💕 Skovati plan

A šta nije u redu sa tim da neko bira da je sam ? To je stvar izbora.
Najlakše je naći "nekog". Nije to poenta. Poenta je biti srećan.

Komentarisala sam , jer mi je onaj deo tvog posta koji sam citirala "izbio oko" . Jedna žena, čak i da misli tako, ne bi trebala to da napiše.

U pravu si da ima sve više samih. Samo mislim , da to nije razlog da se detetu nameće izbor roditelja. Ako dete ima problem sa pristupom suprotnom polu, možda ga usmeriti na drugačiji pristup savetom, a ne biranjem partnera.

Mladi ljudi ne treba da su sami, izbor samoće je sasvim uredu ako pregaziš godine pa nadjes drugi smisao

Mladi ljudi ne treba da su sami, izbor samoće je sasvim uredu ako pregaziš godine pa nadjes drugi smisao
Uvek je lepše u dvoje, :D I uvek sam na strani ljubavi i emocija.
Seti se sebe kad si upoznala nekog, pa prepričavala drugarici kako je to bilo
Dugo pamtila kako si se trudila da skreneš pažnju te osobe na sebe. To iščekivanje. :zaljubljena:
Treba taj osećaj da doživi i dete.

Daću primer, ali onda je to za Psihologiju.
Kad sam upoznaš nekog je - nacrtaš nešto, i obojiš. Kad ti roditelj napravi izbor je - dobiješ bojanku. Imaš jasne konture. Ne smeš da pređeš liniju. Postoje očekivanja.

Zavisi i o kom uzrastu deteta pričamo. Da li ima 17 ili 27 godina.

I ne brini, neće to dete birati da bude samo zauvek, samo će želeti svoj izbor.:)
Nekad ti se taj izbor neće svideti, ali to je njegov život. Treba njemu da se svidi. Uvideće kasnije, lupiti glavom, i znati gde greši. Na osnovu toga će doneti sledeći put drugačiji izbor, učiti na svojim greškama.

Simpatično je to što želite da pomognete deci, da pojednostavite :D ali se zapitaj da li je to simpatično gledano njihovim očima. Oni su akteri.

Ja ne vidim da ona govori o tome kako mladi treba da budu zaljubljeni i da vole, nego je priča kako ne treba da budu sami kao da je to neka obogaljenost a ne izbor.

Od tog i takvog društvenog narativa da treba da se ima neko da se ne bi bilo samo, postoji gomila i veza i brakova gdje ne stanuju ni sreća ni ljubav.

Ako neko želi da pomogne svom djetetu, onda će to najbolje uraditi kroz svoj lični primjer tako što će živjeti u ljubavi i harmoniji sa svojim mužem, znači od malih nogu treba dijete da odrasta u takvoj atmosferi i to je jedina ispravna 'pomoć'. Ostalo je dokonost.

jedna majka je sa još jednom majkom skovala plan da im se Deca slučajno upoznaju

Da li vam je to ponašanje poznato ? Možda ste to prošli ? Kako se završilo ?
И обично та женска изгледа крш и онда овај каже ''жените је ви''. Наравно мајкама је битно само да је жена ок особа.
Мушкарац, тек касније схвати да је то битније од изгледа. Неки никада и не схвате то... а неки чекају хемију и да их кликне... мислим то чекају оба пола.

Back