U brak zbog novca...a šta je to ljubav?

U brak zbog novca... a sta je to ljubav?

Hm, ja bih mozda bila u stanju da zavolim nekoga ko mene vec voli (zato me i zeni, siromasnu) a uz to mi je omogucio:
1) da se osecam sigurno i da se ne bojim starenja, bolesti i buducnosti (lova provereno pomaze)
2) da ne moram da radim kao konj da bih prezivela, nego kao supruga bogatog tipa mogu da spavam do deset i onda u dokolici citam knjige, idem u pozoriste i visim po galerijama
3) da putujem po svetu i radujem se svakom NERADNOM danu
4) da njegovim - sada nasim :) - novcem finansijski pomazem svojoj porodici
....
Mislim, ljubav ima mnogo lica - i svasta moze da je izazove... Sta pa ocekuje gospodja Smok da cuje od zene u tridesetim... pogotovo od one koja je vec bila u nekoj neuspesnoj ljubavnoj vezi... misim, ***es ljubav, daj mi komfor i sigurnost...

zapravo sve se svodi na to " necu da radim/hocu da uzivam, chekam sve na gotovo, nek on obezbedjuje= zasluzujem to" :lol::lol::lol:

Baby Kate: Ne kažem ja ništa loše o komforu, i ja bih platila za isti.
Novac ti omogućava uštedu vremena i energije pri savlađivanju mnogih prepreka, a onda to ušteđeno vreme i energiju možeš da potrošiš na druge stvari.

to sam htela da kazem. novac obezbedjuje vecu pokretljivost, sto ima smisla ako znas gde si kren'o (i da si negde kren'o).

Baby Kate: A u vezi sa ovim istraživanjem, ne mislim da novac ima veze sa ljubavlju, ali ni brak nema više veze sa ljubavlju, tako da razumem da brak i novac imaju veze jedno sa drugim.
Ali ja sa tim nemam nikakve veze.

:-D mene tvoji postovi (ili njihovi delovi) cesto obraduju i to iz najrazlicitijih razloga.

zapravo sve se svodi na to " necu da radim/hocu da uzivam, chekam sve na gotovo, nek on obezbedjuje= zasluzujem to" :lol::lol::lol:

Da i ne :) Htela sam da kazem da zivot ume da bude tezak, opasan i nepravedan ... i da ako je neko u stanju da te svojim bogatstvom (pazi, ja ovde pisem o dolarskom milioneru sa pocetka teksta, ne o nekom mom vrsnjaku koji mora tesko da radi kako bi zaradio novac) zastiti od raznoraznih uzasa - da iz te zahvalnosti moze da se rodi prava ljubav :)

U brak zbog novca... a sta je to ljubav?

Hm, ja bih mozda bila u stanju da zavolim nekoga ko mene vec voli (zato me i zeni, siromasnu) a uz to mi je omogucio:
1) da se osecam sigurno i da se ne bojim starenja, bolesti i buducnosti (lova provereno pomaze)
2) da ne moram da radim kao konj da bih prezivela, nego kao supruga bogatog tipa mogu da spavam do deset i onda u dokolici citam knjige, idem u pozoriste i visim po galerijama
3) da putujem po svetu i radujem se svakom NERADNOM danu
4) da njegovim - sada nasim :) - novcem finansijski pomazem svojoj porodici
....
Mislim, ljubav ima mnogo lica - i svasta moze da je izazove... Sta pa ocekuje gospodja Smok da cuje od zene u tridesetim... pogotovo od one koja je vec bila u nekoj neuspesnoj ljubavnoj vezi... misim, ***es ljubav, daj mi komfor i sigurnost...

Da,
ovo su promisljene i mudre reci ,
odraz poznavanja zivota.
Ko ne veruje - jos je mlad,
ili je malo proziveo.

Da i ne :) Htela sam da kazem da zivot ume da bude tezak, opasan i nepravedan ... i da ako je neko u stanju da te svojim bogatstvom (pazi, ja ovde pisem o dolarskom milioneru sa pocetka teksta, ne o nekom mom vrsnjaku koji mora tesko da radi kako bi zaradio novac) zastiti od raznoraznih uzasa - da iz te zahvalnosti moze da se rodi prava ljubav :)

razumem :) i u pravu si :)

Back