U Italiji broj rođenih najniži od 1861.! Papa Franjo: Ovo je tragedija

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

JankoTheGreat

Buduća legenda
Poruka
27.326

U Italiji broj rođenih najniži od 1861.! Papa Franjo: Ovo je tragedija​

https://www.vecernji.ba/vijesti/ost...o-kako-sve-mozete-iskoristiti-ostatke-1550514

papa franjo
Foto: REUTERS

AUTORVecernji.ba
PODIJELITE ČLANAK

Papa Franjo rekao je u nedjelju da je pad nataliteta u Italiji "tragedija" i upozorio da sve manji broj rođene djece predstavlja prijetnju budućnosti te europske zemlje.
Broj rođenih u Italiji prošle godine je dosegnuo najnižu razinu od ujedinjenja nacije 1861., objavio je u prosincu nacionalni statistički ured. Stopa nataliteta u toj europskoj zemlji u padu je već 12. godinu za redom.

"Demografska zima je stvarna briga, barem ovdje u Italiji", rekao je Papa u svom tjednom obraćanju ispred Bazilike svetog Petra.
"Čini se da je puno ljudi izgubilo želju za djecom. Mnogi parovi radije nemaju djece ili imaju samo jedno dijete...To je tragedija...koja je u suprotnosti s našim obiteljima, našom državom i našom budućnošću", rekao je papa Franjo.

U Italiji se prošle godine rodilo 404.892 djece, 15.192 manje nego 2019, objavio je statistički ured ISTAT. Prošle godine je umrlo 746.146 ljudi, a ukupan broj stanovnika pao je na otprilike 59,3 milijuna.
ISTAT je dodao da je pad nataliteta nastavljen i ove godine, a pandemiju covida-19 naveo kao jedan od faktora tog pada.

https://www.vecernji.ba/svijet/u-it...-od-1861-papa-franjo-ovo-je-tragedija-1550441

Zamarimo izvor.

Jos jedan dokaz onoga o cemu pisem godinama ovde. Propast bele rase. Belci su gotovi. Mi smo zivi svedoci nestanka belog coveka. Bele zene vise nece da radaju decu a beli muskarac ganja drugog ne obaveznobelog muskarca. Rezultat je sve manje dece.

Migranti iz Afrike, arapskog sveta i Azije pristizu u talasima. Neumornim talasima. Evropa poprima tamniju boju.

Za koju deceniju game over.

https://www.vecernji.ba/vijesti/ost...o-kako-sve-mozete-iskoristiti-ostatke-1550514

papa franjo

AUTORVecernji.ba
PODIJELITE ČLANAK

Papa Franjo rekao je u nedjelju da je pad nataliteta u Italiji "tragedija" i upozorio da sve manji broj rođene djece predstavlja prijetnju budućnosti te europske zemlje.
Broj rođenih u Italiji prošle godine je dosegnuo najnižu razinu od ujedinjenja nacije 1861., objavio je u prosincu nacionalni statistički ured. Stopa nataliteta u toj europskoj zemlji u padu je već 12. godinu za redom.

"Demografska zima je stvarna briga, barem ovdje u Italiji", rekao je Papa u svom tjednom obraćanju ispred Bazilike svetog Petra.
"Čini se da je puno ljudi izgubilo želju za djecom. Mnogi parovi radije nemaju djece ili imaju samo jedno dijete...To je tragedija...koja je u suprotnosti s našim obiteljima, našom državom i našom budućnošću", rekao je papa Franjo.

U Italiji se prošle godine rodilo 404.892 djece, 15.192 manje nego 2019, objavio je statistički ured ISTAT. Prošle godine je umrlo 746.146 ljudi, a ukupan broj stanovnika pao je na otprilike 59,3 milijuna.
ISTAT je dodao da je pad nataliteta nastavljen i ove godine, a pandemiju covida-19 naveo kao jedan od faktora tog pada.

https://www.vecernji.ba/svijet/u-it...-od-1861-papa-franjo-ovo-je-tragedija-1550441

Zamarimo izvor.

Jos jedan dokaz onoga o cemu pisem godinama ovde. Propast bele rase. Belci su gotovi. Mi smo zivi svedoci nestanka belog coveka. Bele zene vise nece da radaju decu a beli muskarac ganja drugog ne obaveznobelog muskarca. Rezultat je sve manje dece.

Migranti iz Afrike, arapskog sveta i Azije pristizu u talasima. Neumornim talasima. Evropa poprima tamniju boju.

