Tvrdi da je IZLEČILA sve bolesti koje je imala tako što je PILA URIN svako jutro!

ta specificna tzv indian yellow zuta
je dobijana tako sto su krave hranili liscem manga koje daje posebnu boju urinu
taj urin se susio, a suhi ostaci mljeli u pigment
kasnije je to zabranjeno kao nehumana praksa - jer te krave nisu bas dugo i kvalitetno zivjele na takvoj dijeti
danas mozes kupiti slicne sinteticke pigmente pod istim nazivom
dakle, to sa samim urinom nema veze
Nisam znala za to.
Ali znam da su u srednjovekovnoj Evropi tkanine farbali tako sto bi boje, koje su uglavnom bile biljnog porekla, rastvarali u litrama urina.
Naisla sam i na recept za pranje vune. 12 litara urina, da odstoji preko noci, pa se okaci da se osusi i tek onda se ceslja.
Sve zvuci grozno, ali ono sto mene fascinira je kako je tadasnji covek otkrio sta sve moze sa urinom.

Nisam znala za to.
Ali znam da su u srednjovekovnoj Evropi tkanine farbali tako sto bi boje, koje su uglavnom bile biljnog porekla, rastvarali u litrama urina.
Naisla sam i na recept za pranje vune. 12 litara urina, da odstoji preko noci, pa se okaci da se osusi i tek onda se ceslja.
Sve zvuci grozno, ali ono sto mene fascinira je kako je tadasnji covek otkrio sta sve moze sa urinom.
pa to nije za farbanje vec su vjerojatno koristili amonijak da ociste vunu
sto se bojenja tice opet je amonijak u pitanju
tj reakcija s odredjenim pigmentima
urea je nesto drugo

pa to nije za farbanje vec su vjerojatno koristili amonijak da ociste vunu
sto se bojenja tice opet je amonijak u pitanju
tj reakcija s odredjenim pigmentima
urea je nesto drugo
Ma znam za ureu. :)
Meni se koza od kolena na dole ponekad tako susi da mi samo losioni sa ureom odgovaraju.

A ovo prvo, kad stignem potrazicu ti linkove, a ima i na you tube krsh dokumentaraca.
Ima i ona simpa zenska, Britanka, koja istrazuje nacin zivota iz srednjeg veka.

Meni se koza od kolena na dole ponekad tako susi da mi samo losioni sa ureom odgovaraju.

A ovo prvo, kad stignem potrazicu ti linkove, a ima i na you tube krsh dokumentaraca.
krema sa ureom je najbolja za svaku vrstu koze...kristal derma atopik sa 10 posto je vrh, a probao sam mnoge.

ma ne moras meni nista traziti
znam sasvim dovoljno o slikarskoj tehnologiji i tehnologijama bojenja generalno, hvala

Back