U Jugoslaviji za vreme rata je bio 13. frakcija, a pobedila je KPJ na celu sa drugom Titom i partizanima?

У Југославији је било преко двадесет војних формација али је само једна била легална југословенска војска а то су четници ДМ, југословенска војска, све остало су окупатори или банде.
То је најбитније.
Bila, pa onda prestala biti odnosno postala banda, a jedni od tih dotadašnjih bandita i to njihovi najljući neprijatelji, postali legalni. Čak je to i kralj Petar potvrdio. Kako to, kako to?

Hvala! I za svaku tu akciju je barem 100 Srba završilo u Jasenovcu, ako su imali 'sreće' da stignu tamo? Ili je Pavelić rekao: Bravo 'braćo' komunisti, samo tako napred? :zcepanje:

Da nam malo dočaram te ratne godine: Izležavam se ja ispod šljive, gladim bradu, u ruci litra dobre šljivovice i nešto razmišljam! Lepo je to da se neko hoće boriti protiv Nemaca. Ali, ako to znači da će sutra da dođu Nemci i/ili ustaše i za odmazdu pokupe i streljaju po 100 mojih komšija i prijatelja, onda to već nije dobro. Eee... a ako mi još nešto planira i raditi reforme po Monarhiji nakon oslobođenja!!??
I onda skočim, sednem na konja i POTERAM tu zločinačku bandu preko Drine u Bosnu, neka se ustaše zahebavaju sa njima! :zcepanje:
u I. sv. ratu, Srbija nije tako rezonovala. Kako to, kako to?

Pa kaže: Mogli bi sve ovo korak po korak da analiziramo. Npr.

Da je NATO 99-e razvalio glavni distribucijski vod do recimo Beograda i dva miliona građana ostavio u mraku, bilo bi...auuu.. zločinci! A kada su to napravili komunistički banditi, onda je to herojska i slavna borba protiv okupatora!?:zcepanje:
Pa mogao bi protestvovati što su saveznici taracali Nemačku u II sv. ratu, mislim da bi ti izdavači knjiga o tom ratu bili jako zahvalni, jer bi sve morali nanovo pisati.

Bila, pa onda prestala biti odnosno postala banda, a jedni od tih dotadašnjih bandita i to njihovi najljući neprijatelji, postali legalni. Čak je to i kralj Petar potvrdio. Kako to, kako to?
Po čemu su to Dražini postali banditi? Skrivali se i od Nemaca i od Titovih 'osloboditelja', tj. krvoločnih revolucionarnih rušitelja ustavnog poretka Monarhije? kralj Petar je to MORAO da potvrdi jer su ga na to naterala britanska zločinska ĐUBRAD nakon što su Monarhiju IZDALI i PRODALI STALJINU!

Pa mogao bi protestvovati što su saveznici taracali Nemačku u II sv. ratu, mislim da bi ti izdavači knjiga o tom ratu bili jako zahvalni, jer bi sve morali nanovo pisati.
U principu, u ratu prioritet trebaju biti LEGITIMNI vojni ciljevi, a ne horde LOKALNIH i NEDUŽNIH civila, koji su ustvari bili OKUPIRANI! Pa kaže za primer: Ovih dana aktuelna tema na Bliskom Istoku! :super:

POBEDNICI
unnamed.jpg

Back