У мноштву доказа против Чеде

Duh Sekire

Iskusan
Poruka
6.688
Гледам јуче емисију „У мноштву доказа“, и биле су две веома занимљиве теме:
1) Демантовање Чеде из америчке амбасаде
2) Мизогинија Пере Луковића
То што се ЛДП нашао у „незавидној“ позицији има дубље корене, везано је чак за онтолошку позицију ове странке, па да видимо. Од почетка су они у тој шизофреној позицији. Са једне стране себе рачунају у левицу (наравно не економску), и заговарају све приче које уз то иду. Дакле то су права жена и свих могућих мањина, негација стереотипа патријархалног друштва, и томе слично. Ове „грађанско леве“ странке широм Европе су пацифистичке, чак антиглобалистичке. Како онда представници тога у Србији заговарају отворено и безрезервно сврставање уз једну силу, испуњавање сваког њеног налога, правдање империјалне политике, улазак у војни савез НАТО... Колико је то глупо видело се Чанковом „антифашистичком“ скупу где су неки „антиглобалисти“ истакли транспаренте који изједначавају НАТО и кукасти крст.

Али, ако се ово може и „правдати“ неким „нужностима“, што њихови активисти типа Србљановићке и раде, како се онда може правдати манир да се вређа, понижава и прети баш сваком неистомишљенику? При чему се олако посеже за оним сексистичким и мизогиним репертоаром израза. Како је то либерално? Замислите сад једног типичног представника лево-либералне опције, као што је Жаре Кораћ, како некоме прети или сталожено оправдава претње које су упутиле његове страначко-коалиционе колеге. Ко је упознат са писанијима Нејаког Укија, иначе члана те странчице, не мора ни да замишља ту пишијаду.
Али ономе ко је на мети, при чему се напади прате овацијама по разним блоговима, можда није до смеха... ако би их иоле озбиљно схватио. Смајловићка је лепо рекла како може да схвати да је пљују по „Великој Србији“ јер та опција и не негира такав начин „борбе“. А шта рећи кад исто то раде они који на сва звона ударају други „систем вредности“, па још неких „универзалних“. А ко није са њима, тај је против њих, па му се стављају мараме, каче кочијашки епитети и раде сличне ствари.

Велике силе имају своју логику и не морају да следе своје пионе, или „корисне идиоте“ како их они сами зову. Пиони често бивају жртвовани. Ако Чеда нема довољно свог кредибилитета, како је у емисији речено, па посеже за америчком амбасадом, какав ли ће бити нокаут ако буде демантован из те амбасаде!? Слично важи и за комерцијалне РТВ станице које не морају да трпе нападе на своје новинаре. Ма колико они који нападају били „авангардни“. Заклањање иза „слободе говора“ је више него смешно, кад знамо колико су пута баш они бранили слободу говора само Радио Фокусу, да не идемо даље.
Најзад како друга ствар произилази из прве? У склопу своје „епске“ борбе „комарца против слона“, Чеда се упутио ка својој омиљеној РТВ станици. Тамо су га сачекала неугодна питања како он води борбу против једног тајкуна из џипа другог тајкуна... Рецимо. И слична питања. Перо Луковић је онда кренуо да га брани тако што се острвио на новинарке. Како смеју да питају његовог шефа? Мислим да је Веља Илић много поштенији јер бар лично ишутира новинаре који му се не свиђају, а не шаље своје сеизе и чауше у лику бившег „новинара“...
 

Duh Sekire

Iskusan
Poruka
6.688
Тако је на другим форумима...
А овде има мноштво тема о многим појединачним стварима... Обично Руси ово - Руси оно... Посебно неки имају опсесију да отварају теме кад Руси похвала Хрвате. Ја не знам шта је ту проблем...
 

Jerry Ropero

Poznat
Banovan
Poruka
7.375
Optuženi član „zemunskog klana" Aleksandar Simović izjavio je juče u Specijalnom sudu da je lider LDP-a Čedomir Jovanović svojevremeno tražio od vođa mafijaškog klana da ubiju Sredoja Šljukića Šljuku!

Simović je rekao da se Jovanović obratio Dušanu Spasojeviću i Ljubiši Buhi „sa željom da ubiju Šljuku", dodavši da je lično čuo kada su Šiptar i Čume razgovarali o tome u Šilerovoj ulici. Podsetimo, istovetnu optužbu na račun Čedomira Jovanovića u sudnici Specijalnog suda izrekao je i svedok saradnik Dejan Milenković Bagzi!

Simović je rekao da Spasojeviću i Buhi nije bilo do kraja jasno zašto je Čedomir Jovanović želeo Šljukinu smrt.

- Njih dvojica su razgovarali o tome u Šilerovoj ulici. Znam da su pominjali da je Čeda tražio da ga ubiju, jer je dobio neki šamar, ali oni nisu verovali u tu priču. Mislili su da je to zbog nekog Šljukinog rođaka, policijskog pukovnika. Spasojević je rekao da će posle ubistva imati Čedu u šaci i radovao se tome... - ispričao je Simović, i dodao da su u ubistvu Šljuke i njegovog brata Zorana učestvovali Mile Luković Kum, Dejan Milenković Bagzi i Miladin Suvajdžić.

Čedina želja

Na pitanje sudije Milimira Lukića kada je čuo da je Čedomir Jovanović tražio da se ubije Šljukić, Simović je odgovorio da nije siguran.

