U 95. godini otišao u penziju, puca od zdravlja i energije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Nikita Kulganov

Buduća legenda
Poruka
37.589
U 95. godini otišao u penziju, puca od zdravlja i energije: Doktor (100) otkrio recept za dug život!

Šta je dobro za zdravlje ovaj lekar je lično ispitao, pa je u skladu sa tim počeo da se hrani, a rezultat svega toga jeste što i na pragu 11 decenije života živahno ide uz stepenice, sređuje baštu, a ne koristi se čak ni štapom
Da li verujete da na svetu postoji osoba koja je u penziju otišla sa 95 godina?!

Dokaz da je moguće jeste doktor Elsvort Vorhem, proslavljeni kardiohirurg koji je nedavno napunio 100 godina!

Simpatični dekica u životu je prošao sve i svašta, uključujući i Drugi svetski rat, u kom je učestvovao i radio kao lekar, a svoje zanimanje oduvek je voleo.
"Znate ono kada ljudi kažu da da imaju životni poziv? Ja osećam da je moj bio lekarski. Nikada to nisam dovodio u pitanje" - rekao je Vorhem u intervjuu za Fox News.
Upravo njegov poziv ga je naterao da realno i izbliza sagleda sve posledice loših životnih navika, jer je kao proslavljeni hirurg mnogo puta video srce, krvne sudove i pluća uništena hranom, pušenjem, nedovoljno sna i premalo kretanja.
Još pre više od 60 godina, Elsvort je odlučio da promeni ishranu i svom telu podari zdrave namirnice. Kako se meso uvek smatralo hranom bogatom važnim namirnicama, on je odlučio da to lično ispita i uveri se. Sproveo je studiju i došao do zaključka da proteini iz životinjske masti povećavaju nivo holesterola, pa je njegova odluka bila da pređe na vegansku ishranu - jelovnik koji isključuje svu hranu životinjskog porekla.
Takođe, on svakoga dana spava 8 do 9 sati, a budi se u 5 ujutro. Elsvort veruje da je za njega najbolje da jede dva puta dnevno, a za doručak su obavezne žitarice celog zrna sa bademovim mlekom.
Ostatak dana, ovaj poštovani doktor provodi vreme sa porodicom i vežba tako što sređuje svoju baštu - kosi travu i obrezuje ruže i dekorativne žbunove.
Zahvaljujući ovakvom stilu života, Elsvort je prestao da radi operacije tek u 74. godini, čak dve godine kasnije nego što zakon nalaže, a do svoje 95-e je predavao na univerzitetu i bio mentor mlađim lekarima tokom velikih operacija, a kada zatreba, priskakao je u pomoć.
I dan danas mu ni za šta nije potrebna tuđa pomoć, sve radi sam bez problema, baštu uređuje i do 10 sati dnevno, penje se uz stepenice bez poteškoća, lifotve izbegava, čak se ne oslanja ni na štap.

Penzionerske dane provodi u društvu 14 godina mlađe supruge Barbare, koju je upoznao davne 1948. godine u bolnici u kojoj je radio kao šef hirurgije, a ona bila na praksi za medicinsku sestru.
Kada sam jednom izašla sa njim, mlađi muškarci me više nisu privlačili" - priznaje Barbara, koja je imala 21. godinu kada je upoznala Elsvorta. Iz braka dugog 60. godina imaju petoro dece - četiri sina i jednu ćerku, kao i osam unučića.
......
http://stil.kurir.rs/u-95-godini-ot...rir&utm_medium=banner&utm_campaign=stilwidget
:super:

...samo znaci da se na osnovu jednog slucaja ne moze doneti opste prihvaceno pravilo.

Ma moze, moze, pogotovo ako to veganima pogoduje. Kake statistike i laboratorije i uzorci i metodologije.....Ako ide u skladu sa veganstvom i reklamira ga, kao i ceo gnosticki istocnjacki religijski kult - MOZE.

Nego si se ti zaludjivao sa fakultetom - nisi prosvetljen (luciferus), nisi probudjen, nisi shvatio pravu istinu, prava istina je u veganstvu.

:D

Hint number # 1592 - Cim negde procitate recenicu u kojoj se sadrzi kovanica "otkrio recept za dug život " znajte da je to pseudonaucni bullshit i manipulacija neke ideoloske grupe da taj jedan primer ukoliko je stvarno istinit, iskoristi da izmanipulise i prevari ljude da razmisljaju u odredjenom smeru, u smeru u kom obmanjivacu odgovara radi sticanja neke primarne ili sekundarne koristi.

Istim logickim modelom mogu ja da se posluzim pa da navedem primer jedne moje daaalje rodjake koja je umrla u 95-oj godini a opsesivno je pusila, sve bili bre braon i zuti prsti. Prosto ljudi kada je vide u sebi kazu - Aman kako ne umres od tolikog pusenja, kada te pogledam samo dobijem rak pluca. Konkluzija - Morate mnogo da pusite, dobicete rak pluca ako umereno pusite, ako pusite premnogo zivecete oko stotke. Jer se tako prevelikim pusenjem ubijaju paraziti svi u telu coveka i iskasljavaju napolje i covek ne moze da oboli ni od cega, pa umre od starosti, znaci negde oko stotke.

