U Novom Sadu umrla beba od gladi!

ovde se ne radi o nebrizi vec O NEMASTINI

sve centre za socijalni rad u srbiji treba SRUSITI a njihove zaposlene UHAPSITI i OSUDITI NA KAZNE TESKE ROBIJE

tako je to kad su te institucije mesta za uhlebljenje nesposobnih kadrova Demokratske Stranke

Ne sve. Kod nas Socijalisticka partija - katastrofa . I nemoj da rusimo nego da smestimo ove sto nemaju gde da zive, a Centri mogu da rade i u jednoj kancelariji sa kompom bez postavljenog
direktora koji pri tom nije kompetentan, al zato cerkama kesirao dva stana i dobro udomio i zetove. Ovi nesretni roditelji verovatno ni ne znaju da imaju pravo na neku nadoknadu. A ako i neko trazi - kod nas nema para.... cekaj, koalicija DS,DSS i SPS., a njima lepo i toplo , a oni besni ko kerovi...., i zao mi sveta koji mora da trazi .....

- za ovo drugo je definitivno kriva država -dokazano, dobio čak i nalog za iseljenje iz stana pola sata pre skoka

mislis da je to dovoljan razlog da povede i dete sa sobom? da pobije celu porodicu....ae bre roditelj....normalan roditelj se za svoju decu bori a ne da ga baca sa zgrade kad naidju problemi....
ajde udji u dubinu problema pa da vidimo ko je kriv, zasto kako, kad...

А и твој закључак је на нивоу еталона глоопости.
Вероватно нико није могао да се постара за то дете иако је било очигледно да су родитељи немарни?
Поред свих организација, агенција, НВО....
Pa yebemmumiša, morao je neko da pozove pomoć za to dete. Roditelji možda? Ili da "neke organizacije" idu od kuće do kuće, a? :lol:

Velika je vaša želja. Golema. :lol:

mislis da je to dovoljan razlog da povede i dete sa sobom? da pobije celu porodicu....ae bre roditelj....normalan roditelj se za svoju decu bori a ne da ga baca sa zgrade kad naidju problemi....
ajde udji u dubinu problema pa da vidimo ko je kriv, zasto kako, kad...
Ulazio je taj ćovek udubinu problema , išao i po sudu i po organima države , koji su ga odhebali isto kao i rođena mati koja je posle lamentirala nad sudbinom njihovom i praVILA SE TOŠA - kučka obična - a kada je trebalo da stoji izbacila sina iz rođene kuće zajedno sa porodicom.
Ako si neobaveštena to ti ne daje nikakva prava da sudiš nad njima , ima cela tema o pongijerijevima ovde .

Ulazio je taj ćovek udubinu problema , išao i po sudu i po organima države , koji su ga odhebali isto kao i rođena mati koja je posle lamentirala nad sudbinom njihovom i praVILA SE TOŠA - kučka obična - a kada je trebalo da stoji izbacila sina iz rođene kuće zajedno sa porodicom.
Ako si neobaveštena to ti ne daje nikakva prava da sudiš nad njima , ima cela tema o pongijerijevima ovde .
nikome ja ne sudim, ali mislim da nijedan od ovih faktora nije opravdaje sto je skocio sa DETETOM, pa nije mu ono krivo. to ga ne opravdava.
kao sto vidis deo odgovornosto snosi i ta njegova majka, dakle medjuljudski odnosi su poremeceni jel ili je i za njen takav odnos prema rodjenom sinu kriva drzava?

ova beba je umrla zato sto njeni roditelji nisu imali nikakav posao niti su mogli igde da se zaposle.

umrla je zato sto vlast boli uvo za takve slucajeve.

patronazna sestra koja je dolazila da ih obilazi je apelovala na socijalne sluzbe da im se pomogne - ali oni nisu uradili nista.

ni komsije nisu mogle puno da pomognu - jer su i oni verovatno u slicnim problemima kao ova tuzna porodica.

sustina je da u srbiji ne radi preko 55% radno sposobnih ljudi.

to je 2.5 miliona radno sposobnih bez ikakvog posla

to je ako uzmes da od tih 2.5 miliona nezaposlenih svako ima po dvoje dece armija od najmanje 3.5 miliona gladnih

i oni su gladni zato sto je ova vlast ovakva kakva je

zato sto su unistili privredu, zato sto nas pljackaju porezima , zato sto 90% ljudi ovde ne moze da zaradi posteno dinar jer ako plati sve harace i poreze koje je Tadic razrezao na kraju ti ne ostane nista.

