Tužba protiv Mekdonaldsa zbog diskriminacije Roma

gost 186661

Elita
Poruka
24.166
Poverenica za zaštitu ravnopravnosti, Nevena Petrušić,podnela je tužbu protiv restorana Mekdonalds (McDonalds) u Novom Sadu, zbog toga što je obezbeđenje tog restorana, po tvrdnjama svedoka, zabranilo romskoj deci da uđu.
210868_mekdonalds_f.jpg
Ovaj slučaj je strateški: Nevena Petrušić​

U dopisu u koji je Agencija Beta imala uvid, navodi se da je kancelarija Poverenice, koristeći ovlašćenja iz Zakona o zabrani diskriminacije, tužbu podnela Prvom osnovnom sudu u Beogradu.

Tužba je podneta protiv privrednog društva "Najsfuds restorani" (Nicefoods Restorani) iz Beograda, vlasnika restorana Mekdonads u Srbiji.

Nevena Petrušić, Poverenica za zaštitu ravnopravnosti, objasnila je Agenciji Beta da je tužba podneta jer je ocenjeno da je reč o "strateški važnom slučaju".

"Podnosimo tužbe onda kada procenimo da je to strateški važan slučaj. Ni na koji način ne sme biti diskriminacije u pružanju usluga", ukazala je Petrušić.

Jedna Novosađanka je protestovala zbog toga što obezbeđenje "Mekdonaldsa" u Novom Sadu 10. jula nije dozvolilo da s njom u restoran uđe i troje romske dece.
Kompanija Mekdonalds saopštila je ranije da će ispitati slučaj diskriminacije malih Roma u restoranu u Novom Sadu i najavila da će najstrože kazniti obezbeđenje.

"Ne želimo da se kompanija Mekdonalds povezuje sa bilo kakvim vidom diskriminacije protiv koje se u okviru našeg poslovanja borimo. Vrata naših restorana su otvorena za sve goste i učinićemo sve da tako ostane", piše u saopštenju.
http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/245000/Tuzba-protiv-Mekdonaldsa-zbog-diskriminacije-Roma

Шта доживи колевка демокације,
да је утужују по минорним земљицама и то класификују ко ''стратешки случај''.:hahaha:
Наравно зна се,
нахебаће пар несретника из обезбеђења којима је наређено да тако чине, но горак укус остаје за представнике слободе, демокације и владавине права...

Ta diskriminacija je sasvim normalna, nikom nije lepo da sedi pored prljavih, smrdljivih, nekulturnih Roma i da pritom jede. Da se malo kultivisu pa i ok...

Глупости.
У цијелом демокрацијском свету, кака и просербиа жели постати то је сасвим нормална појава.
Стога очекујем језив одговор тзв. државе и махималне казне за организаторе, клерофашисте и хулигане из Мекдоналдса.

Jedna Novosađanka je protestovala zbog toga što obezbeđenje "Mekdonaldsa" u Novom Sadu 10. jula nije dozvolilo da s njom u restoran uđe i troje romske dece.
Kompanija Mekdonalds saopštila je ranije da će ispitati slučaj diskriminacije malih Roma u restoranu u Novom Sadu i najavila da će najstrože kazniti obezbeđenje.

Što jedan lud zamrsi to ni sto mudrih ne mogu da razmrse, kaže stara poslovica.Gospođi se dopalo da glumi majku Terezu, dok će čestiti ljudi ostati bez posla.

koji bre reyultatai????

izuzimajuci par imbecilnih NVO i par siptara...KO je podrzavao bombardovanje (molim link)

Реко сам од 5. октобра.
На свим изборима побеђују снаге које нас желе привести њиховим вредностима, по сваку цену, свидело се то теби или не.

да је утужују по минорним земљицама и то класификују ко ''стратешки случај''.:hahaha:
Наравно зна се,
нахебаће пар несретника из обезбеђења којима је наређено да тако чине, но горак укус остаје за представнике слободе, демокације и владавине права...
Mc Donalds u Srbiji je srpska firma koja ima domaćeg vlasnika , nekog teškog seljaka-gastosa iz Osterajha koji je kupio franšizu pre par godina , zaboravio sam kako se zove al sam ga video jednom na nekom sastanku i jedva sam se uzdržao da ne puknem od smeha . :lol: Hebote kad i gastosima smetaju cigusi ode sve u pizdu materinu . :lol:

Mc Donalds u Srbiji je srpska firma koja ima domaćeg vlasnika , nekog teškog seljaka-gastosa iz Osterajha koji je kupio franšizu pre par godina , zaboravio sam kako se zove al sam ga video jednom na nekom sastanku i jedva sam se uzdržao da ne puknem od smeha . :lol: Hebote kad i gastosima smetaju cigusi ode sve u pizdu materinu . :lol:

А бранд, јел и то купијо?
Или се овде можда зове Меки Патак?

Наравно зна се,

Поздрављам тужбу!

Podsećaju ih na isti početak :mrgreen:

Back