Tvrdoglav bracni drug

-knez-

Obećava
Poruka
51
Sta da radim sa suprugom?Naime tvrdoglava je kao mazga(glupo je sto tako pisem o njoj ali sta da se radi),zivimo kod mojih na selu(nije bas neka uboga selendra vec selo blizu grada),imamo svega i svacega za normalan zivot,otvorili smo privatnu radnju u gradu u kojoj nas dvoje radimo,ona je trudna i imamo i 1 dete ali ona nepodnosi moje roditelje narocito majku.Nemamo nesto para da bi mogli da zivimo posebno na gradu,ona je isto dete sa sela ali je srednju skolu zavrsila u velikom gradu gde je i stanovala.Volime ali toliko se svadjamo da je to nepodnosljivo i ta je svadja oko toga sto ona hoce i da idemo sa malim detetom plus sto je ona trudna na grad iako zna da nemamo mogucnosti i nicije pomoci iako zna da nam radnja radi katastrofalno lose a kuci nece nista da radi ...STA DA RADIM?
P.S:VOLI ME I JA NJU VOLIM ALI JE MNOGO,MNOGO TVRDOGLAVA!

Potpuno razumem problem tvoje zene.Nije lako biti sa drugima u kuci,ali ako je situacija pod moranje onda to treba i da se shvati.Glavom o zid je mnogo gora varijanta na duge staze.Ako dodjete u situaciju da kasnije nemate novca za racune i hranu,onda ce to biti mnogo veci problem nego cinjenica da zivi sa tvojima.

Ne znam koliko si uticajan na svoju zenu,u smislu mozes li da pricas sa njom normalno,o svemu i svacemu.Komunikacija izmedju dvoje u braku je najvaznija stvar,ako toga nema,sve drugo je dzaba.Zato,sedi i pricaj sa njom,uzmite papir i olovku u ruke,daj njoj da kalkulise koliko kosta jedan mesec u privatnom stanu,sa sve nus troskovima koje ima taj stan,+ hrana i sta jos od potrebstina ima jedna porodica.

Takodje,rekao si da uskoro treba da se porodi.Ko ce cuvati dete kada napuni 1god i zena se vrati poslu?Ajde,necu ja previse da filozofiram,ali sto vise komunikacije,ne svadje i dreke,vec argumentovane price.

Pozdrav i srecno.

Slazem se da je komunikacija izmedju dvoje u braku najvaznija!Ali,zivot nigde nije lak,ali najlakse je ziveti u roditeljskoj kuci!Imas tu finansijsku sigurnost,sto je tebi kao muskarcu na prvom mestu!Ali,ako je tvoja zena nezadovoljna,po meni sa punim pravom,jer ovo nije srednji vek pa da se zivi u zajednici(i neka su tvoji roditelji najdivniji ljudi na svetu),ubrzo,to sto ponavljas da se volite,moze se pretvoriti u mrznju!
Razgovaraj sa svojom zenom,dok ne bude kasno,a ti shvati da si otac i da imas svoju porodicu,i sa njom gradi sebi zivot van roditelja!Tako ce te ostati u dobrim odnosima sa njima,a sacuvaces svoj brak!
Ima puuuuno bracnih parova koji zive kao podstanari,cak i sa jednom platom,i nije im lako,ali to sto stvore,stvorili su zajedno!I u bogatstvu i u bedi!Sto se dece tice,ja sam ih troje odgajila i radila!Nadje se resenje,samo idealne uslove nikad neces stvoriti,uvek ce nesto faliti!I to ti je zivot!

Da,da,da ali moja zena toliko je tvrdoglava da nisi ustanju da joj dokazes neke stvari...naime ona sto zamisli to i uradi ali uvek ali bas uvek pogresi i onda mi kaze"PA BIO SI UPRAVU" ali kasno...eeeee...to je ono sto j... nase koke a nije petao...Ja mislim da tvrdoglav covek nigde daleko nestize...

Mislim da mi to nikada nebi oprostila da je udarim...mada meni postaje sve jedno statje da uradi jer ja necu da igram kako ona svira pa makar crko...ma nije sto necu nego bre i nemogu nemam šuške da igram na njen nacin...

Upravo to.Krece zima,troskovi ce biti jos veci,drzava nam polako ali sigurno tone,treba dobro razmisliti o svemu.Kao sto rekoh,stavite zajedno sve na papir i matematika ce pokazati moze li se sad sa razdvajanjem od roditelja ili malo kasnije...