- Ne znam kada je to tačno bilo, ali znam da su u tom periodu Spasojević i Buha bili u dobrim odnosima. Međutim, ubistvo Šljukića dogodilo se dosta kasnije, ne znam posle koliko vremena tačno, a tada su Dušan i Čume već bili zaratili - objasnio je stariji od braće Simović.

Gotovo istovetne tvrdnje krajem januara ove godine izneo je tokom saslušanja i svedok saradnik Dejan Milenković Bagzi! On je tada rekao da je lično učestvovao u ubistvu Sredoja Šljukića Šljuke septembra 2002. godine, istakavši da je Šiptar tražio da se ubije Šljuka da bi tako ispunio želju Čedomiru Jovanoviću.

- Dušan Spasojević je posle ubistva Šljukića rekao: „Eto, ispunio sam mu želju..." - rekao je tada Milenković, i objasnio da mu je pre ubistva Spasojević ispričao da je Čedomir Jovanović tražio da se ubije Šljukić, pri čemu Spasojević nije naveo razlog za takav zahtev.

Milenković je rekao da se Šiptar u vreme ubistva Šljuke nalazio na sastanku kod generala Ace Tomića kako bi tako sebi obezbedio „neoboriv alibi". Spasojević je na sastanak kod Tomića otišao sa Miloradom Ulemekom Legijom.

- Znam da je Spasojević tada Tomićevoj ženi poklonio mobilni telefon s kamerom. Sutradan, kada je Šljukić ubijen, u zgradi u Šilerovoj razgovarali su Legija i Dušan, i sećam se da je Ulemek bio ljut na njega zbog toga što je, dok su bili kod Tomića, Spasojević sve vreme bio napet i crven u licu. Legija se zabrinuo da Tomić ne primeti da se nešto dešava... - objasnio je Bagzi, dodavši da je i Legija znao za plan o ubistvu Šljukića, ali da nije imao nikakvu ulogu u tome.

Tokom jučerašnjeg suđenja Simović se još jednom osvrnuo na ubistva koja su izvršili članovi „zemunskog klana", rekavši da je neka od njih organizovao i naredio pokojni vođa „zemunaca" Spasojević, ali da su za neke likvidacije odgovorni svedoci saradnici Ljubiša Buha Čume i Miladin Suvajdžić - Đura Mutavi. Tako je Simović rekao da je Suvajdžić naredio ubistva Uglješe Ljubojevića i Velibora Iličića Bosanca u Novom Sadu, optuživši ga da je imao sopstvenu kriminalnu grupu i da se bavio prodajom droge.

- Svi su se sprdali na račun Đure. Govorili su da je džukela i da je rođenom kumu namestio za drogu. On je imao čitavu organizaciju za prodaju droge, policijske doušnike, a Čume mu je preko svoje veze u Vrhovnom sudu, preko neke debele Jace, smanjio neku zatvorsku kaznu sa četiri na godinu dana - rekao je Simović.

Tražio suočenje

Optuženi „zemunac" negirao je da je učestvovao u otmicama koje je izvršio „zemunski klan", ali je istakao da su novcem od otmica Miroslava Miškovića i Milije Babovića kupljene mašine za asfaltiranje puteva za firmu Ljubiše Buhe.

- Znam da je novac od te dve otmice Aca Ivanović iznosio iz zemlje u svom automobilu, sakrivajući ga u karoseriji i u rezervnim gumama. Većina otetih ljudi odvožena je u vikendicu Đure Mutavog u Vojvodini, gde su mučeni - kazao je Simović.

Na kraju iznošenja odbrane, Simović je izneo nekoliko predloga, među kojima je najzanimljiviji onaj da se na suđenje pozove Čedomir Jovanović i potvrdi da li je krajem 2001. godine u Šilerovoj ulici od Dušana Spasojevića uzeo torbu sa milion i po maraka.

ALEKSANDAR ĐONDOVIĆ
 

Jerry Ropero

Poznat
Banovan
Poruka
7.375
Zoran Djindjic s kriminalcima
SASTANAK SA ĐINĐIĆEM

Simović je juče pomenuo i da je u Bagzijevoj kući održan sastanak na kome je, sa Spasojevićem, Buhom i Legijom, bio i pokojni premijer Zoran Đinđić.

- Posle tog sastanka Čume je rekao Dušanu da je Đinđić obećao da će srediti da Spasojević ne odgovara za Budvu (neuspeli atentat na Vuka Draškovića u Budvi, prim. aut.). Istovremeno su Buha i Dušan primoravali Vladu Japanca da optuži neke ljude sa Bežanije da su krivi za taj slučaj - ispričao je Simović.
 

drbob

Iskusan
Poruka
6.294
Zoran Djindjic s kriminalcima
SASTANAK SA ĐINĐIĆEM

Simović je juče pomenuo i da je u Bagzijevoj kući održan sastanak na kome je, sa Spasojevićem, Buhom i Legijom, bio i pokojni premijer Zoran Đinđić.

- Posle tog sastanka Čume je rekao Dušanu da je Đinđić obećao da će srediti da Spasojević ne odgovara za Budvu (neuspeli atentat na Vuka Draškovića u Budvi, prim. aut.). Istovremeno su Buha i Dušan primoravali Vladu Japanca da optuži neke ljude sa Bežanije da su krivi za taj slučaj - ispričao je Simović.

Nije on bio sa, nego njihov vođa.Bos mafijaškog klana.
 
Da biste mogli da kreirate nove teme, trajno koristite svoje ime i ne pogađate stalno slike - kliknite ovde da se registrujete.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.