Ne treba da te čudi, jer smo svi različiti i imamo različito mišljenje i pravo na njega.
Šta će biti s tim detetom kojem roditelj traži partnera, to ne uspe, a roditelja više nema? Ostaće nesnađeno, uplašeno i samo, jer nije naviklo da samo pravi izbor.
U većini slučajeva ( 72% ),  roditelji skloni tome da upravljaju emotivnim životom svog deteta su nezadovoljni svojim izborom partnera (a to kriju i zabijaju glavu u pesak poput noja) . I biraju partnera svom detetu po onome što bi njima odgovaralo karakterno, a ne detetu. I to je normalno da kažemo da nam je nešto lepo  ili dobro gledano kroz naše oči, ali očima druge osobe nije isti pogled.
A boldovani deo u citatu mi je ružno i da komentarišem.  Ali pokušaću da budem blaga.
"sprcane godine u dupe" su po meni one godine koje se žive po pravilima jer je "red" i zbog toga "šta će drugi reći", one godine koje se žive po scenariju drugih.
A godine koje "ispisujemo" sami , nekad su komedija, nekad tragedija, nekad akcija, ponekad i horor , ali je ipak naš roman, jedan i jedinstven.
Jedno je knjiga, a drugo film. Knjiga se piše srcem, a u filmu se glumi.
Da se ogradim  - moje mišljenje