WOW imam talenta za lupanje, a ovde moram da naglasim da sve ovo sto sam rekao je zezanje i imitiranje kako prevaranti manipulisu, jer sam siguran da i ovo sto sam ja u sali i ironiji ispisao neko moze shvatiti ozbiljno i pokusati da primeni, jer smo nacija neobrazovanih ljudi kojima mozes uvaliti snevnu novinu sa margarinom da pojede i kaze jao sto lep burek.

Ljudi opasuljite se i ne obrazujte se sa senzacionalistickih dnevnih novina. Koga zanima medicina i zdravlje iz ugla pametovanja neka je upise i zavrsi a ne da se edukuje iz novina citajuci placene gluposti neke ideoloske grupe.

Bas juce pozvah jednu farmaceutsku kucu da se informisem o jednom prirodnom preparatu koji reklamiraju,proizvode i prodaju.Zainteresovala me je ponuda i rekoh ajde da se bolje raspitam o upotrebi pre nego nabavim taj proizvod.Javila se mlada i ljubazna operaterka(bukvalno operaterka)jer vec posle par reci shvatih da joj je zadatak da po pravilu melje i ponavlja ko papagaj.Uglavnom tako je bila uopstena i na pojedina pitanja koja traze opsezniji odgovor davala odgovore naucene napamet a sam u momentu odustala od kupovine istog.Rekoh sebi,mozda je ovaj peparat i dobar ali koliko je ozbiljna ova farm.kuca kada postavi ovako nekog na takvo mesto i pod takvim uslovima.Mozda sam dobila pogresnu sliku o pravom proizvodu i ostala uskracena za bolje zdravlje.

Istrazvanje pokazuje da su stope bolesti srca i nekih vrsta raka snazno povezani sa zivotinjskim belancevinama.
Vegetarijanci i vegani zive u proseku 6-10 godina duze od mesojeda i manje je verovatno da ce patiti od hronicnih bolesti.

U nastavku je intervju sa Dzimom, govori o zdravstvenim problemima koje je imao dok je jeo meso i konzumirao mlecne proizvode.
Objasnjava, da je nastavio jesti proizvode na bazi ubijenih zivotinja danas ne bi bio ziv.

Istrazvanje pokazuje da su stope bolesti srca i nekih vrsta raka snazno povezani sa zivotinjskim belancevinama.
Vegetarijanci i vegani zive u proseku 6-10 godina duze od mesojeda i manje je verovatno da ce patiti od hronicnih bolesti.

U nastavku je intervju sa Dzimom, govori o zdravstvenim problemima koje je imao dok je jeo meso i konzumirao mlecne proizvode.
Objasnjava, da je nastavio jesti proizvode na bazi ubijenih zivotinja danas ne bi bio ziv.

]

SAMO?

Sto se mene tice nek jede ko sta hoce al preterase sa onim da je samo zelenis zdrava hrana.
Moj otac ove godine puni 80, zdrav, radi sklekove laganica, po ceo dan je u basti ili na njivi. A bogme jede sve, ali vise meso i slaninu, suhomesnato, testa i kolace, manje povrce ( sem krompir), pusi, voli i da popije.Voce maltene ne jede
Majka mi je umrla u 54-toj od raka, nije pusila, nije pila a suhomesnato uopste nije jela. Sve ostalo umereno, bila je vitka. I puno je radila fizicki, isto kao i otac
E sad kako to?
Mislim da nema pravila.
I licno mislim da je vaznije kretati se, da nas vise "ubija" i razboljeva sedeci nacin zivota, nego ono sto pojedemo.
Objasnjenja da meso, mleko ne valja zbog hormona, hemije - pa i povrce je puno otrova. I voda...Najvise me nervira kad kazu jedite samo organsko - ko to moze (sem onih koji sami proizvode svoju hranu) da bude siguran da je ono sto kupe takvo? Ili pijte samo izvorsku vodu :hahaha: Mislim da bi svi to voleli ali gde to naci?
Inace ja bas i nisam ljubitelj mesa,ne jedem ga cesto, suhomesnato ne jedem, poprilicno se zdravo hranim ( sem sto ponekad navalim na slatkise) s tim sto ja smatram da je zdravo sve ono sto nije preradjeno ( npr. kojekakve pahuljice koje navode kao primer zdrave hrane ili bademovo mleko i sl, pastete od soje... meni nije zdravo.)
A nekad su bile pune novine prica o stogodisnjacima sa Kavkaza i Urala koji jedu mleko i meso - svako moze da nadje primer za ono sto hoce da kaze

SAMO?

Sto se mene tice nek jede ko sta hoce al preterase sa onim da je samo zelenis zdrava hrana.
Moj otac ove godine puni 80, zdrav
E sad kako to?
Mislim da nema pravila.

Ti si stota koja se javlja na temama o zdravoj ishrani navodeci babe i dede sa sela koji jedu slaninu, kopaju i pucaju od zdravlja.
Da ne bi bilo sta je babi milo to joj se snilo, rade se istrazivanja koja izvode procenat na osnovu uzorka, a tu vec imamo drugu sliku.