Lepo je iz toplog Beca, gde je sve bolje i lepse podrzavati najgoru vlast u Evropi.

Al dodji malo ovamo brajko , da vidis kako se ovde zivi pa mi onda posle prosipaj tvoje price.

Tihi ..moram da te ispravim

patronazna sestra koja je obilazila bebe nedelju dana NIJE apelovala na socijalne sluzbe i tu je glavni propust!

Moja saznanja su da je pomenuta sestra apelovala na roditelje da uslovi nisu adekvetni za boravak dece...dakle, apelovala na RODITELJE , sto je teska glupost i jos gluplji izgovor u situaciji kada je ocigledno da roditelji svoju funkciju ne obavljaju tj nisu sposobni da je obavljaju (iz bilo kog razloga).
Ocito, tu je veliki profesionalni propust u pitanju . Da je reagovala prijavom Centru za socijalni rad, sigurna sam da bi bilo nesto preduzeto da se ovaj uzas ne dogodi.

Tihi ..moram da te ispravim

patronazna sestra koja je obilazila bebe nedelju dana NIJE apelovala na socijalne sluzbe i tu je glavni propust!

Moja saznanja su da je pomenuta sestra apelovala na roditelje da uslovi nisu adekvetni za boravak dece...dakle, apelovala na RODITELJE , sto je teska glupost i jos gluplji izgovor u situaciji kada je ocigledno da roditelji svoju funkciju ne obavljaju tj nisu sposobni da je obavljaju (iz bilo kog razloga).
Ocito, tu je veliki profesionalni propust u pitanju . Da je reagovala prijavom Centru za socijalni rad, sigurna sam da bi bilo nesto preduzeto da se ovaj uzas ne dogodi.
Valjda je validnije šta je patronažna sestra izjavila policiji i novinarima od TVOJIH SAZNANJA , ako je ONA izjavila da je apelovala na službu to je onda propust službe koja se nije odazvala.
I tu nema dalje rasprave.

Roditelji izgladnjivali decu - Tadic kriv.

Ima li kraja glupostima?
Skydancer, izvrtanje istine-opet to radiš.
Ti roditelji su imali 4-oro dece , koja nisu kriva što im roditelji nemaju posao ni neku socijalu , ali je zato država kriva debelo za to , s jedne strane pozivate narod na rađanje i podizanje nataliteta s druge strane vičete -da to jeste tako -ali ko vas hebe hranite ih sami bez nas..
Koje licemerje od samoga Tadića i vlasti koje ga okružuje nazvana godina -Godina beba.

Valjda je validnije šta je patronažna sestra izjavila policiji i novinarima od TVOJIH SAZNANJA , ako je ONA izjavila da je apelovala na službu to je onda propust službe koja se nije odazvala.

A sta je patronazna sestra izjavila policiji!?

Oni u trošnoj kući u Zelengorskoj ulici na Klisi nisu imali vode, dok su za grejanje koristili kvarcnu peć. Patronažne sestre koje su po službenoj dužnosti posećivale ovu porodicu, zaključile su deca dobro, jer se prostorija u kojoj su bebe boravile bila topla, uprkos činjenici da njihovi roditelji žive gotovo bez ikakvih primanja. Majka je sarađivala sa patronažnim sestrama i skrenula im pažnju da nema dovoljno mleka za dojenje, na šta je dobila savet da uz potvrdu pokuša da od Crvenog krsta nabavi veštačko mleko. Sestre zadužene za obilazak mališana dale su izjavu inspekciji.

