U požaru u Janji smrtno stradala starica

• Začetnik teme Začetnik teme Uysal
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Uysal

Elita
Poruka
16.872
Pretpostavlja se da je do požara došlo usljed otvorenog plamena

U požaru, koji je sinoć zahvatio dio kuće u Janji kod Bijeljine, smrtno je stradala Sahba Muhanović (1947) iz Janje, potvrđeno je Feni u tamošnjem Centru javne bezbjednosti.

Vatra je, kako je prijavljeno policiji, izbila oko 20.45 sati u dvije prostorije kuće, koja je u vlasništvu S.O., koji se nalazi na privremenom radu u Americi, a u kojoj je živjela ova starica.

U kući nema električne energije, pa se pretpostavlja da je do požara došlo usljed otvorenog plamena, svijeće ili opuška cigarete.

Dežurni operativni u bijeljinskoj policiji kazao je da je nakon uviđaja otklonjena sumnja u neke druge uzroke požara.

Nastradala starica je živjela sama i bila je u teškom socijalnom situaciji, koju je posebno otežavala i bolest.

Iako su komšije požar odmah prijavile vatrogascima, nesretnoj starici nije bilo spasa.

http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/crna-hronika/34327-u-pozaru-u-janji-smrtno-stradala-starica.html

----------------------
Vlast u manjem bh.entitetu nije htjela ovoj starici Bosnjakinji da uvede struju, a komsije (vjerovatno srbi) nisu htjele da joj priteknu u pomoc. Zalosno. :neutral:

Kakav si ti paćenik i nečovek! Na osnovu čega zaključuješ da "vlast nije htela" da joj uvede struju i da komšije "nisu htele da pomognu"???

Pa vlast nije htjela da joj uvede struju zato sto je Bosnjakinja, jer je sramota da neko u 21.vijeku nema elektricne energije u domacinstvu, a komsije su mogle priteci u pomoc, a ne cekati da dodju vatrogasci, pa da pokupe samo leš starice. Bolje da su zvali pokopno drustvo onda. Ni oni nisu htjeli pomoci vjerovatno zato sto se radilo o Bosnjakinji, da je rijec o Srpkinji, svi bi se digli na noge. Strasno.

P.S. A to sto mene nazivas necovjekom i pacenikom, imponuje mi, s obzirom kakav ti je potpis. ;)

Vlast u manjem bh.entitetu nije htjela ovoj starici Bosnjakinji da uvede struju, a komsije (vjerovatno srbi) nisu htjele da joj priteknu u pomoc. Zalosno. :neutral:

Pa sto nije onda neki bosnjak uskocio u vatru da je spase? Zar je sama zivela? Nije imalo komsija bosnjaka okolo? :(

Ako su srbi toliko los narod zasto su uopste i zvali vatrogasce? :(

I najvaznije pitanje, gde ti je mozak? :cry:

Mislim da bi se trebali lijeciti oni sto su pustili jadnu staricu da izgori. Nenormalno koliko srbi mrze muslimane, a posebno Bosnjake.

Koliko ja vidim komšije su odmah zavli vatrogasce.Šta,po tebi je trebalo njih 10 da izgori kako bi spasili jednu staricu zato što je muslimanka da se vi ne bi uvredili?
A jel bi vi pomogli Srbinu da je bio u takvij situaciji?

Ta nana je tamo zivjela, nije valjda da je opravdavate sto joj vlasti u manjem bh.entitetu nisu uveli struju jer se odlucila vratiti na svoje ognjiste.
Pa to je strasno, velicate smrt jedne starice, nemocne zene.

Ne opravdavam, a ne opravdavam ni to sto joj njeni sinovi, cerke, braca, sestre, unuci, unuke i dalja rodbina, nisu poslali para da plati vec jednom tu struju, ili sto je barem nisu pozvali da zivi sa njima...ccc, kakav ste vi narod, pripala mi je muka od same pomisli na vas... :neutral:

Daleko od toga da velicamo smrt pokojne bake, nek' pociva u miru kod boga Isusa Hrista...

Strasno je to sto vi velicate vasu veru koja je kriva za milione nevinih dusa...al' dobro, stici ce vas sud kad tad, mahacemo vam odozgo dok se budete spusatali sve nize...i nize...i nize...:bye: :aha:

Pa vlast nije htjela da joj uvede struju zato sto je Bosnjakinja, jer je sramota da neko u 21.vijeku nema elektricne energije u domacinstvu, a komsije su mogle priteci u pomoc, a ne cekati da dodju vatrogasci, pa da pokupe samo leš starice. Bolje da su zvali pokopno drustvo onda. Ni oni nisu htjeli pomoci vjerovatno zato sto se radilo o Bosnjakinji, da je rijec o Srpkinji, svi bi se digli na noge. Strasno.

P.S. A to sto mene nazivas necovjekom i pacenikom, imponuje mi, s obzirom kakav ti je potpis. ;)

Lupio si glupost i ostao ziv. Kako znas zasto vlast nije htela da joj uvede struju? Sto nije platila da joj uvedu!!!! O cemu ti pricas. Komsije nisu zaduzene da vade ljude iz pozara, tako da je tek to neverovatna glupost sto si rekao/napisao. Treba da te je sramota...

Tamo nema Bosnjaka, tamo su srbi.
I nije ona baka, ona je nana, nemoj da vrijedjas.

A kad si bio u Janji zadnji put?Grešiš sinko,grešiš...iz Janje su bošnjaci otišli s početka rata 1992-e,nikom dlaka s glave nije falila,mesto je bilo mešovito naseljeno ali su muslimani bili u većini....u Janji inače ima i crkva i džamija...džamija je srušena tokom rata ali kad su se muslimani vratili 96-97-e i kasnije džamija je opet podignuta ,čak veća i na lepšem mestu...muslimani su opet u većini i tvoja tvrdnja da ''tamo nema Bošnjaka,tamo su srbi'' ne odgovara istini...

Mislim da bi se trebali lijeciti oni sto su pustili jadnu staricu da izgori. Nenormalno koliko srbi mrze muslimane, a posebno Bosnjake.

A po čemu to zaključuješ?Eto,grešiš ponovo...tamo žive i Srbi i muslimani zajedno i ne mrze se...jesu se neki muslimani naoružavali pred rat ali ni njima se ništa nije desilo zahvaljujući komšijama, Srbima...inače bi teško objasnili Arkanu što su nabavljali AP M70 i municiju,bombe itd...

Poslednja izmena:

s obzirom koliko si dobro shvatio moj potpis imao bih još štošta da kažem o manjku tvoje pameti... a na osnovu kometara i zaključaka vidim da ti razmišljanje i logika nisu jača strana

Back