Sta da radim sa suprugom?Naime tvrdoglava je kao mazga(glupo je sto tako pisem o njoj ali sta da se radi),zivimo kod mojih na selu(nije bas neka uboga selendra vec selo blizu grada),imamo svega i svacega za normalan zivot,otvorili smo privatnu radnju u gradu u kojoj nas dvoje radimo,ona je trudna i imamo i 1 dete ali ona nepodnosi moje roditelje narocito majku.Nemamo nesto para da bi mogli da zivimo posebno na gradu,ona je isto dete sa sela ali je srednju skolu zavrsila u velikom gradu gde je i stanovala.Volime ali toliko se svadjamo da je to nepodnosljivo i ta je svadja oko toga sto ona hoce i da idemo sa malim detetom plus sto je ona trudna na grad iako zna da nemamo mogucnosti i nicije pomoci iako zna da nam radnja radi katastrofalno lose a kuci nece nista da radi ...STA DA RADIM?
1 razvedi se
2 djecu prepusti nekom boljem
3 kupi psa
4 ostani dozivotno sa tatom i mamom

:heart:

Jedan čovek koji na selu (isto nije neka selendra) radi kao profesor informatike i matematike i ima vrlo dobru platu za dati prostor i vreme, se kasno oženio u svojoj 40 oj godini i rodilo im se dete. I kad sam ga sreo i pitao, kako je i šta radi, on kaže, ne pitaj, žena se vratila majci, jer neće da živi na selu, a pritom se rodila i odrasla u seoskoj sredini, hoće u grad, iako taj čovek, ima dobar posao i prostranu uređenu kuću. Ne znam šta je bilo do kraja, ali hoću da kažem, to su toliko glupe, zadrte, samožive osobe, da mislim da je zajednička perspektiva loša. Sa tako sebičnom jednom stranom u sporu nema kompromisa

Ne kaze se dzabe-najgore je kad se opanak podpapuci...Uzmi u obzir i da je trudna,to je ipak drugo stanje...
Mozda ce biti sretnija i zadovoljnija ako se odvojite od tvojih, mozda ce joj malo trebati da bude srecna...Ako i niste u mogucnosti da predjete u grad i da zivite u nekom velikom stanu, mozda ipak treba da probate...Ako kazes da ne podnosi tvoju majku mozda ce to odvajanje od nje napraviti drugu zenu,moguce da svoje nezadovoljstvo ispoljava i na taj nacin sto je tvrdoglava,sto nece nista da radi...

1 razvedi se
2 djecu prepusti nekom boljem
3 kupi psa
4 ostani dozivotno sa tatom i mamom

:heart:

koliko ce ona cekati kada tebi zapravo prija da nisi na svojim nogama? :D uostalom, prvo se stvaraju uslovi pa tek onda porodica

Draga moja ja sam stvorio uslove za samostalan zivot ali doduse na selu a ona uopste nije morala da se udaje za mene kad je znala gde zivim...ona bre sad uziva ko medved niti sto radi niti koji djavo dok se ja polomi ko pi... ama ni sudove nepere vec ih pere masina... i opet nevalja...

uopste nije morala da se udaje za mene kad je znala gde zivim...

Мушкарац мора да буде одговорнији у таквим ситуацијама и да размишља унапред. Код жена се расположење драстично промени преко ноћи. Требао си разумнијег брачног друга да изабереш, мислим да се такве особе НИКАД не мењају, нажалост

Pa ti ne bi ni mogao da stvoris uslove za zivot (mislim na zivot u gradu ;) ) s obzirom na pravopis ;) .Tebi smeta sto je ona obrazovanija,sto ona ima potencional da uspe u zivotu,nadje bolji posao (a ne da rintaci u radnji),sto vise voli da lakira nokte nego da pere sudove :manikir: (koje je tvoja majka isprljala :metla: ) :hahaha:

Poslednja izmena:
Draga moja ja sam stvorio uslove za samostalan zivot ali doduse na selu a ona uopste nije morala da se udaje za mene kad je znala gde zivim...ona bre sad uziva ko medved niti sto radi niti koji djavo dok se ja polomi ko pi... ama ni sudove nepere vec ih pere masina... i opet nevalja...
.... ili nisi
odluci se
... a najlakse je reci - ja sam divan i krasan nego mi se zena pokondirila

Back