Turska rusi suverenitet Srbije!!!!

U pravu si,sam crven a ne zutocrven :mrgreen:

Ne mogu jer ne znam,a i ne zanima me.

Svojevremeno sam profesoru Miletu Iliću poklonio crvene šoljice i ceo niški SPS je pio kafu iz njih... Skoro sam mu poklonio opet...Ali sad malo različite uz reči, dok ste bili crveni , pili ste iz crvenih šoljica... Sad je vreme za ove...
images

:mrgreen:

Љајићу и Угљанину треба скинути имунитет због сепаратизма ... И послати их на 40 година робије ... Толико

Ma jesi li ti normalan, kakvog crnog separatizma pobogu? :hahaha:

Bože kakvih ljudi ima ovdje...javljaju se na pdf politiku, a ni ne znaju kako se zove najjača politička stranka u Srbiji. :rumenko:

Turski ambasador pomirio je Ljajica i Ugljanina,otvorivsi put za autonomiju Sandzaka,i stvaranje zelene transferzale.Islamske zemlje vec imaju spremne 2 milijarde evra za kupovinu srpskih kuca i nekretnina u sandzaku!! Pitanje je zasto Ankara ima veci uticaj na muslimane u Srbiji od Beograda????

A gde to pise..mislim ,ovo 2 milijarde jura i tako to..ili vi to po obicaju..ono sta ste sinoc sanjali....:think:

Pa vi ste za psihijatrijsko lijecenje.... Ne odgovara vam kad su Ugljanin i Ljajicu u sukob,narusava se mir u zemlji,stabilnost i tako dalje,sad kad se pomirise i resise konacno zajedno nesto da urade za najnerazvijenije opstine u zemlji,ne odgovara ni to,odmah izmisliste nekakav separatizam,zavjeru Islamskih zemalja,NATO-a,USA,i EU protiv Srbije i slicno...

Samo me zanima da li ce biti to secesionisticki region ako na primer Sandzacke opstine smeste u Uzicki region ....

I kako to Turska je narusila suverenitet Srbije ?

I da ... LINK

Turski ambasador pomirio je Ljajica i Ugljanina,otvorivsi put za autonomiju Sandzaka,i stvaranje zelene transferzale.Islamske zemlje vec imaju spremne 2 milijarde evra za kupovinu srpskih kuca i nekretnina u sandzaku!! Pitanje je zasto Ankara ima veci uticaj na muslimane u Srbiji od Beograda????
Зато што у БГ седе проевропске власти.

pa jednostavno. iz isti razlog ko sto smo i mi srbi blizi grcima nego hrvatima.

Ako to stvarno pocnu da ostvaruju kroz koju godinu ce Srbima dokurciti (a onda se zna sta sledi :mrgreen:)

Evo zelim da prenesem tekst jedne grupe na facebook-u,koji govori da nisu svi Srbi u Sandzaku protiv stvaranje regiona u kome ce sve sandzacke opstine biti u jednom regionu...

Tradicionalno dobri odnosi izmedju komsija razlicitih veroispovesti u Sandzackom regionu nisu nista novo. Sasvim je normalno da Muhamedanci posecuju svoje prijatelje i pravoslavce za slavu, da poznaju njihove obicaje, kao i da im Pravoslavci uzvracaju posetu za praznike.
Ljudi se druze. Vole se. Pomazu se. Postoju se. Pitanje nacionalnosti na ovim prostorima nikad nije potegnuto. Ako i jeste, nikada nije predstavljalo problem, niti povod za konflikt. Cak i devedesetih, dok su bujali ratovi u Yugi, Prijepolje, Priboj, Nova Varos sa okolnim mestima nisu imali unutrasnjih problema.
Ljude na ovim prostorima prosto interesuje zivot. Kvalitet zivota. Standard zivota. Kad ce prosecna plata da dostigne neki normalan nivo? Kad cemo iskoreniti korupciju? Kad cemo moci da priustimo sebi odmor? Kad ce svima da nam bude bolje?