Slazem se.

Eto ja sam jedan od njih.

Beli čovek je sam kriv za to, jer dok je beli čovek pravio napredak i razvijao civilizaciju, drugi ljudi su se uhvatili politike "ku*ca" i na pravljenje dece postali dominantni, brojniji i uzeli sve, sada uživaju u blagodetima koje je doneo beli čovek. Koliko god ovo bilo rasistički, sav napredak je doneo beli čovek, ali je isto tako toliko glup bio da pusti da na kraju u tome uživaju svi ostali i potisnu ga.

Plus mnogo je postao razmažen, pre će imati psa nego dete, dete ga smara, dete plače, on hoće hedonizam. Dok oni hoće da se ima para, da se uživa, arapi imaju po desetoro dece i ne moraju baš svake godine na more tipa Dominikana.

Sterilitet je generalno u porastu, i ovo će snaći ubrzo i druge rase.

Ovo je samo izazov svog vremena. Da li neko stvarno misli da će Nemci, Rusi, Englezi, Francuzi, beli Ameri, Japanci i Kinezi (u ovoj grupi je uzgred ceo Savet Bezbednosti) nestati i prepustiti države drugima? To je granično nemoguće.

Pogledaj fudbalsku reprezentaciju Francuske i onda opet izjavi tako nešto, Nemcima masovno Turci igraju itd. Ok, to je fudbal, ali zar stvarno misliš da je u stanovništu bolje? U Nemačkoj ima Turaka koliko ti volja, Rusija ima mnogo muslimana itd.

Sterilitet je generalno u porastu, i ovo će snaći ubrzo i druge rase.

Ovo je samo izazov svog vremena. Da li neko stvarno misli da će Nemci, Rusi, Englezi, Francuzi, beli Ameri, Japanci i Kinezi (u ovoj grupi je uzgred ceo Savet Bezbednosti) nestati i prepustiti države drugima? To je granično nemoguće.

Hoce. Bela Evropa je propala.

Papa je, naravno, tradicionalist.

No ljudi uopće ne treba toliko, i uz razvoj tehnologije bar 50% i razvijenih će biti višak, a o nrzvijenima da ne govorimo.

Japan ima najniži natalitet na svijetu i nikakvi stranci im ne trebaju. A ako probaju doći- bivaju vrlo lako odbačeni.

Japan je izoliran i ima mogucnost da kontrolise svoj teritorij. Evropa je preplavljena migrantima i oni konstantno nadiru. Plus vec danas ima preko 70 miliona afrikanaca-arapa u EU i oni dovlace svoju rodbinu, zene se iz rodnog kraja i to samo uvecava brojcanost.

Japan je izoliran i ima mogucnost da kontrolise svoj teritorij. Evropa je preplavljena migrantima i oni konstantno nadiru. Plus vec danas ima preko 70 miliona afrikanaca-arapa u EU i oni dovlace svoju rodbinu, zene se iz rodnog kraja i to samo uvecava brojcanost.
Stvar jejednostavna.

Tko je kmečav i sentimentalan- propast će.

Tko nije- opstat će:

Obojene mase mogu biti sređene potezom pera, uz tehnologiju kojom moderni svijet raspolaže.

Pogledaj fudbalsku reprezentaciju Francuske i onda opet izjavi tako nešto, Nemcima masovno Turci igraju itd. Ok, to je fudbal, ali zar stvarno misliš da je u stanovništu bolje? U Nemačkoj ima Turaka koliko ti volja, Rusija ima mnogo muslimana itd.
Zaključak je da su Arapi i crnci bolji u fudbalu. Kao u SAD što crnci oduvek sa 12-13% stanovništva a 95% NBA i NFL lige, kao i boksera su crnci.

Ne možeš da na osnovu nekih marginalnih pokazatelja da izvlačiš zaključke.

Pogledaj koliko ima farmera u Francuskoj / Nemačkoj... sve belci... i šta sada.

Hoce. Bela Evropa je propala.
Pričaju garagani.

papa franjo

AUTORVecernji.ba
PODIJELITE ČLANAK

Zamarimo izvor.

zbog kovida mera svuda je tako..gde da nadjes zenu i kome da pravis decu..

Zaključak je da su Arapi i crnci bolji u fudbalu. Kao u SAD što crnci oduvek sa 12-13% stanovništva a 95% NBA i NFL lige, kao i boksera su crnci.

