U pomoc :-)

• Začetnik teme Začetnik teme Nesi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nesi

Domaćin
Poruka
3.767
Imam problemcic koji ne znam kako da resim. Do jutros je sve bilo O.K., kad sam jutros ukljucila racunar startovao je u SAFE MOD-u ?! I cudno je zapistao kad se palio, a prvi put uopste nije ni hteo da mi ukljuci ekran, samo je gorela narandzasta lampica. E sad ekran mi ukljuci (ne svaki put), ali je sve razvuceno, ne znam kako da ga vratim u NORMAL...Svaki peti put otprilike kad ga ukljucujem pita me u kom modu hocu da startuje, ja cekiram NORMAL, ali se opet nista ne desava tj. i dalje startuje u SAFE MODU-u. Pritom Norton nije nista registrovao, a pre dva dana je u par navrata nestajala struja (ali je bio iskljucen) i kad sam ga posle ukljucila radio je normalno tako da ne znam da li to uopste ima neke veze.
Ili da ja ipak zovem servisera :?

Moguce da ti je 'otisla' graficka kartica...

Mnogo toga moze da bude, ali za pocetak izvuci graficku karticu, malo je ocisti od prasine, pa je vrati...

A moze i monitor da zeza (proveri kabl)...

A moze jos mali milion stvari da budu, pa ako zelis sama da eksperimentises, mogu da ti navedem jedno po jedno 'resenje' (ukljucujuci i voodoo tripove poput vadjenja kartice i stavljanje iste nazad), a ti mozes da proveris jedno po jedno...

Ja probala...ocistila prasinu...ali je sve i dalje isto.
Da li neko moze da mi preporuci nekog servisera i cisto informativno da mi kaze koliko bi to zadovoljstvo moglo da me kosta posto je xxx vrlo relativan pojam.

Uzgred,
hvala na savetima

Moze da te košta od 600-4000 дин, u zavisnosti od kvara?! Tako su meni barem rekli kada sam zvao servis Jugodate?! Inače, za intervenciju vađenja/vraćanja grafičke uzeli su mi 600 дин?!

Prvo:
to sto ti je slika razvucena po monitoru je najverovatnije sto ti je riknula graficka, pa budi spremna da kupis novu ako ti ta nije pod garancijom.

A drugo:
Ako ti je komp stariji moguce je da ti se istrosila baterijica na ploci, pa ti se iz tih razloga sistem ne dize normalno vec te pita u kom rezimu zelis da dignes sistem.

Back