- Poruka
- 47.883
Da samo što ste vi u Oluji pobili starce-opet pokazali vašu mračnu stranu a ne vojnike.Ljudi su krenuli u zbjeg jer su se, kako se na kraju ispostavilo opravdano, bojali odmazde, točno, a pobijeni su i krivi i pravi, i oni koji su krenuli u zbjeg i oni koji su ostali kod kuće, pobijeni su svi koji su proglašeni nepodobnima, ubojstva su vršena diljem Hrvatske, pa i u Zagrebu, Zagreb je pun grobnica žrtava partizanskih ratnih zločina...
Zašto su Srbi pred Olujom krenuli u zbjeg? Kamo su krenuli? Zašto?
Ja ne znam da li si ti uopšte svjestan okrutnosti NDH i svakoga ko je podržavao takvu priču.
Naravno da su stradali i nevini,bilo je tu svega,partizani su i 1946,1947 streljali po cijeloj Jugoslaviji ne samo u Hrvatskoj.
Iskoristili su priliku da svoju vlast učvrste pod plaštom ko zna čega.Ali mi ovdje pričamo o Blajburgu.
A taj događaj predstavlja zaista samo najtvrđe ustaše.I druga bitna stvar nisu svi pobijeni samo i većinom najgori.
Masa je preživjelih koji su odležali zbog uniforme jer nije postojao dokaz da su nekoga ubili.Obično bi brzo izašli vani ali je taktika bila da se prebace sa komplet porodicom u drugi grad .