U nauci ne postoje apsolutne istine.

BLAJBI

Zaslužan član
Poruka
103.496
Dugo se smatralo da je recimo brzina svetlosti, apsolutna konstanta...I da nema nista brze od nje...
Meni se to uvek cinilo smesno, ali mnogima je izgledalo ozbiljno pa su na bazi toga izvlacili znacajne (i pogresne) naucne zakljucke.

A ja vas pitam: da li BRZINA MISLI nije brza od brzine svetlosti?

Gledate u neku zvezdu za koju nauka kaze da je daleko 100 svetlosnih godina....
Ali, kada zatvorite oci i ZAMISLITE SE, vec zamisljate kako je tamo, vec ste tamo...
I posle se teleprojekcijom i stvorite tamo...(Teleprojekcija ce za najvise 100 godina postati stvarnost)

Svemir je tako veliki da ce ovo postati JEDINI nacin da se on bar do nekle upozna.
Putujuci brzinom svetlosti ne bi nikada istrazili ni 1% Kosmosa....

Da je neko samo pre 500 godina govorio da cemo sedeti u svojoj sobi i gledati u nekoj drvenoj kutiji kako se u Americi tog momenta tuku dva bokseta - svi bi mu se smejali govoreci: "Glupost, tako nesto nikada nece biti moguce!"

A danas je to nesto savim normalno...

E sada zamislte sta ce sve biti nakon 1000 godina u buducnosti?

Mozete li to da zamislite?

Da je neko samo pre 500 godina govorio da cemo sedeti u svojoj sobi i gledati u nekoj drvenoj kutiji kako se u Americi tog momenta tuku dva bokseta - svi bi mu se smejali govoreci: "Glupost, tako nesto nikada nece biti moguce!"

A danas je to nesto savim normalno...

E sada zamislte sta ce sve biti nakon 1000 godina u buducnosti?

Mozete li to da zamislite?
Nekako mi se cini da mislis pozitivno o buducnosti zbog tehnoloskog napretka...bilo bi lijepo da si u pravu...kada bi moralne norme i zakoni pratili taj napredak.

Dugo se smatralo da je recimo brzina svetlosti, apsolutna konstanta...I da nema nista brze od nje...
Meni se to uvek cinilo smesno, ali mnogima je izgledalo ozbiljno pa su na bazi toga izvlacili znacajne (i pogresne) naucne zakljucke.

Ali, kada zatvorite oci i ZAMISLITE SE, vec zamisljate kako je tamo, vec ste tamo...
I posle se teleprojekcijom i stvorite tamo...(Teleprojekcija ce za najvise 100 godina postati stvarnost)

Svemir je tako veliki da ce ovo postati JEDINI nacin da se on bar do nekle upozna.

A koji ti je to k...c 'teleprojekcija'?

Nekako mi se cini da mislis pozitivno o buducnosti zbog tehnoloskog napretka...bilo bi lijepo da si u pravu...kada bi moralne norme i zakoni pratili taj napredak.

Do sada je uvek islo napred...Ni ratovi, ni prirodne katastrofe nisu uspele da zaustave ljudski rod u kretanju ka cilu koji mi je neka Visa Sila prilikom stvaranja postavila...

Tako ce biti i dalje dok cilj ne bude ostvaren. Tada mozemo nestati.

Brzina misli zavisi od brzine signala koji idu kroz neurone i mnogo je sporije od brzine svetlosti.

Back