_Look_Of_Expectancy_
Domaćin
- Poruka
- 4.413
Vidim da se sirota Vukica ostenila... Pitam se sta ce biti s njom i stencima kad se sou zavrsi

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Necu navoditi ko, ali ako iole pratite - mogli ste da primetite ko je zaista poseban (zenski) lik medju "seljacima".
Sinoć sam se zgrozila dvema stvarima-prvo, naši domaćini na slavi su pustili TV da slučajno ne propuste Farmu, a drugo-ona...Olja Crnogorac je ofarbala svog psa, čini mi se bišona, u roze.
Sinoć sam se zgrozila dvema stvarima-prvo, naši domaćini na slavi su pustili TV da slučajno ne propuste Farmu, a drugo-ona...Olja Crnogorac je ofarbala svog psa, čini mi se bišona, u roze.
mari47
Hrvatska udruženja oštro su protestvovala zbog svinjokolja u kojem su trebali da učestvuju "farmeri"! Ja nisam gledala njihovu, ali ako nije bilo klanja onda su ga sprečili!Selo pre 100 godina je podrazumevalo klanje životinja radi ishrane, međutim ovo što se prikazuje je iz čiste zabave! Novi zakon propisuje ( kao i higijensko sanitarni propisi) da klanje može vršiti samo obučena osoba, što niko na farmi nije, čak niko nema iskustva, ali je zato Maja Nikolić posebno obradovana time odmah uzviknula:"Ja ću da koljem! Vi ćete da radite nešto drugo,a JA ću da koljem!" Nisu im dali meso iako su im kupili vlažne maramice! Znači li to da su se pre sto godina brisali vlažnim maramicama? Ili samo to da ih nije briga! Pink učestalo krši zakon, igrajući medved je poslednji put zaigrao u jednoj seriji na Pinku!
Ko želi da pošalje protestno pismo evo teksta koji možete poslati
( autor Vladimir Bolt) na adrese medija koje možete naći na http://www.mc.rs/code/navigate.asp?Id=1688
Poštovani,
Na televiziji "Pink" nedavno je počelo prikazivanje reality show emisije "Farma" koja po rečima sajta odgovara nacionalnim vrednostima srpskog formata (?)! Naime pod parolom "mi ćemo gledaocima pokazivati i izgled srpskog imanja nekada, srpske običaje, učiti ih mnogo stvari o tome šta su naše deke i bake radile" TV "Pink" zarad medijskog prostora svojim gledaocima pruža "dokumentarnu" emisiju o životu bez savremene tehnologije, kao na selu pre 100 godina. Selo pre oko 100 godina podrazumeva iskorišćavanje domaćih životinja zarad ishrane, dok se u ovom formatu domaće životinje koriste zarad potrebe zabave! Okrutni čin klanja koji se pretenduje prikazati kao zabava za celu porodicu nije jedina "nacionalna vrednost"; prikazivanjem takvog čina javnosti se šalje poruka neophodnosti nasilja nad životinjama!
Za potrebe snimanja "zabavne" emisije ovog formata pribavljeno je nekoliko životinja koje će u otvorenom studiju, kako sam koncept emisije "Farma" propisuje, bite izložene bolu, patnji, strahu i na kraju ozledi (ili/i smrti). Životinje dovedene u zakupljeni prostor na farmi predstavljaće zadovoljavanje potreba produkcije hrane i tome se oštro protivim. Iako sami učesnici u svakodnevnom životu jedu meso, nužno ih i ne kolju pa ih sam čin "ispunjavanja nedeljnog zadatka" ne opravdava što će ih nakon toga i pojesti.
Scene nasilja (pod čime podrazumevam: klanje, zapostavljanje) u emisiji moraju biti bez cenzure prikazane javnosti, premda se iskreno nadam da do toga neće doći, no slovenska i hrvatska verzija poručuju drugačije. Molim televiziju "Pink" i producente emisije da se osvrnu na etiku poslovanja i imaju na umu da je neispravno iskorišćavati i ubijati životinje zarad profita! Molim vas da pokažete savesnost i imate na umu da ćete milionskom auditorijumu prikazati brutalnost odnosa čoveka prema životinjama zarad spektakla! Ponavljam, ovim prikazujete klanje živih bića kao nužno, neophodno i čak poželjno, a povrh svega i zabavno! Demonstriranjem takvog ophođenja rizikuje se podsticanje bezosećajnosti građana prema životinjama jer valja imati u vidu da se masovno potiskuje činjenica da se na farmama godišnje ubije preko 60 milijardi životinja! Dakle, emisijom se gledaocima prolivanje životinjske krvi neće prikazati samo kao neophodnost zarad ishrane već i "vrhunske" zabave.
Pozivajući se na zakon o dobrobiti životinja koji nije donesen isključivo zarad formalnog ispunjenja međunarodne obaveze napominjem da se takvim ophođenjem prema životinjama isti krši!
Opis emisije na vašem vebsajtu govori o bodrenju i pomaganju "farmera" i izvlačenju "lepih" karakteristika. Isto tako pod "misijom" emisije navodi se i neponižavanje i nemaltretiranje učesnika. Zašto se to ne bi primenilo na životinje i građanima prikazala jedna od najlepših karakteristika: humanost!
Vreme naših baka i deka je prošlo, kao i vreme gladijatorskih borbi. Iz njihovog doba možemo izvući štogod bolje i vrednije od nehumanog ophođenja prema životinjama.
Molimo Vas da me obavestite o preduzetom kako bi mogao kontaktirati zainteresovane medije i javnost!
Srdačno
...
....6. Buve su jedine zadovoljne, premda kako čujem najavljuju pobunu jer ih domaćini truju alkoholom, kao i nepodnošljivim smradom i nehigijenom "domačina"
Farma je završena nagrade podeljene ,ćurka pojedena. Interesuje me šta bi sa onom prijavom na kraju.