U Medačkom džepu nije bilo civila'

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
slavonija:
registra, vjeruj mi bilo je to u Osijeku...baba u kolicima sa treceg sprata zgrade u centru grada ( sjenjaku) puca po prolaznicima..ubila trojicu civila...snajperista (na taj nacin stradalo je u Osijeku 600 civila) MUP vise puta pretresali zgradu, ali na ideju da nepokretna baba u kolicim ima na koljenima pusku prekrivenu dekom nije nitko dosao...cinkao ju je vlastiti unuk...ovo ce ti potvrditi svaki Osijecanin( i Srbin i Hrvat) koji u to strasno vrijeme nije zbrisao iz Osijeka

Gadne babe. :confused:

Citat:
Original postavio slavonija
registra, vjeruj mi bilo je to u Osijeku...baba u kolicima sa treceg sprata zgrade u centru grada ( sjenjaku) puca po prolaznicima..ubila trojicu civila...snajperista (na taj nacin stradalo je u Osijeku 600 civila) MUP vise puta pretresali zgradu, ali na ideju da nepokretna baba u kolicim ima na koljenima pusku prekrivenu dekom nije nitko dosao...cinkao ju je vlastiti unuk...ovo ce ti potvrditi svaki Osijecanin( i Srbin i Hrvat) koji u to strasno vrijeme nije zbrisao iz Osijeka

znaci 200 nepokretnih baba ubilo 600 civila....
koliko bi osjecana poginulo da su ga napali vojnici?

_guru_:
Mislim da shvatam sta ademi hoce da, ali maybe not. Bez obzira da li je hrvatski ko vec, koji je inace i sam optuzen za ratne zlocine u Hagu pricao punu istinu (a zasto bi ako bi tako potvrdio deo optuznice protiv sebe) to nema veze sa onim sto ademi hoce da kaze. Maybe.
Cela prica se svodi na to da je to bio gradjanski rat, po obicaju prljav. U takvim ratovima, razlika izmedju civila i ratnika je u tome da li imaju ili nemaju pusku. Ovo vazi za sve strane inace. Nasi su u svakom slucaju naoruzani od strane vojske. Znam par ljudi koji su dosli sa Kosova, iz Krajine i Bosne. Vrlo cesto su po povratku prodavali oruzje, od kalasa do prigusenih MP5. Znaci oruzja je bilo. Ko ga je nosio zavisi od doba dana i situacije.
Isto tako je bilo i sa Hrvatima, Bosancima i Albancima, koji su dobili svoje naoruzanje sa Bliskog istoka uglavnom. Svi su imali oruzje. Slican je slucaj bio i sa Srebrenicom, Sarajevom, Vukovarom i Kosovom. Ne znam da li ste gledali neke snimke toga kako srpska vojska sa nekog puta prati kretanje i oruzjem zaustavlja razbacane nenaoruzane muskarce koji su se nasli tu dole u sumi. Kao prvo sta oni koj ku7ac traze u sumi, njih par stotina u najboljim godinama. Zato sto su oni gerila, pa kada su videli da ne mogu nista bacili su oruzje i poceli da beze i da se predstavljaju kao civili. Sta mislite zasto je radjeno ono sto je radjeno u Srebrenici. Nije moralo, niti trebalo tako, ali nisu to civili, ili bar vecina nije.
Osim toga bilo je i prljavijih stvari. Nisu deca sa granatama samo prica iz filmova.
Cinjenica je da je rat prljav i da oni koji su se borili za nasu stranu i oni koji su se borili za druge cinili strasne stvari i da je licimerno da se peremo od toga. Vazno je da mi ili bar ja nisam i da ne zelim da nosim nasledje onih koji jesu.

uglavnom dobro napisano i tocno..

slavonija:
bila je, koliko je meni poznato samo ta jedna..a ostali snajperisti su uglavnom bili iz redova bivsih oficira JNA..

koja je ovo propaganda??!!??!?!

hajde razmisli ti malo:
1)da li bi ti kao vojni zapovednik uputio svoje najbolje snajperiste u neprijateljski grad, bez podrske pesadije i artiljerije i naredio im da eto tako pucaju po civilima, a pri tome si svestan da ce ga bnakon drugog pucnja otkriti, zarobiti i najverovatnije ubiti

2) SNAJPERISTI SAMOVOLJNO PUCAJU:
da li bi ti kao bivsi oficir (ako si bivsi, to znaci da si u penziji) odlucio tek tako iz mira, u stvari iz ciste mrznje da pucas iz sopstvenog stana ubijajuci civile i RIZIKUJUCI ZIVOT CLANOVA SVOJE PORODICE jer bi te opet nakon dva pucnja uhvatili...

optuzba "SNAJPERISTA" je bila najcesci razlog zatvaranja i maltretiranja Srba

p.s. Zasto su pojedinci u osijeku pokusavali da srbe napoje kiselinom iz akumulatora?
jesu li i to bili snajperisti?

De_Sisti:
koja je ovo propaganda??!!??!?!

hajde razmisli ti malo:
1)da li bi ti kao vojni zapovednik uputio svoje najbolje snajperiste u neprijateljski grad, bez podrske pesadije i artiljerije i naredio im da eto tako pucaju po civilima, a pri tome si svestan da ce ga bnakon drugog pucnja otkriti, zarobiti i najverovatnije ubiti

2) SNAJPERISTI SAMOVOLJNO PUCAJU:
da li bi ti kao bivsi oficir (ako si bivsi, to znaci da si u penziji) odlucio tek tako iz mira, u stvari iz ciste mrznje da pucas iz sopstvenog stana ubijajuci civile i RIZIKUJUCI ZIVOT CLANOVA SVOJE PORODICE jer bi te opet nakon dva pucnja uhvatili...

optuzba "SNAJPERISTA" je bila najcesci razlog zatvaranja i maltretiranja Srba

p.s. Zasto su pojedinci u osijeku pokusavali da srbe napoje kiselinom iz akumulatora?jesu li i to bili snajperisti?

zato sto su to hrvatska gamad koja je to cinila i stici ce ih ruka pravde.; ne to nisu bili snajperisti, bar koliko je meni poznato..
u Osijeku je bilo svasta i sve sto sam napisala tocno je...ja nisam vojni strucnjak da znam kako su to izvodili, ali izvodili jesu...i porodice su im vec davno bile u Srbiji..i sumnjam da bi nakon dva pucnja bili uhvaceni, znaju oni svoj posao

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back