli zajedno pa da se tretira ko nevencana zena, nemaju dece) on umro I kurvetina hoce njegovu imovinu koja pripada porodici a na koju ona po zaakonu ic nema pravo.
Epilog: "nasla" 2 svedoka za usmeni testament, sudija promenio iskaz pre toga u vezi nje za 180 (jer zamenjen gle cuda) I sad ce neko kopile unuk doticne s kojim pokojnik nema apsolutno nista da dobije svu njegovu imovinu a ne da se deli medju rodbinom kao naslednicima.
Sve navodno jer glupak nije napisao testament...ako I to istina a nije unisten.
Zbog toga što 90% današnjih brakova nije iz ljubavi, već iz interesa. Nađu dobrostojećeg čoveka, bračni sporazum imovina pola-pola, žive život malo, posle toga razvod, uzmu lovu i idu dalje. Devojke bez ljutnje, ali ima dosta ovakvih slučajeva.
Napad je najbolja odbrana I biti vecita zrtva.