U Bugarskoj se otvara fabrika Kineskih automobila!

Tako su svojevremeno Ameri zezzali Japance,davali im igracke automobila da se uce...a danas?!:D
Kinezi mogu da naprave sta hoces,kvaliteta kakvog hoces,samo je pitanje za koliko para.
Ipak,oni su danas u stanju da naprave najjeftiniji proizvod visoke tehnologije zato sto im je radna snaga roblje u bukvalnom smislu,tako covek na zapadu nece da radi.Maltrne su u kasarnama i skacu na trubu kao u vojsci,a placaju ih koliko hoce,za rad koliko treba.kakvi sindikati i kakva prava radnika i slicne budalastine.Zato je njihov proizvog jeftin.Udruzila se drzava i mafija pa uzjahali narod.To je ta prica.

Jeste, prvo su Japanci krenuli, od sitnih stvari pa na dalje - i sad su sila.
Juznokoreanci su krenuli negde 1990. da prave automobile - i sad su sila (a mi smo prestajali u mestu...)
Kinezi... ako sam dobro cuo, Kina je od prosle godine ukupni izvoznik automobila, ali ne zato sto je njihova domaca traznja opala.

Mi samo mozemo da se zamislimo nad cinjenicom da Poljaci prave za Fijat (i mozda za ponekoga jos), da Ceska od samo Skode sada radi za bar 5 kompanija, Slovacka isto ima 4-5 raznih fabrika, Madjari rade Audi i mislim jos nesto, Rumuni imaju Daciju koja je svemirski brod prema staroj praksi... Eto sad i Bugari polako rade.
U Istocnoj Evropi je bilo (osim nas) tek 2-3 postene fabrike automobila a sad ih ima jedno 20, a mi sad imamo manje nego sto smo imali. Bez Fijata bi bili gola nula.

Bugarska je primer jedne evropske zemlje koja ima odlicne odnose i sa istokom i sa zapadom.
Sto se tice kineskih vozila sasvim su OK cak mozda i bolja od evropskih.

Sva vozila pravljena u Zastavi su po FIat licenci ili njihove kopije.
Sto se tice ovog novog fiata skup je za tu klasu automobila a i ruku na srce mnogo ruzan.

Уверили смо се у квалитет кинеских производа.

To su ljudi pricali pre 20 godina i za juznokorejske proizvode.....Hyundai ,Samsung , Gold Star ( sada LG ) ...a evo danas Hyundai ti je treci proizvodjac automobila u svetu,Hyundai Elantra automobil godine u svetu,Nemci Hyundai izabrali za najkvalitetniji auto....Samsung...definitivno broj 1 ...LG isto u samom vrhu....

Samo Kinezima ce trebati daleko manje od 20 godina da dostignu taj nivo...maximum 10.

golf 4 '98...ovaj auto je pre 14 godina bio bolji nego danasnji kinezi...
danasnji BRILIANCE npr je u rangu passata iz '85...

Netacna pretspostavka. Euroncap 1998. godine se nije izvodio po Euroncap 2011. godine normativu.
Razlika u testu je drasticna, pocevsi od brzine udara koja je danas veca pa do citavog niza drugacijih parametara koji ulaze u ocenu.

Golf 4 ili Passat su daleko gori od pomenutog Kineza sa 4 zvezdice, barem 2 kategorije nize i tesko da bi hipoteticki danas zavredili 2 zvezdice.
Brilijans je odavno istorija, danas ga pominjati kao reper cele industrije ne daje realnu predstavu.

Sto se tice kvaliteta kineskih proizvoda odavno je njihov kvalitet, vec barem 2 decenije, ravan americkom a sada prevazilazi popravilu evropski kvalitet u svim mogucim oblastima masinske i elektro industrije. Naravno poredecei istu cenu tj isti cenovni razred proizvoda.

Osim toga, Kinezi su nedavno predstavili model auta za 2012, godinu koji je trenutno ako ne najbezbedniji na planeti sasvim sigurno je u prvih 3.
Prvi auto sa aribagom za pesaka, koji naravno ima 5 Euroncap 2012 test zvezdica je gle cuda, delo kineske firme (evropskog brenda doduse) koja je kupila tehnlogiju izrade sigurnih automobila.
Vec sada Kinezi zadaju domaci zadatak skoro svim evropskim proizvodjacima, i osim 2-3 premijum nemacka brenda tesko ko u Evropi moze da ih prati u razvoju bezbednosnih sistema.
Naravno takav kineski auto kosta 30-50.000 evra neto i nije za poredjenje sa econo kategorijom kineskih ostalih vozila.

Poslednja izmena:
Daklem, EU i NATO zemlja a pravi će kineske automobile.
Mi pravimo Punta a Bugari će od 21 februara praviti:

greatwall-steed-bulgaria-1-458x300.jpg

Great Wall - Steed koštaće 20,000 Leva bez poreza, što je oko 15,000 Evra sa porezom
Bugarska će tako praviti naj jeftinije automobile u Evropskoj Uniji.
Cena će im se kretati od 6, 400 Evra na više:

greatwallch031002.jpg

Voleex C10 Cena će biti 12,500 Leva ili 6,450 Evra sa porezom.

Dva modela pikapa i SUV-a i dva putnička automobila će biti u rpoizvodnji a godišnja proizvodnja će biti 50,000 automobila.
Firma je zajedničko delo kineske kompanije "Great Wall" i lokalne bugarske kompanije.
Srecno nasim susedima.
Mi imamo tradiciju saradnje sa Fijatom i smatram da je Italija jedna od prijateljskih zemalja Srbiji u EU.
Kina nam je takođe možda i više prijateljska ali Kinezi su verovatno našli neki svoj interes zašto su otvorili ovu fabriku u BUG a ne u SRB.

Great Wall - Steed koštaće 20,000 Leva bez poreza, što je oko 15,000 Evra sa porezom

greatwallch031002.jpg

Dva modela pikapa i SUV-a i dva putnička automobila će biti u rpoizvodnji a godišnja proizvodnja će biti 50,000 automobila.
Firma je zajedničko delo kineske kompanije "Great Wall" i lokalne bugarske kompanije.

Srecno nasim susedima.
Mi imamo tradiciju saradnje sa Fijatom i smatram da je Italija jedna od prijateljskih zemalja Srbiji u EU.
Kina nam je takođe možda i više prijateljska ali Kinezi su verovatno našli neki svoj interes zašto su otvorili ovu fabriku u BUG a ne u SRB.

greatwallch031002.jpg

Već sam stavio ovu temu i nemo neko da mi je krade! :D

Башка Кинези, него што Мерцедес има фабрику ауто-каблова и још неких делова У МАКЕДОНИЈИ.
Кад су Швабе, поред свих ових дупеувлакача, наше јефтине радне снеге, па, коначно и неких капацитета каквих-таквих, оцениле МАК као сигурнију зону за улагање од Србије. И онда се човек пита, ша ли нас чека..још једном...

Back