[QUOTEKako kažu u Centru za socijalni rad, njihova ustanova nije imala podatke o ovoj deci sve dok u Dečju bolnicu nisu dovedeni zapušteni blizanci, od kojih je dečak umro. "Ta porodica nikada nije bila korisnik usluga Centra, niti su nam se ikada obratili za pomoć. Kada smo saznali za slučaj, otišli smo na pomenutu adresu, gde smo u veoma lošim životnim uslovima zatekli dvoje starije dece. Odmah smo ih doveli u Sigurnu dečju kuću, a juče smo preuzeli i njihovu sestru", kažu u Centru za socijalni rad. Protiv supružnika Miroslava i Jelene M. policija je podnela krivičnu prijavu zbog sumnje da su izvršili krivično delo zapuštanja i zlostavljanja maloletne osobe.][/QUOTE]

http://www.021.rs/Novi-Sad/Hronika/...mrla-zbog-nemara-smesteni-u-Sigurnu-kucu.html

Zakonska je obaveza ovih sestara koje su obilazile porodicu , da prijave Centru za socijalni rad sumnju na zanemarivanje i zlostavljanje.

nikome ja ne sudim, ali mislim da nijedan od ovih faktora nije opravdaje sto je skocio sa DETETOM, pa nije mu ono krivo. to ga ne opravdava.
kao sto vidis deo odgovornosto snosi i ta njegova majka, dakle medjuljudski odnosi su poremeceni jel ili je i za njen takav odnos prema rodjenom sinu kriva drzava?
problem u svemu tome da je taj ćovek pokušavao na sve načine da se održi , i kada mu je pola sata pre samoubistva stigao nalog za seljenje iz kuće verovatno je izgubio sve nade i u bilo kakavu budućnost , i on i njegova žena su postali za sistem nepotreban teret -višak , samo brojke u statistici , oni su tada prelomili da idu ostalo je samo kome ostaviti dete , majci (babi) ili ujni beskičmenjacima koji su ih izbacivali na ulicu ili da smeste dete u neki dom u kome nema života , jednostavno su prelomili i poveli dete sa sobom u smrt.

evo i i ovo

Babice nisu prijavile da blizanci gladuju

Patronažna služba uočila je da porodica Mihajlović nema vode, da struju vuku od komšije, te da se greju samo na jednu malu grejalicu. Blizance koje je Jelena Mihajlović rodila 17. decembra patronaža je posetila 22. decembra prvi put i dolazila je svaki dan sve do 28. decembra.

Patronažne sestre kažu da blizance nisu kupale jer je majka govorila kako su upravo zbrinuti, a bilo je previše hladno da bi ih one ponovo raspovijale i kupale. Majka ih je u to vreme dojila i pošto se žalila da nema dovoljno mleka za oba deteta, ali ni novca za dohranu, patronažne sestre preporučile su joj da se obrate Centru za socijalni rad kako bi dobili odobrenje da dohranu dobijaju besplatno.

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/305979/Babice-nisu-prijavile-da-blizanci-gladuju

A sta je patronazna sestra izjavila policiji!?

[QUOTEKako kažu u Centru za socijalni rad, njihova ustanova nije imala podatke o ovoj deci sve dok u Dečju bolnicu nisu dovedeni zapušteni blizanci, od kojih je dečak umro. "Ta porodica nikada nije bila korisnik usluga Centra, niti su nam se ikada obratili za pomoć. Kada smo saznali za slučaj, otišli smo na pomenutu adresu, gde smo u veoma lošim životnim uslovima zatekli dvoje starije dece. Odmah smo ih doveli u Sigurnu dečju kuću, a juče smo preuzeli i njihovu sestru", kažu u Centru za socijalni rad. Protiv supružnika Miroslava i Jelene M. policija je podnela krivičnu prijavu zbog sumnje da su izvršili krivično delo zapuštanja i zlostavljanja maloletne osobe.]

