u dobru i u zlu

• Začetnik teme Začetnik teme dive
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

dive

Legenda
Poruka
61.234
koje su osobine i cinjenicna stanja bitna prilikom odabira osobe sa kojom treba da se provede zivot

da li je dovoljna samo ljubav
koje osobine ukljucuju crveni alarm za stop
da je slabost ono sto moze da odluci da neko ne udje u opciju - za brak je, iako se prema takvoj osobi razviju emocije
da li je necija zavisnost - alkoholicar, narkoman, zavisnik od igrica..lecen, izlecen, razlog da ne udje u kategoriju osoba sa kojima treba planirati zajednicki zivot
koliko nasledne bolesti uticu na izbor
koliko uticaja na odluku ima dijagnostikovana dusevna bolest u porodici

da li odlicna materijana situiranost moze da napravi balans ukoliko neko ima nesto od gorepomenutih otezavajucih momenata uz svoje ime i prezime

ajde sada vi :)

.

Nemam pojma
Valjda je razlicito kad si mlad i u zrelom dobu
Kad si mlad,najvaznija je ljubav.zajedno stasavate,rastete.ako se lepo slazete,ni jedno od vas dvoje nije kreten,pod tim mislim da nije silezija,narkoman ili alkoholicar,ne gleda se materijalni status
Tj zavisi i kako si vaspitavan.ako su te ucili da je novac najvazniji,onda valjda to i trazis

Нема ту избора, у брак се улази са особом са којом си тренутно а ушао си у године када нема шта да се чека.

Најбоље да сви "бирају" само квалитет...:roll: Као да сте јуче рођени.

Karakter je presudan.

Meni za izbor.

Msm, mogu ja da se zaljubim i kao, takvo, iracionalno, ništa posebno ne znači, osim osećaja koji je prolazan.

Dobar karakter - osobine, nikad ne mogu da devlaviraju.. :cool:

dobro, dobar karakter
ali da li bi bilo premisljanja ukoliko bi uz taj dobar karakter isle i dusevne bolesti nesledne u najuzoj porodici

Нема ту избора, у брак се улази са особом са којом си тренутно а ушао си у године када нема шта да се чека.

Најбоље да сви "бирају" само квалитет...:roll: Као да сте јуче рођени.

evo pitala sam munju, pa da pitam i tebe
ne iznose svi genezu porodice na sto cim se upoznaju
sa nekom osobom si trenutno, tu je kao osoba ti odgovara
i onda krene detaljnije razmenjivanje privatnih informacija
i sazna se da je neko najblizi lecen narkoman npr..ili da mu je brat dusevni bolesnik jer ga je zakacio gen bolesti koja im se provlaci u svakoj generaciji
da li je ta osoba i dalje neko sa kime se planira zajednicki zivot ili se pojavljuje sumnja, sta sutra kad dodju deca

koje su osobine i cinjenicna stanja bitna prilikom odabira osobe sa kojom treba da se provede zivot

da li je dovoljna samo ljubav
koje osobine ukljucuju crveni alarm za stop
da je slabost ono sto moze da odluci da neko ne udje u opciju - za brak je, iako se prema takvoj osobi razviju emocije
da li je necija zavisnost - alkoholicar, narkoman, zavisnik od igrica..lecen, izlecen, razlog da ne udje u kategoriju osoba sa kojima treba planirati zajednicki zivot
koliko nasledne bolesti uticu na izbor
koliko uticaja na odluku ima dijagnostikovana dusevna bolest u porodici

da li odlicna materijana situiranost moze da napravi balans ukoliko neko ima nesto od gorepomenutih otezavajucih momenata uz svoje ime i prezime

ajde sada vi :)

.

Presudno je da slično razmišljamo, da nekako sve to glatko ide, bez objašnjenja. Da smo sličnog emotivnog sklopa, iz sličnih porodica u smislu da imamo slične porodične modele i da slično vrednujemo.
O ostalim stvarima ne razmišljam, sve je lutirija ionako.

Mene nervira malo taj pojam "ulazak u brak" ili "stvaranje porodice", isuvise mi ima prizvuk proracunatog i hladnog.

Kao sto je elektrika rekla, ulazis sa onim sa kim si, a valjda ga i volis ako si sa njim godinama, a ako ga volis ne volis ga na bazi hormona vec kompatibilnosti ako ta veza traje. Sve se vraca na pocetak. Onog trenutka kada zavolis nekoga i kada ga pustis u svoj svet, velikim delom si izabrao bracnog saputnika. Formalni momenat ulaska u brak nije toliko ni bitan, razmisljanje i razmatranje za i protiv je odavno zavrseno.

Mene nervira malo taj pojam "ulazak u brak" ili "stvaranje porodice", isuvise mi ima prizvuk proracunatog i hladnog.

Kao sto je elektrika rekla, ulazis sa onim sa kim si, a valjda ga i volis ako si sa njim godinama, a ako ga volis ne volis ga na bazi hormona vec kompatibilnosti ako ta veza traje. Sve se vraca na pocetak. Onog trenutka kada zavolis nekoga i kada ga pustis u svoj svet, velikim delom si izabrao bracnog saputnika. Formalni momenat ulaska u brak nije toliko ni bitan, razmisljanje i razmatranje za i protiv je odavno zavrseno.

Управо тако.

Osoba ysa kojom si trenutno a ulaziš u neke godine , znači da ulaziš u brak ili zajednicu bez papira, bilo šta da odaberete, iz očaja...

To ko oni što napune neke godine, pa "da nađu nekog da zasnuju porodicu", msm, mora da je super ispunjavati malograđanske konvencije..

Back