Tradicionalno dobre odnose prete da naruse nacionalisticke organizacije, i individualci sovinisti, i u tom kontekstu pojavljuje se problem kvantitivne premoci, odnosno brojnosti jedne veroispovesti u odnosu na drugu.
Naime, Srpski iliti Srbski nacionalisti, rodoljubi i patriote, kako sebe nazivaju, smatraju da bi povecanje brojnosti muslimanskog stanovnistva u opstinama Priboj, Prijepolje i Nova Varos ugrozilo opstanak Srpske zajednice na tim prostorima, i pokusavaju izazvati sukobe.
Na talasu toga, pojavilo se i formiranje Sandzackog regiona, odnosno decentralizacija uperena ka odredjene regije u Srbiji, a na zahtev nekoliko parlamentarnih stranaka, Sandzak je dobio svoj ekonomski region.
U glavama SrBskih nacionalista, rodoljuba i patriota ovo je pojacalo paranoju, i izrodilo ideju da na ovaj nacin Sandzak pravi korak ka secesiji, odnosno odvajanju od Srbije.
Na kraju, nacionaliste treba razumeti. Nositi teret mrznje prema nekome koga ne znas je velika bolest. Jos je veca ako je u kombinaciji sa kukavicklukom, odnosno junacenjem i sirenjem ideje o etnicki cistoj Srbiji, ako si sakriven iza racunara.
Kititi se Seseljem, Veljom Ilicem, Karadzicem, Mladicem, Mihajlovicem, Arkanom je sramota. Za neke ljude je to ponos. Za neke je ponosno mrzeti.
Mrznja je ok osecaj. Nekad je potrebna coveku da se emotivno 'olaksa'.
Mrzeti bez argumenata je bolest. Bolest se leci.

Pozdravljam sve ljude dobre volje. Ovi nasi mali gradovi su odlicna mesta za odrastanje. Ne dajmo da nam to uzmu! :))

Evo zelim da prenesem tekst jedne grupe na facebook-u,koji govori da nisu svi Srbi u Sandzaku protiv stvaranje regiona u kome ce sve sandzacke opstine biti u jednom regionu...

Tradicionalno dobri odnosi izmedju komsija razlicitih veroispovesti u Sandzackom regionu nisu nista novo. Sasvim je normalno da Muhamedanci posecuju svoje prijatelje i pravoslavce za slavu, da poznaju njihove obicaje, kao i da im Pravoslavci uzvracaju posetu za praznike.
Ljudi se druze. Vole se. Pomazu se. Postoju se. Pitanje nacionalnosti na ovim prostorima nikad nije potegnuto. Ako i jeste, nikada nije predstavljalo problem, niti povod za konflikt. Cak i devedesetih, dok su bujali ratovi u Yugi, Prijepolje, Priboj, Nova Varos sa okolnim mestima nisu imali unutrasnjih problema.
Ljude na ovim prostorima prosto interesuje zivot. Kvalitet zivota. Standard zivota. Kad ce prosecna plata da dostigne neki normalan nivo? Kad cemo iskoreniti korupciju? Kad cemo moci da priustimo sebi odmor? Kad ce svima da nam bude bolje?

Tradicionalno dobre odnose prete da naruse nacionalisticke organizacije, i individualci sovinisti, i u tom kontekstu pojavljuje se problem kvantitivne premoci, odnosno brojnosti jedne veroispovesti u odnosu na drugu.
Naime, Srpski iliti Srbski nacionalisti, rodoljubi i patriote, kako sebe nazivaju, smatraju da bi povecanje brojnosti muslimanskog stanovnistva u opstinama Priboj, Prijepolje i Nova Varos ugrozilo opstanak Srpske zajednice na tim prostorima, i pokusavaju izazvati sukobe.
Na talasu toga, pojavilo se i formiranje Sandzackog regiona, odnosno decentralizacija uperena ka odredjene regije u Srbiji, a na zahtev nekoliko parlamentarnih stranaka, Sandzak je dobio svoj ekonomski region.
U glavama SrBskih nacionalista, rodoljuba i patriota ovo je pojacalo paranoju, i izrodilo ideju da na ovaj nacin Sandzak pravi korak ka secesiji, odnosno odvajanju od Srbije.
Na kraju, nacionaliste treba razumeti. Nositi teret mrznje prema nekome koga ne znas je velika bolest. Jos je veca ako je u kombinaciji sa kukavicklukom, odnosno junacenjem i sirenjem ideje o etnicki cistoj Srbiji, ako si sakriven iza racunara.
Kititi se Seseljem, Veljom Ilicem, Karadzicem, Mladicem, Mihajlovicem, Arkanom je sramota. Za neke ljude je to ponos. Za neke je ponosno mrzeti.
Mrznja je ok osecaj. Nekad je potrebna coveku da se emotivno 'olaksa'.
Mrzeti bez argumenata je bolest. Bolest se leci.