Vegetarijanci žive u proseku 83,3 godine, a vegetarijanke 85,7 godina – što je čak 9,5 godina više od muškaraca i 6,1 godine više od žena koje nemaju takav režim ishrane.
Ovo su još neki nalazi iz studije:

* Vegani su u proseku 13,6 kilograma lakši od ljudi koji jedu meso.

http://www.021.rs/Zivot/Zdravlje/Vegetarijanci-zive-deset-godina-duze.html

Serija studija Univerziteta Loma Linda u Kaliforniji sprovedenih 70-ih i 80-ih godina prošlog veka, sa desetinama hiljada učesnika, pokazala je da vegetarijanci žive duže od osoba koje preferiraju meso .
I ne samo to, ova istraživanja su pokazala da namirnice koje su često prisutne u vegetarijanskoj ishrani, poput voća, povrća i orašastih plodova, smanjuju rizik od dobijanja bolesti kao što su rak, bolesti srca i dijabetes.

http://www.b92.net/zdravlje/vesti.php?yyyy=2012&mm=10&nav_id=651668

Svaki 33. čovek će oboleti od neke vrste karcinoma, a istraživanje je pokazalo da to nije slučaj kod vegetarijanaca. Rizik za oboljevanje od karcinoma kod ljudi koji ne jedu meso čak je 20 posto manji.

http://www.dominomagazin.com/article/3003/zdravi-zivot/vegetarijanci-zdraviji-i-zive-duze

U 95. godini otišao u penziju, puca od zdravlja i energije: Doktor (100) otkrio recept za dug život!

Šta je dobro za zdravlje ovaj lekar je lično ispitao, pa je u skladu sa tim počeo da se hrani, a rezultat svega toga jeste što i na pragu 11 decenije života živahno ide uz stepenice, sređuje baštu, a ne koristi se čak ni štapom
Da li verujete da na svetu postoji osoba koja je u penziju otišla sa 95 godina?!

Dokaz da je moguće jeste doktor Elsvort Vorhem, proslavljeni kardiohirurg koji je nedavno napunio 100 godina!

Simpatični dekica u životu je prošao sve i svašta, uključujući i Drugi svetski rat, u kom je učestvovao i radio kao lekar, a svoje zanimanje oduvek je voleo.
"Znate ono kada ljudi kažu da da imaju životni poziv? Ja osećam da je moj bio lekarski. Nikada to nisam dovodio u pitanje" - rekao je Vorhem u intervjuu za Fox News.
Upravo njegov poziv ga je naterao da realno i izbliza sagleda sve posledice loših životnih navika, jer je kao proslavljeni hirurg mnogo puta video srce, krvne sudove i pluća uništena hranom, pušenjem, nedovoljno sna i premalo kretanja.
Još pre više od 60 godina, Elsvort je odlučio da promeni ishranu i svom telu podari zdrave namirnice. Kako se meso uvek smatralo hranom bogatom važnim namirnicama, on je odlučio da to lično ispita i uveri se. Sproveo je studiju i došao do zaključka da proteini iz životinjske masti povećavaju nivo holesterola, pa je njegova odluka bila da pređe na vegansku ishranu - jelovnik koji isključuje svu hranu životinjskog porekla.
Takođe, on svakoga dana spava 8 do 9 sati, a budi se u 5 ujutro. Elsvort veruje da je za njega najbolje da jede dva puta dnevno, a za doručak su obavezne žitarice celog zrna sa bademovim mlekom.
Ostatak dana, ovaj poštovani doktor provodi vreme sa porodicom i vežba tako što sređuje svoju baštu - kosi travu i obrezuje ruže i dekorativne žbunove.
Zahvaljujući ovakvom stilu života, Elsvort je prestao da radi operacije tek u 74. godini, čak dve godine kasnije nego što zakon nalaže, a do svoje 95-e je predavao na univerzitetu i bio mentor mlađim lekarima tokom velikih operacija, a kada zatreba, priskakao je u pomoć.
I dan danas mu ni za šta nije potrebna tuđa pomoć, sve radi sam bez problema, baštu uređuje i do 10 sati dnevno, penje se uz stepenice bez poteškoća, lifotve izbegava, čak se ne oslanja ni na štap.

Penzionerske dane provodi u društvu 14 godina mlađe supruge Barbare, koju je upoznao davne 1948. godine u bolnici u kojoj je radio kao šef hirurgije, a ona bila na praksi za medicinsku sestru.
Kada sam jednom izašla sa njim, mlađi muškarci me više nisu privlačili" - priznaje Barbara, koja je imala 21. godinu kada je upoznala Elsvorta. Iz braka dugog 60. godina imaju petoro dece - četiri sina i jednu ćerku, kao i osam unučića.
......
http://stil.kurir.rs/u-95-godini-ot...rir&utm_medium=banner&utm_campaign=stilwidget
:super:
Експлодирао је и побио све веганлијанце у околини, чак ни рањени веганлијанци које су налипавали ГМОсојиним бућкуришом нису издржали.
Траџеди....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back