u kojem razredu se u srbiji uci latinica ?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Koliko znam uči se u drugom razredu. Uglavnom su sve knjige na ćirilici, mada bude i poneka na latinici. U svesci pišeš kako god hoćeš, niko ti neće reči da moraš pisati ćirilicu. Kada se pišu pismeni zadaci iz srpskog, tada se pismeni zadatak piše na ćirilici, a ispravka se radi na latinici.

Latinica se uči u drugom polugodištu drugog razreda.
Slova se obrađuju po grupama,prvo se uče slova koja su ista i slična u ćirilici i latinici ( A, E J, O, K, slična:M i T)
Onda slova koja su potpuno različita i
na kraju slova koja imaju isti oblik ali se različito izgovaraju (S, V, R, P, H)

Deca mnogo lakše uče latinicu, jer su savladali tehnike pisanja.

Kod obe učiteljice,moja deca su u trećem razredu mesec dana pisal čirilicom, mesec dana latinicom

Mislim da se sa učenjem latinice treba poeti u trećem razredu, da bi deca manje mešala čir i lat.

Koliko znam uči se u drugom razredu. Uglavnom su sve knjige na ćirilici, mada bude i poneka na latinici. U svesci pišeš kako god hoćeš, niko ti neće reči da moraš pisati ćirilicu. Kada se pišu pismeni zadaci iz srpskog, tada se pismeni zadatak piše na ćirilici, a ispravka se radi na latinici.

Kod moje dece (završili su treći i peti razred), svi udžbenici su na čirilici, samo u čitanakama je poneki text na latinici.

Možda tek u srednjoj školi se u svesci piše kako hoćeš, ali kod moje dece,nastavnici odn učiteljica zahtevaju ćirilicu,odn latinicu.

Pismene zadatke su radili tako što jedan pišu ćirilicom i zadatak i isprevak, a drugi latinicom.

Kod moje dece (završili su treći i peti razred), svi udžbenici su na čirilici, samo u čitanakama je poneki text na latinici.

Možda tek u srednjoj školi se u svesci piše kako hoćeš, ali kod moje dece,nastavnici odn učiteljica zahtevaju ćirilicu,odn latinicu.

Pismene zadatke su radili tako što jedan pišu ćirilicom i zadatak i isprevak, a drugi latinicom.

Iznenadio sam se (moram priznati, vrlo pozitivno) kada mi je prijatelj rekao da notari
odbijaju da overe ugovore ako nisu na ćirilici !?
Bravo !
Ipak se nešto pokreće.....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back