Ne možeš da na osnovu nekih marginalnih pokazatelja da izvlačiš zaključke.

Pogledaj koliko ima farmera u Francuskoj / Nemačkoj... sve belci... i šta sada.

Pričaju garagani.

Zaključak je da u mnogim evropskim državama imaš kvartove gde više ni policija ne zalazi.

Ljudi i ako stupe u brak to cine suvise kasno.

Pravo vreme za stupanje u brak je 24-25 godina za muskarca, 20-21 godine za zenu.

Kad se u pravo vreme vencas, tu 4-5 dece se dobija kao nista.

A ako se vencate posle 30-35 naravno da jedva dobijete i jedno dete.

I sam sam tu gresku napravio te znam da cu svoju decu vaspitavati da im primarno bude da se vencaju do maksimum 24 godine a sve drugo na stranu. Kakve skole , fakulteti, nista nije vaznije od toga.

Imam sestru od strica jednu koja je profesor na fakultetu u Beogradu a nije se nikada udala i nema dece. Sta ti vrede diplome, titule sve ako nemas dece. Jedno dete je vrednije od svega toga a ne troje, cetvoro, petoro.

Gledam sad moje troje dece kako spavaju i prosto vidim da mi je to nesto najvrednije sto imam u zivotu . Da hoce Gospod Bog dati jos makar jedno, pevao bih od srece.

Ljudi i ako stupe u brak to cine suvise kasno.

Pravo vreme za stupanje u brak je 24-25 godina za muskarca, 20-21 godine za zenu.

Kad se u pravo vreme vencas, tu 4-5 dece se dobija kao nista.

A ako se vencate posle 30-35 naravno da jedva dobijete i jedno dete.

I sam sam tu gresku napravio te znam da cu svoju decu vaspitavati da im primarno bude da se vencaju do maksimum 24 godine a sve drugo na stranu. Kakve skole , fakulteti, nista nije vaznije od toga.

Imam sestru od strica jednu koja je profesor na fakultetu u Beogradu a nije se nikada udala i nema dece. Sta ti vrede diplome, titule sve ako nemas dece. Jedno dete je vrednije od svega toga a ne troje, cetvoro, petoro.

Gledam sad moje troje dece kako spavaju i prosto vidim da mi je to nesto najvrednije sto imam u zivotu . Da hoce Gospod Bog dati jos makar jedno, pevao bih od srece.

Pravis sirotinju i topovsko meso za buduca klanja

Zaključak je da u mnogim evropskim državama imaš kvartove gde više ni policija ne zalazi.
:think:kvartovi će preuzeti države?
Ti shvataš da u slučaju sukoba u te kvartove ne bi ni pokušavala da uđe policija, nego vojska.

Do 2050-e ce broj stanovnika Afrike da se uduplira ma 2.5 milijarde.
a do 2100 će ih biti 500 triliona :roll:

Opada i njima natalitet, a ni ove migracije i otvorene granice neće biti večne. Ako ih Evropa (stara fukara) odredi za neprijatelje, neće ti crnjci ni Mediteran videti, a kamoli Evropu.

:think:kvartovi će preuzeti države?
Ti shvataš da u slučaju sukoba u te kvartove ne bi ni pokušavala da uđe policija, nego vojska.

a do 2100 će ih biti 500 triliona :roll:

Opada i njima natalitet, a ni ove migracije i otvorene granice neće biti večne. Ako ih Evropa (stara fukara) odredi za neprijatelje, neće ti crnjci ni Mediteran videti, a kamoli Evropu.

Tako su mislili i Francuzi, sve logika ma neće nama, samo ti kolonizuj.. Sada pogledaj koliko Francuska ima stranaca.

Nece jer sam im stvorio sve preduslove za normalan zivot . Plus ih ucim da je za zivot bitnije duhovno od materijalnog, i da prodaja dupeta za pare tj odlazak na zapad vodi coveka u duhovnu propast.
Можеш да их учиш колико хоћеш, када допадну шака србским капиталистима, бежаће из Србије ако су паметни.

Нема никакве најезде миграната у ЕУ.Западњачким државама су потребни радници, бирачи, потрошачи и оне су принуђене да отворе границе и поспешују колонизацију и обнављање популације.

Прва генерација миграната још држи до своје традиције и начина живота, опиру се асмилацији.Друга и трећа генерација прихвата начин живота и асмилује се.То је виђено много пута.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back