Tvoj korak

Praznina, sve odzvanja,
Grobna tishina kao nagazna mina
pretnjom kao Damokolov mach
cheka svoje vreme.
Da odjekne, da razori um.
cheka korak tvoj, iskru, plam,
koji sve pali, od koga sve pochinje
i sve nestaje.
Korak koji je zatishje pred buru.
korak koji kosti lomi,
pred kojim srce staje.
dah se u grudima ledi.
Korak koji kao ledena ruka zla,
davi, ochi iz duplji izbija,
krv iz vena lipti, telo dushu napushta.
Korak tvoj sve odnosi samo tebe uvlachi
u sve pore zhivota.
I kad me ne bude ti cesh korachati
u mom nishtavilu,
moja ljubav sa oznakom smrti.

Glupacice,Kada bih mogla i kada bih bila svemocna prvo sto bih uradila,razbila bih u milijardu komadica te oklope tuge koje nosite ti i Markonbgd83.Saznanje da neko pati cini me tuznom.

OTKUCAJI SATA

Ako ti dođem ja u kasne sate
Sa vrata nemoj nikad da me vratiš
Sva nadanja moja u korak te prate
Ti ćeš da me čekaš, ti ćeš da me shvatiš................

Zašto u srcu čemer da te steže
Zbog buđenja novih što nisu ko prije
Zbog okova tame u snu što te veže
Ti otvori vrata, neko suze krije..................

Možda ti se samo u nadanju plama
Učnio korak poznat ispred vrata
Ne daj slutnji svojoj da ti dušu slama
To su možda tihi otkucaji sata.

ZK

Poz.

Poslednja izmena:
Slazem se sa Cicokom, kada sve prodje, bice vama obojima zao sto ste toliko vremena i snage potrosili na tugu. Slazem se da je neophodno bolovati, ali ... preklinjem vas oboje, ne padajte dalje. Sakupite svoju dusu za sebe i zbog sebe. Hajde, svi cemo pomoci da se trgnete i krenete dalje. Zivot je mnogo lep i bolji bez pogresnih ljudi, skinite taj oklop, potopice vas. Jos mnogo koraka ima do kraja utakmice, morate biti spremni. Iskreni pozz

Poslednja izmena:
Erik Darven, Markonbgd83, Glupacice, i slicne duse zarobljene u tugu, imate li predstavu sta sve propustate, da vam zivot klizi. Otvorite dusu za nove dogadjaje, pustite zivot da se vrati u vas, osmeh vam mnogo bolje stoji !

Naravno da imaju predstavu ali ih NE ZANIMA, smara. Veruj da se expert postaje na osnovu licnih iskustava. Bila sam i sa jedne i sa druge strane, pouzdano ZNAM.Zivela sam zivot dok je neko zamnom sekao vene , i bila u mraku kada ON nije hteo da seta samnom. Sve prodje, ostane iskustvo koje ti nazivas EXPERT, ok, neka tako bude.

..uvodjenje tona ili odjeka nesto je kao rijec i njena sazvezdja mnogostrana. Korak mjeri i dolazi a rijec daje pristupnu besjedu .
- tvoj korak Poeteso i sad zvoni kao konjicki oficir preko kaldrme ili preko mosta Mehmed-pase Sokolovica , kad koraca...
-priznanje je tvoje samo i samo sebi dato a ne onom koji koraca , ovo je prije svega testamentarno koracanje ...
Jako !

@Inssolitus, zanima mene i druge nebitne, a da zanima onoga na koga se osecanja odnose, ne bi nastala ova situacija. Da se razumemo, smtaram da je ljudski tugovati, tuga nas cini jacima i tugu treba iz sebe izbaciti na bilo koji nacin. Ali sve mora imatin meru koju opet sami odredjujemo. Moramo sebe disciplinovati i postedeti iscrpljivanja, jer odosmo niz liticu. Otvoriti se prema zivotu, to je moja poruka.

Ako smem i ja da se ukljucim, moram da primetim da se na tvom blogu okupljaju ljudi netipicno pismeni za ovu vrstu komunikacije. Kao u knjizevnom klubu :) A taman kad sam pomislio da si izasla iz mraka (jednom prethodnom pesmom u blogu), ti si mu se jos pesnickije vratila... Kako taj pesnicki mrak preinaciti u pesnicko svetlo, ljubav? Treba razmisljati u tom pravcu.

Back