Pozdravljam sve ljude dobre volje. Ovi nasi mali gradovi su odlicna mesta za odrastanje. Ne dajmo da nam to uzmu! :))

A koliko Bosnjaka misli da je Sandzak pre svega ekonomska potreba,a ne njihov nacionalni region?

Sta ce opstine Prijepolje,Priboj i Nova Varos dobiti izmestanjem centra iz Uzica u Novi Pazar? Realno to ima smisla samo Bosnjacima,a nema nikakvog smisla kad govorimo o pravoj decentralizaciji na nivo opstine. Dok sa druge strane niko ni da pomene opstinu Raska koja u velikoj meri gravitira ka Novom Pazaru. Zasto? Prema recima Zukorlica,Bosnjaci zele svoj region. To nimalo lepo ne zvuci u srpskim usima iz tog regiona. Pricao sam ti o gomili Prijepoljaca koje znam,svi se oni jeze upravo od toga.

Ako Bosnjaci vecinom hoce region samo da bi oni u njemu mogli da dominiraju nad nekim i ostvarivali svoja nacionalna i verska prava, diskriminisuci volju drugih gradjana tih 6 opstina ,onda je takav region nemoguc.

Ako Bosnjaci vecinom shvataju realno stanje u tih 6 opstina i zaista zele multietnicki region baziran na ekonomskim principima,treba prvo uraditi studiju koja ce pokazati koje opstine realno gravitiraju ka Novom Pazaru i iz kojih razloga. Sve sto gravitira ka Novom Pazaru treba staviti u jedan subregion (ipak bi to bio subregion Zapadne Srbije). Napraviti obelezja regiona tako da budu predstavljena neka prirodno-geografska obelezja a ne nacionalna i verska koja neretko vidimo na raznoraznim sajtovima,to bi bio kompromis.

Drugim recima,nije u pitanju to sta Srbi misle ili ne misle,vec jesu li Bosnjaci zaista zainteresovani da prave kompromis sa Srbima u tih 6 opstina?

Poslednja izmena:
Bošnjaci??? Kompromis? Daj bre...

Ali eto, neka mi Bosnjaci na ovom forumu odgovore na to. Do sada niko da da nekakav odgovor,a ja lepo pitam,bez ikakvog naskakivanja i zadnjih namera. Jer ovo sto Zukorlic trazi vise lici na inat Srbiji jer daje podrsku opstanka Republike Srpske. Nekako vise ta prica ide na to da Bosnjaci dobiju svoj entitet u Srbiji kao protivteza srpskom entitetu u Bosni. To nece nikuda dovesti.

Poslednja izmena:
Ali eto, neka mi Bosnjaci na ovom forumu odgovore na to. Do sada niko da da nekakav odgovor,a ja lepo pitam,bez ikakvog naskakivanja i zadnjih namera. Jer ovo sto Zukorlic trazi vise lici na inat Srbiji jer daje podrsku opstanka Republike Srpske. Nekako vise ta prica ide na to da Bosnjaci dobiju svoj entitet u Srbiji kao protivteza srpskom entitetu u Bosni. To nece nikuda dovesti.

Bosnjaci jesu za kompromis,mi ne zahtevamo region SANDZAK, mi zahtevamo da sve Sandzacke opstine budu u jednom regionu,pa nek u tom regionu bude i Beograd,Kragujevac,Uzice,nebitno,bitno je samo da svih 6 sandzackih opstina bude u jednom regionu,ostalo je nebitno koji ce gradovi jos biti...Ja na primer ne bih imao nista protiv da opstine Ivanjica,Raska i grad Uzice budu u tom regionu,a da se na neki nacin sredista ravnomerno rasporede na Uzice i Novi Pazar kao centre...

Svi siti i sve ovce na broju....

Back