U EU samo sa Fajzerom,Modernom i Astrom?

fortes

Buduća legenda
Moderator
Poruka
46.427
Evropski kovid-pasoši važiće za vakcine koje je EMA odobrila?

Predlog za uvođenje takozvanih "kovid-pasoša" za slobodno kretanje unutar Evropske unije, koji će biti iznet 17. marta, važiće samo za vakcinisanje cepivima koje je odobrila Evropska agencija za lekove (EMA). Navedeni razlog je taj što neodobrene vakcine neće biti obuhvaćene klauzulom o odgovornosti EU i kontrolom kvaliteta.

Ilva Johanson, komesarka za unutrašnje poslove u Evropskoj komisiji, potvrdila je ove navode u petak uveče nakon što ih je izvor iz Brisela otkrio Juronjuzu nekoliko sati ranije.

Izvor tvrdi da je evropski komesar za pravosuđe Didije Rejnders jasno stavio do znanja da države članice mogu slobodno da vakcinišu svoje građane cepivima drugih proizvođača, ali da licencirani putni sertifikat o vakcinaciji neće dobiti ukoliko vakcina nije od odobrenog proizvođača.

Evropski regulatori trenutno su odobrili vakcine kompanija Fajzer/Bajontek, AstraZeneke, Moderne i Džonson i Džonson.

Sertifikati o vakcinaciji važiće do kraja pandemije koronavirusa, rekao je izvor, dodajući da će kretanje unutar bloka za one koji nisu primili vakcinu i dalje biti moguće iz testove i karantin.

“Kovid-pasoši” biće dostupni u digitalnom i papirnom formatu.

Rejnders je u četvrtak ukazao da su zaštita podataka i moguća diskriminacija i dalje ključni problemi za EK, koja je zadužena za izradu predloga “kovid-pasoša”. Ali informacije koje su procurele u petak pokazuju da je fokus ipak na izboru vakcine.

:bye: ko nas je tukao da gomilamo kinesko i rusko smece.

Realno...iako se znaju moja politička opredeljenja i moj stav o uznapredovaloj ruzoguziji u ovom narodu a tek novopronađenoj ljubavi prema orijentu, ali ovo je stvar medicine pre svega i tako svi trebaju da se ponašaju uključujući EU. Jedna od retkih stvari gde sam podržao potez ovoga režima iako mislim da su vođeni nečijim egom i populizmom, je ta nabavka vakcina od koga ima i gde ima.

Ja sam...mislim da sam negde rekao to više puta...vakcinisan sa Astrazenekom i ja ću svakako upasti u ovu priču ali da je nefer i nelogično da ljudi koji jesu vakcinasani uspešno budu zbog par zadrtih birokrata u nekoj Holandiji ili Estoniji uskraćeni za slobodu kretanja.
Naročito jer je Sputnik u upotrebi već u nekoliko Evropskih zemalja.

:aha:
Realno...iako se znaju moja politička opredeljenja i moj stav o uznapredovaloj ruzoguziji u ovom narodu a tek novopronađenoj ljubavi prema orijentu, ali ovo je stvar medicine pre svega i tako svi trebaju da se ponašaju uključujući EU. Jedna od retkih stvari gde sam podržao potez ovoga režima iako mislim da su vođeni nečijim egom i populizmom, je ta nabavka vakcina od koga ima i gde ima.

Ja sam...mislim da sam negde rekao to više puta...vakcinisan sa Astrazenekom i ja ću svakako upasti u ovu priču ali da je nefer i nelogično da ljudi koji jesu vakcinasani uspešno budu zbog par zadrtih birokrata u nekoj Holandiji ili Estoniji uskraćeni za slobodu kretanja.
Naročito jer je Sputnik u upotrebi već u nekoliko Evropskih zemalja.
Naivni ce reci da je stvar medicine ali ako se Vucic licno potrudi da nam natovari milione doza kineske vaxine i to bez dozvola kakvo je to onda pitanje ako ne politicko ?
Placamo populisticki show Aleksandra vucica.
Kako vam to nije jasno ?!

Ovo je suludo....nadročito jer je nekoliko zemalja EU krenulo sa vakcinacijom Sputnjikom. Čista politika
Zasto je suludo?
Odredili su vakcine koje smatraju prihvatljivim, a ostale ljudi koriste na svoju ruku. Pored toga nije potpuna zabrana kretenja, vec uz testove.

Mene zanima kakav ce biti tretman Kineza i ljudi koji idu u Kinu iz EU, verovatno ce postojati neki reciprocitet.

Naravno da ima a Vucic je ispao opet majmun.
Njemu je pre svega važno da statistički bude prvi ili drugi u nečemu i da ga tapšu po ramenima....sad detalji manje više :lol:
E sad ruska vakcina je sobra sudeći po svima koji su je ispitivali, u svakom slučaju bolja od AZ(radi na istom principu), tako da odugovlačenje je čisto proseravanje i politikantstvo a realno u ovoj situaciji to ne treba tako. Na kraju će popustiti jer će pritisak biti jači iz same EU.
Za kinesku sa druge strane nema šanse skoro....ali sa druge strane da nije kineske bili bi prosek a ne drugi u Evropi...a onda ego ne bi bio zadovoljen :lol:
Međutim sa kineskom je vakcinisan skoro ceo arapski svet i dobar deo Ji Azije...videćemo. Nisam siguran da im je ovo u interesu dugoročno

Na sta mislis da politicka ujdurma?

Bolest postoji, ali ne postoji kolektivni odgovor, vec je svaka zemlja za sebe i dolazi do svakakvih mahinacija.
Naravno da bolest postoji ali se ista zloupotrebljava u političke svrhe seti se zlatnog međeda Kuste koji se hvali ruskim medijima kako Srbi veruju sputnjiku a ne fajzeru,kakav debilizam i ako prođe ovo za kovid pasoše koji se odnose samo za te zapadne vakcine onda je jasno o čemu se tu radi

Back