u dobru i u zlu

• Začetnik teme Začetnik teme dive
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Zavisi koliko si ga pustio u svoj svet. Zabavljanje i život u dvoje se razlikuje kao nebo i zemlja. Najgore od svega je što ljudi uleću u brak zato što im je vreme, ili su napravili bebu, ili su se navikli na nekoga pa ih mrzi da prave rezove.
Ali s obzirom da sam ovde pročitala i da je biranje seljačko kalkulisanje, ovi što se ožene jer su oplodili nekoga su još i dobri.

Процес бирања ми је остао нејасан. По мом мишљењу човек може да бира само између остајања са неким и раскида (ако је већ у вези).

Бирање као одабир правих ципела између десет модела не функционише када су људи у питању.

Процес бирања ми је остао нејасан. По мом мишљењу човек може да бира само између остајања са неким и раскида (ако је већ у вези).

Бирање као одабир правих ципела између десет модела не функционише када су људи у питању.

Vidis ova recenica samo jasno definise kakva si ti...
Necu napisati psihoanalizu koja sledi iz ove recenice, nauceni ce znati.
A inace biranje kao odabir pravih cipela moze da funkcionise kod ljudi, i kod zena...

evo pitala sam munju, pa da pitam i tebe
ne iznose svi genezu porodice na sto cim se upoznaju
sa nekom osobom si trenutno, tu je kao osoba ti odgovara
i onda krene detaljnije razmenjivanje privatnih informacija
i sazna se da je neko najblizi lecen narkoman npr..ili da mu je brat dusevni bolesnik jer ga je zakacio gen bolesti koja im se provlaci u svakoj generaciji
da li je ta osoba i dalje neko sa kime se planira zajednicki zivot ili se pojavljuje sumnja, sta sutra kad dodju deca
Zasto bre, lecene bolesti zavisnosti nisu prenosive, a ako se vec neko lecio pokazuje volju da se bori sa svojim problemom. I da ima psihicke snage za to. Svi mi imamo svoje buve.

Poslednja izmena:
mism sta cemo s nas kojim imamo porodicu, zadovoljili nagone za parenjem, sami sebe izdrzavamo, a ni hormoni vise ne divljaju ko nekad..?:)
meni bi bre ulazuk u brak bio cista gnjavaza, sve bi u zivotu morala da ispremestam..
e sad, verujem da je to mougce..jer sam drustveno bice. ali nikad vise mi motiv ne bi bio cisto hormonalni, ono kao zaljubila se i u dala u tri meseca kosa 20 godina..
jer danas , koliko god da sam zaljubljena, racio donosi sve odluke. dakle, to moze biti samo osoba koju bih mogla da postujem, da joj verujem, da je osecam kao prijatelja..da se osecam prihvacenom, i shvacenom..neko vrlo slican meni. i dovoljno jak da ga ja ovakva ne ugrozavam.
ja verujem u ljubav, verujem da je moguca bez obzira na godine. ali brak? brak je bre ulazenje u svakodnevnicu, i nesto sasvim drugo.
ps. zaebavala sam se kad sam rekla da ne verujem nikome:)
tacno bi bilo, da ne verujem nikome potpuno.

Ma naravno, iskustvo i izvesne godine, najlepše naravno, jesu i za poštovanje od str. drugih ...a samopouzdanje se svakako steklo :)

Mislim da bira, selektuje neki dublji nivo psihe, onaj potopljeni "ledeni greben". Neka prijatnost u boji glasa, mirisu, toplini šake (naročito ovo u mom slučaju, obožavam mek i topao muški dlan).

Rekao mi je da sam u moru takvih stajala obmotana maramom oko ramena i najzbunjenije moguće gledala policu sa smrdljivim i bednim arapskim parfemima, verovatno tražeći hleb i mleko. Da su zabradjene i naše polugole prolazile i uzimale šta im treba a da sam se ja vrtela oko svoje ose i kao duboko zagledana u te jadne mirise. Godinu dana kasnije mi je kazao da sam ispala baš takva kakvom sam mu se učinila na taj prvi pogled kada sam zaboravila da iznesem sve na kasu da platim pa mi je dodao preostalo iz korpe. Jedino sam ispala druge nacionalnosti. Sve što je predosećao se i ostvarilo u karakteru koji je godinu i kusur dana kasnije otkrio. Verovatno nije birao ni najmanje ali um je napravio sliku koja bi nekom bila odbojna a drugom privlačna. Da bi se uopšte udvarao i interesovao potreban je podsvesni signal da ti nesto potencijalno prija. Ljudi su umom ulepšane životinje...ali pre svega životinje.

Ти управо описа процес заљубљивања који, наравно, почиње несвесном селекцијом.
Овде неки пишу о бирању мужа, што је нешто сасвим смешно и нереално, осим ако се не ради о аранжману друге врсте.

Mislim da bira, selektuje neki dublji nivo psihe, onaj potopljeni "ledeni greben". Neka prijatnost u boji glasa, mirisu, toplini šake (naročito ovo u mom slučaju, obožavam mek i topao muški dlan).

Rekao mi je da sam u moru takvih stajala obmotana maramom oko ramena i najzbunjenije moguće gledala policu sa smrdljivim i bednim arapskim parfemima, verovatno tražeći hleb i mleko. Da su zabradjene i naše polugole prolazile i uzimale šta im treba a da sam se ja vrtela oko svoje ose i kao duboko zagledana u te jadne mirise. Godinu dana kasnije mi je kazao da sam ispala baš takva kakvom sam mu se učinila na taj prvi pogled kada sam zaboravila da iznesem sve na kasu da platim pa mi je dodao preostalo iz korpe. Jedino sam ispala druge nacionalnosti. Sve što je predosećao se i ostvarilo u karakteru koji je godinu i kusur dana kasnije otkrio. Verovatno nije birao ni najmanje ali um je napravio sliku koja bi nekom bila odbojna a drugom privlačna. Da bi se uopšte udvarao i interesovao potreban je podsvesni signal da ti nesto potencijalno prija. Ljudi su umom ulepšane životinje...ali pre svega životinje.

umom ulepsane zivotinje koje zivot perozive po nametnutom obrascu nacije, vere, porodice..
da li smem da budem diektna i pitam te nesto konkretnije u vezi sa tvojim izborom?

koje su osobine i cinjenicna stanja bitna prilikom odabira osobe sa kojom treba da se provede zivot

da li je dovoljna samo ljubav
koje osobine ukljucuju crveni alarm za stop
da je slabost ono sto moze da odluci da neko ne udje u opciju - za brak je, iako se prema takvoj osobi razviju emocije
da li je necija zavisnost - alkoholicar, narkoman, zavisnik od igrica..lecen, izlecen, razlog da ne udje u kategoriju osoba sa kojima treba planirati zajednicki zivot
koliko nasledne bolesti uticu na izbor
koliko uticaja na odluku ima dijagnostikovana dusevna bolest u porodici

da li odlicna materijana situiranost moze da napravi balans ukoliko neko ima nesto od gorepomenutih otezavajucih momenata uz svoje ime i prezime

ajde sada vi :)

.

uglavnom smatram da je merodavna i za mene prihvatljiva idealna suglasnichko- samoglasnichka proporcija imena i prezimena
mozda dodam i da ne nosi bele sandale , one dlakirane ..
mozda dodam josh neshto ...kasnije

Back