http://www.021.rs/Novi-Sad/Hronika/...mrla-zbog-nemara-smesteni-u-Sigurnu-kucu.html

Zakonska je obaveza ovih sestara koje su obilazile porodicu , da prijave Centru za socijalni rad sumnju na zanemarivanje i zlostavljanje.[/QUOTE]

moreee , sada ceo centar pere ruke od svega jer znaju da su krivi i da neko treba da odgovara , sada će nahebati patronažna sestra najveovatnije , samo da bi ovi ostali čisti.

moreee , sada ceo centar pere ruke od svega jer znaju da su krivi i da neko treba da odgovara , sada će nahebati patronažna sestra najveovatnije , samo da bi ovi ostali čisti.
[/QUOTE]

Ne Centar...SVI sad peru ruke, ali ovo za sestre je cinjenica...sve i da jesu prijavile (a nisu), nisu smele da zanemare slucaj dok neko ne preduzme nesto! Jel tako!? Tako je!

ovde se ne radi o nebrizi vec O NEMASTINI

sve centre za socijalni rad u srbiji treba SRUSITI a njihove zaposlene UHAPSITI i OSUDITI NA KAZNE TESKE ROBIJE

tako je to kad su te institucije mesta za uhlebljenje nesposobnih kadrova Demokratske Stranke
dodati im treba i one iz "nacionalne službe za navodno zapošljavanje"

dokle će mo doživljavati ovakve horor scene i pomor novorođenčadi.

Ja pomazem dvojicu drugova tako sto im svakih 1-2 meseca dam po 50-100 evra.

Pomazem im sto ih besplatno vozim gde god im treba.

Pomazem im tako sto im nikada ne dam da plate pice kada se vidimo, da bi mogli za te pare nesto da kupe svojoj deci.

Sad sam ovom drugu dao 50 evra za Bozic da ima nesto da kupi i spremi deci .

Satro sam mu "pozajmio" i ako i on i ja znamo da mi on taj novac nikada nece vratiti a ni ja mu ga necu nikada traziti. Kao sto mu ni do sad nsiam trazio preko 1000 evra koliko sam mu dao .

Ali sustina je da ne mogu ja da pomognem i drugi ljudi , koliko u ovoj zemlji ima ovakvih slucajeva.

I nije resenje da bilo ko zivi od tudje milostinje i pomoci VEC DA ZIVI OD SVOG RADA
Ti si samo jedan lažov kakvog ovaj svet još nije video, znaš?

Кривицу сноси и држава,али су пре свега криви родитељи.

Сваки отац или мајка,би пре умрли од глади него што би дозволили да се то деси њиховом детету.

Одвајати од својих уста да би дете било сито.

ne nego kastrirati debilez:((

problem u svemu tome da je taj ćovek pokušavao na sve načine da se održi , i kada mu je pola sata pre samoubistva stigao nalog za seljenje iz kuće verovatno je izgubio sve nade i u bilo kakavu budućnost , i on i njegova žena su postali za sistem nepotreban teret -višak , samo brojke u statistici , oni su tada prelomili da idu ostalo je samo kome ostaviti dete , majci (babi) ili ujni beskičmenjacima koji su ih izbacivali na ulicu ili da smeste dete u neki dom u kome nema života , jednostavno su prelomili i poveli dete sa sobom u smrt.
po meni potpuno neispravno razmisljanje koje nikako nije opravdanje za to sto je urado detetu....ako nisi roditelj saznaces kad budes...

