Tvrdi da je potomak Crnojevića

Evo teksta o Crnojevićia na latinskom iz knjige: Charles du Fresne du Cange, "Historia Byzantina", 1680. Tu je dat i njihov rodoslov.

books

books

Ево још једног текста о Ђурђу Црнојевићу , овог пута контемпорарног, ово је за Дупљу, да види којим је језиком господар говорио:per:

1006003pz0.jpg

Koga briga za to kad ne postoji nijedan jedini dokument koji govori da su Crnojevići Srbi?
Jel ima bar jedan jedini Slavene?
У друштвеним наукама постоји институт "подразумева се". И као што се подразумева да је она античка ђевојчица на коју си се пржио ( е јеси Шалајко, богоми) данима - Гркиња, тако се подразумева да. у недостатку црногорске нације коју је конституисао Милован Ђилас - Ђидо, пређашњи становници верификованих српских територија буду Срби.

Ovaj Petar Crnojević je bio sin ovog Helliasa Crnojevića i Helene Kastriote. Kod Du Cangea je ovaj Hellias predstavljen kao Đurđev treći sin. Ipak veliko je pitanje da li ovaj Hellias ima ikakve veze sa potomcima Ivana Crnojevića, jer u drugim istorijskim izvorima spominje se da Đurađ ima samo dva sina?

books

books

books

books

books

books

169. Paolo Barcia pbarcia@tin.it Florence, Italy

Heard of us from: By surfing the net.
Villages: Palazzo Adriano, Palermo, Sicily
Surnames: Barcia

Comments: My father died when I was stilla youngster and not interested in the history of the family. However (I must have been 9 years old at the time I remember my grandma showing me some old documents and telling me that our famimy came from the Montenegrin-Albanian Balsha. I scantily recall her telling me of a Giovanni Balsha (Ivan?) coming to Italy in the XV century, at the head of a corp of 500 horsemen, to help king Ferdinand 1st of Naples against the French.

http://www.avato.it/webmix/root/america.htm

Back