💕 Skovati plan

Divno. Kao nekad na selu. Ipak ne umiru lako stari srpski običaji. Još samo da ubedi sina da je sa braćom kidnapuju kad ide da kupi flaširanu vodu i ostale potrepštine u supermarketu. Lako može da se desi da je priča iz Zrenjanina.

Poslednja izmena:
Divno. Kao nekad na selu. Ipak ne umiru lako stari srpski običaji. Još samo da ubedi sina da je sa braćom kidnapuju kad ide da kupi flaširanu vodu i ostale potrepštine u supermarketu. Lako može da se desi da je priča iz Zrenjanina.

Pa sad to je tačno ali u to vreme je sve već dogovoreno i mladi nisu imali izbor

A nas dve smo samo uspostavili kontakt preko instagrama jer se danas valjda zaprate

Jeste da sam sinoc imala diskusiju sa sinom, jer nije hteo odobriti praćenje (to mi je javila njena mama)

Posle je došao i procitao šta je napisala

“Da li si čuo za brilijantan plan naših mama da se nas dvoje upoznamo “

I priznala sam da je to tačno i da ne vidimo problem da izadju na pice i upoznaju se, bez očekivanja

čudi me da ste ovde sad toliko negativni i da vam je to kao nepoznato valjda zbog toga ima toliko neženja koji su sprcali po 40 i 50 godina u dupe bez kuceta i maceta i onda pišu po forumu da je to zbog toga sto voze reno umjesto BMW -a

čudi me da ste ovde sad toliko negativni i da vam je to kao nepoznato valjda zbog toga ima toliko neženja koji su sprcali po 40 i 50 godina u dupe bez kuceta i maceta
Ne treba da te čudi, jer smo svi različiti i imamo različito mišljenje i pravo na njega.

Šta će biti s tim detetom kojem roditelj traži partnera, to ne uspe, a roditelja više nema? Ostaće nesnađeno, uplašeno i samo, jer nije naviklo da samo pravi izbor.

U većini slučajeva ( 72% ), roditelji skloni tome da upravljaju emotivnim životom svog deteta su nezadovoljni svojim izborom partnera (a to kriju i zabijaju glavu u pesak poput noja) . I biraju partnera svom detetu po onome što bi njima odgovaralo karakterno, a ne detetu. I to je normalno da kažemo da nam je nešto lepo ili dobro gledano kroz naše oči, ali očima druge osobe nije isti pogled.

A boldovani deo u citatu mi je ružno i da komentarišem. Ali pokušaću da budem blaga.

"sprcane godine u dupe" su po meni one godine koje se žive po pravilima jer je "red" i zbog toga "šta će drugi reći", one godine koje se žive po scenariju drugih.
A godine koje "ispisujemo" sami , nekad su komedija, nekad tragedija, nekad akcija, ponekad i horor , ali je ipak naš roman, jedan i jedinstven.
Jedno je knjiga, a drugo film. Knjiga se piše srcem, a u filmu se glumi.

Da se ogradim - moje mišljenje

Ne treba da te čudi, jer smo svi različiti i imamo različito mišljenje i pravo na njega.

Šta će biti s tim detetom kojem roditelj traži partnera, to ne uspe, a roditelja više nema? Ostaće nesnađeno, uplašeno i samo, jer nije naviklo da samo pravi izbor.

U većini slučajeva ( 72% ), roditelji skloni tome da upravljaju emotivnim životom svog deteta su nezadovoljni svojim izborom partnera (a to kriju i zabijaju glavu u pesak poput noja) . I biraju partnera svom detetu po onome što bi njima odgovaralo karakterno, a ne detetu. I to je normalno da kažemo da nam je nešto lepo ili dobro gledano kroz naše oči, ali očima druge osobe nije isti pogled.

A boldovani deo u citatu mi je ružno i da komentarišem. Ali pokušaću da budem blaga.

"sprcane godine u dupe" su po meni one godine koje se žive po pravilima jer je "red" i zbog toga "šta će drugi reći", one godine koje se žive po scenariju drugih.
A godine koje "ispisujemo" sami , nekad su komedija, nekad tragedija, nekad akcija, ponekad i horor , ali je ipak naš roman, jedan i jedinstven.
Jedno je knjiga, a drugo film. Knjiga se piše srcem, a u filmu se glumi.

Da se ogradim - moje mišljenje

Pričamo o vremenu u kojem očito sve više ima samih

Pričamo o vremenu u kojem očito sve više ima samih
A šta nije u redu sa tim da neko bira da je sam ? To je stvar izbora.
Najlakše je naći "nekog". Nije to poenta. Poenta je biti srećan.

Komentarisala sam , jer mi je onaj deo tvog posta koji sam citirala "izbio oko" . Jedna žena, čak i da misli tako, ne bi trebala to da napiše.

U pravu si da ima sve više samih. Samo mislim , da to nije razlog da se detetu nameće izbor roditelja. Ako dete ima problem sa pristupom suprotnom polu, možda ga usmeriti na drugačiji pristup savetom, a ne biranjem partnera.

Poslednja izmena:
Pa dobro, to je samo iniciranje poznanstva, nije ugovoren brak.
Šta ste se nakostrešili, pa nije ih pred matičara poslala... za sada.
Ako se postavi tema, treba biti spreman na razlićite poglede.

A nakostrešila sam se na deo: "čudi me da ste ovde sad toliko negativni i da vam je to kao nepoznato valjda zbog toga ima toliko neženja koji su sprcali po 40 i 50 godina u dupe bez kuceta i maceta" ;)

Ne pronalazim se tu, samo mi je ružno. :cool:

Meni više upada u oči sama ideja miješanja roditelja. Jednostavno se to ne radi. Svoje dijete treba pustiti da samo bira, donosi odluke, da misli svojom glavom, a ne da mu mama nalazi djevojke.
Ne kažem da roditelji treba da stoje po strani uvijek, pogotovo ne kad su u pitanju neka destruktivna ponašanja. Ali kada je emotivni i intimni život u pitanju stvarno treba imati granice.

Ako se postavi tema, treba biti spreman na razlićite poglede.

A nakostrešila sam se na deo: "čudi me da ste ovde sad toliko negativni i da vam je to kao nepoznato valjda zbog toga ima toliko neženja koji su sprcali po 40 i 50 godina u dupe bez kuceta i maceta" ;)

Ne pronalazim se tu, samo mi je ružno. :cool:
Ma nisam mislila na nikoga posebno, generalno, komentarišem.

Ih, ne može se čovek više ni našaliti.

Back