TV pretplata - da resimo jednom!

micazmaj

Obećava
Poruka
89
Naime, danas sam od Suda dobio resenje kojim mi se nalaze da u roku od 5 dana "pristupim radi davanja izjave o imovini, ili dostavim izjavu o imovini u 2 primerka".
Na internetu sam nasao razna misljenja i stavove po pitanju (ne)zakonitosti naplate tv pretplate i (ne)mogucnosti naplate, ali nigde ne nadjoh nijedan konkretan slucaj da je neko morao platiti
ili da je oslobodjen od optuzbe.
Zato molim kompetentne ljude koji razumeju problematiku, ili imaju direktna iskustva, da mi odgovore i obrazloze:

- moram li ja ovo da platim ili ne?

Kakvu izjavu o imovini..? :confused:..
jesi li pre toga dobio tuzbu za neplacen dug..? Ulozio zalbu..?
Ja dugujem takodje..i to ohoho iznos..do sada nisam dobijala tuzbu. Jedino saznanje koje imam je da dug zastareva ako nije potrazivan godinu dana..ako sam dobro razumela..:think:
I jos mi nesto nije jasno..po kom to kriterijumu neke gradjane utuzuju .a neke ne!?? Visina duga ocigledno nije taj kriterijum

Naime, danas sam od Suda dobio resenje kojim mi se nalaze da u roku od 5 dana "pristupim radi davanja izjave o imovini, ili dostavim izjavu o imovini u 2 primerka".
Na internetu sam nasao razna misljenja i stavove po pitanju (ne)zakonitosti naplate tv pretplate i (ne)mogucnosti naplate, ali nigde ne nadjoh nijedan konkretan slucaj da je neko morao platiti
ili da je oslobodjen od optuzbe.
Zato molim kompetentne ljude koji razumeju problematiku, ili imaju direktna iskustva, da mi odgovore i obrazloze:

- moram li ja ovo da platim ili ne?

Naravno da moras... I kakve veze ovo ima sa nepravdom... Tom logikom, nepravda je i pdv, pa ga placas i ne zalis se...

Jedino saznanje koje imam je da dug zastareva ako nije potrazivan godinu dana..ako sam dobro razumela..:think:
Nisi dobro razumela!
Barabe se dosetile kako da tv pretplata ne zastareva kao ostale obaveze: u zakonu se to ne zove pretplata nego tv taksa. Takse zastarevaju tek za pet godina!
Ukratko: ne moraš da platiš vodu, struju, đubre, ostale komunalije - to zastareva, ali tv pljačku moraš - ona ne zastareva tako brzo!
Ni jedna vlast ne može sebi dozvoliti da njena propagandna mašina ostane bez para! Svi drugi mogu!

Kakvu izjavu o imovini..? :confused:..
jesi li pre toga dobio tuzbu za neplacen dug..? Ulozio zalbu..?
Ja dugujem takodje..i to ohoho iznos..do sada nisam dobijala tuzbu. Jedino saznanje koje imam je da dug zastareva ako nije potrazivan godinu dana..ako sam dobro razumela..:think:
I jos mi nesto nije jasno..po kom to kriterijumu neke gradjane utuzuju .a neke ne!?? Visina duga ocigledno nije taj kriterijum

Nisam ranije nista dobijao...
Niti sam se zalio do sad... :)
Ima li ko da su mu naplatili preko suda ili da se "izvukao"?
Nije bas neka cifra koliko vidim da neki duguju, 9000, ali mi se tako ne da da im to platim...
Najvise mi smeta to sto nisu isti arsini za sve, nekog tuze, nekog ne, nekom otpisuju dug...
Letos sam platio 32 000 poreza, sad otpisuju kamate, kakva je ovo, bre, drzava?!

Nisi dobro razumela!
Barabe se dosetile kako da tv pretplata ne zastareva kao ostale obaveze: u zakonu se to ne zove pretplata nego tv taksa. Takse zastarevaju tek za pet godina!
Ukratko: ne moraš da platiš vodu, struju, đubre, ostale komunalije - to zastareva, ali tv pljačku moraš - ona ne zastareva tako brzo!
Ni jedna vlast ne može sebi dozvoliti da njena propagandna mašina ostane bez para! Svi drugi mogu!

Ukratko: ne moraš da platiš vodu, struju, đubre, ostale komunalije - to zastareva,
Kako moze da stigne da zastari kad ce pre toga da mi iskljuce struju, vodu , telefon..? :confused:

svaki dug zastareva posle 12 meseci ne placaj nista tv pretplatu niko te nece dirati ali struju redovno placaj ja nisam platio nikada niti cu da placam

Pa sad..ZASTAREVA LI ILI NE POSLE GODINU DANA.? :confused:

Naravno da moras... I kakve veze ovo ima sa nepravdom... Tom logikom, nepravda je i pdv, pa ga placas i ne zalis se...

Pdv plaćam za ono što kupim je l' mi treba, a ne za ono što mi ne treba i što mi neko nameće. RTS pretplata je nametnuta...To je isto kao da odeš na trafiku s namerom da kupiš Kurir, da prodavačica ti kaže, a ne bato, Blic moraš kupiti, a Kurir po želji. Ili da te neko tera da u pekari svaki dan uz hleb moraš da kupiš i burek.