po meni potpuno neispravno razmisljanje koje nikako nije opravdanje za to sto je urado detetu....ako nisi roditelj saznaces kad budes...
niti si ti u njihovoj situaciji tako da nemožeš ništa da pričaš, niti može iko da priča o njima jer se ne nalazi u njihovoj koži , ja znam samo jedno sistem je kriv , kako za ovo tako i za mnoge stvari , ali da sam u njihovoj koži ili u nekoj sličnoj situaciji da se rešim da bacim svoj život - ja bih tada gledao umesto deteta da povučem sa sobom par onih koje smatram odgovornim za moju (zamišljenu situaciju) kakvo crno samo ubistvo ili samosakaćenje u sudnici mi ne bi nikada palo na pamet - ali da dignem sebe u vazduh u holu neke sudnicee ili ili naprimer u u toku zasedanja poslanika ili slično - to bih uradio - otišao bi u extremizam , mi ovde svi trubimo o nekoj demokratiji a nama koji živimo ovde je sve gore , i tako je već 20 i kusur godina unatrag , mnogim ljudima je ova i prethodna vlast uništila živote , nismo nikakav izuzetak isto smo prošli kao i sve zemlje istočnoga bloka uključujući i mađarsku , gde su kasnije oni koji su to uradili priznali da su uradili zločin prema narodu naravno kada su izgubili prvi put vlast (orban i kompanija) i da nije moralo tako , ali tada je već bilo kasno.tako je i ovde mene samo čudi da još niko nije odlepio dovoljno da pobije ova govna što su sada na vlasti.

kazem da iz mog ugla gledanja to nijeispravno i nije opravdanje sto je dete poveo zajedno sa sobom.
poenta je da covek uvek ima da bira, ma kako ti ovo zvucalo, samoubistvo je u slucajevimakada putevi i nisu bas osvetljeni najlaksi izbor...
mozemo mi kriviti sistem i ja svakako ne poricem da odgovornost vlasti postoji, ali nije SAMO vlast kriva, mislim da je problem mnogo dublji...mozda bi bilo lepo krenuti iz pocetka,sa nekim drugim ko bi upravljao zemljom, ali vec rekoh ne mislim da su drugi bolji, svako gleda prvo svoju guzicu, a onaj koji bi gledao srbiju umesto sebe bi morao djavoljski da se potrudi da nas izvadi iz govana, licno mislim da takvih na politickoj sceni nema, jer ne bi se tako krvnicki borili za vadjenje iz blata.

kazem da iz mog ugla gledanja to nijeispravno i nije opravdanje sto je dete poveo zajedno sa sobom.
poenta je da covek uvek ima da bira, ma kako ti ovo zvucalo, samoubistvo je u slucajevimakada putevi i nisu bas osvetljeni najlaksi izbor...
mozemo mi kriviti sistem i ja svakako ne poricem da odgovornost vlasti postoji, ali nije SAMO vlast kriva, mislim da je problem mnogo dublji...mozda bi bilo lepo krenuti iz pocetka,sa nekim drugim ko bi upravljao zemljom, ali vec rekoh ne mislim da su drugi bolji, svako gleda prvo svoju guzicu, a onaj koji bi gledao srbiju umesto sebe bi morao djavoljski da se potrudi da nas izvadi iz govana, licno mislim da takvih na politickoj sceni nema, jer ne bi se tako krvnicki borili za vadjenje iz blata.
ma vlast je kriva -osnovna krivica je njena , zatim krivicu snose i svi njeni organi , jer ovde se nikada nije ništa dešavalo po zakonu već je uvek neko nekome nešto nameštao brat bratu ili familiji ili su radile veze vezice , izuzetno su retki oni koji su nešto uradili i izdigli se iz blata i to su uglavnom mali privrednici , obični radnici i poljoprivrednici tonu sve dublje i dublje u glib , pa čak i oni koji rade za državu velika većina njih radi za pare manje od 300 evra netto , ako neko treba da zboga toga od njih bude radostan , onda bolje idite i ubijte se jedino je doibro da su im plate redovne toliko da sat možeš da navijaš po njima ,
Kao što sam i napisao VLAST JE KRIVA , kako za državu i njene organe tako i za kriminal jer se sve to odvija na državnom nivou , po bratskoj i političkoj liniji , i nama neće biti nikada ovde dobro sve dok ne odvojimo politiku i novac a to se ovde neće nikada desiti jer su se političari dohvatili sise i muzu li muzu po svome nahođenju , ovde se ne ceni profesionalizam , već ko koliko može da ukrade

Back