Elem što se tiče teme, meni je dug prošle godine bio delom otpisan, nekih 9.000 manje...Od početka ne plaćam pretplatu da se zna. A sad u decembru su mi poslali obavestenje da se deo duga u visini 22.000 vise nece pojavljivati na racunu za struju, vec da su prebaceni za utuzenje, ukoliko ne platim u roku od 8 dana prvu ratu tuzice me. Isto to je jos prosle godine dobio moj otac i nije platio oi jos nije tuzen. Plase mecku rešetom da se neki usere pa da im plati pošto su ga i oni ufitiljili s platama. Ko ih ...ebe. Tako da ignorišite sve što vam šalju. Ne dajte ni kinte.

Poslednja izmena:
Kako moze da stigne da zastari kad ce pre toga da mi iskljuce struju, vodu , telefon..? :confused:

Pa sad..ZASTAREVA LI ILI NE POSLE GODINU DANA.? :confused:

Zastareva ako te ne tuže. Na primer ako si ti dužna za račun za telefon za decembar 2011, a sad je januar 2013, ako te nisu tužili do prošlog meseca, dug ti je zastareo. Ako su te tužili onda mogu sudski da ti naplate. Nema to veze što će tebi posle 2 neplaćena računa isključiti telefon, a posle 4 skinuti priključak, dug ostaje, pa ili zastari ili te tuže i naplate ti.

Pa sad..ZASTAREVA LI ILI NE POSLE GODINU DANA.? :confused:[/QUOTE

Zastareva svaki dug prema javnim preduzećima, ako te u međuvremenu ne tuže. Tu ima jako revnosnih, kao EPS, koji
redovno tuže dužnike, ali ima i onih koji to ne urade na vreme, pa dug zastari. Naprosto, plaćaš samo onaj deo za struju. a
RTV ne, pa ako te i tuže, to se odnosi na deo duga od godinu dana od dana tužbe, pa na ovamo. Za ostalo ne mogu, po osnovu
Zakona o obligacionim odnosima. U suštini, i to lutrija, jer kad nakarikaju kamatu, pa troškove suda i takse... :sad2:,
ali stvarno se već svima gadi da u ovoj opštoj bedi još plaćaju i za serije "vrhunske gledanosti" koje glavonja s
ponosom po stoti put prikazuje :).

Svi pričate TAKSA ne zastareva.Ja pročitao zakon o plaćanju preplate i svud pominju samo PREPLATE a takse se uopšte ne pominju .Gde ste to našli.?

Koliko sma ja cuo, bila je cak presuda nekog suda(Cacak, Kraljevo, Kragujevac, neko od tih sudova).
Pretplata NE MORA da se placa jer je pretpostavka za placanje fakture neka ucinjena usluga ili sklopljen UGOVOR.
Ni jedno ni drugo nije u pitanju, tako da.......

Takodje u zakonu stoji da komunalne usluge(u koje spada i ova pretplata) zastarevaju u roku od godinu dana.
Mogu oni to nazvati kako hoce, jasno je sta je to.

Ovako...
- RTS je javni servis gradjana pa neka se finansira iz budzeta
- HRT je hrvatski javni servis cije gledanje je kod nas omoguceno dzabe i preko SBB
- Niko od nas nema ugovor o koriscenju usluga RTS
- RTS izbegava saradnju sa SBB i naplatu preko njih iz samo njima znanih razloga ( mislim na nemogucnost naplate preko SBB )
- RTS za svoja samo 4 kanala zaracunava neprimerenu i nesrazmernu cenu u poredjenju sa brojem kanala drugih operatera ( oko 80-tak )
- Elektrodistribucija nije ovlastena za transfer nenamenskih finansijskih sredstava pogotovo protiv volje gradjana. Vrlo tezak finansijski prekrsaj. Pare koje ja uplatim samo za struju moraju otici samo za struju !!!
Drugim recima elektrodistribucija reketira i pljacka gradjane. Klasican mafijaski manir...
- RTS u nekim delovima drzave nije obezbedila kvalitetan prijem TV signala ali jeste naplatu

Jel dosta za pocetak ?!?!

Poslednja izmena:
Ovako...
- RTS je javni servis gradjana pa neka se finansira iz budzeta
- HRT je hrvatski javni servis cije gledanje je kod nas omoguceno dzabe i preko SBB
- Niko od nas nema ugovor o koriscenju usluga RTS
- RTS izbegava saradnju sa SBB i naplatu preko njih iz samo njima znanih razloga ( mislim na nemogucnost naplate preko SBB )
- RTS za svoja samo 4 kanala zaracunava neprimerenu i nesrazmernu cenu u poredjenju sa brojem kanala drugih operatera ( oko 80-tak )
- Elektrodistribucija nije ovlastena za transfer nenamenskih finansijskih sredstava pogotovo protiv volje gradjana. Vrlo tezak finansijski prekrsaj. Pare koje ja uplatim samo za struju moraju otici samo za struju !!!
Drugim recima elektrodistribucija reketira i pljacka gradjane. Klasican mafijaski manir...
- RTS u nekim delovima drzave nije obezbedila kvalitetan prijem TV signala ali jeste naplatu

Jel dosta za pocetak ?!?!

...nije samo SBB, mi imamo kablovsku preko IKOM-a, a ima ih jos isgurno, a RTS, bi se pokrio kad ne bi slao tolike opomene,
za koje realno baca pare, ali ko ih zna koja im je politika neka misle oni o tome, mene ne zanima, ne placam i dalje i NECU...

Back