Turska razorena zemljotresima, a Srbi hrle na letovanje

fortes

Buduća legenda
Moderator
Poruka
46.365
Turska je glavna tema na Sajmu turizma
Ništa čudno, s obzirom na katastrofalne zemljotrese koji su u proteklom periodu razorili ovu zemlju. I možda niko tamo trenutno ne može da zamisli odmor, ali srpski turisti već planiraju letovanje na jednoj od svojih omiljenih destinacija.

Ipak, oni koji su mislili da bi mogli da prođu jeftinije, prevarili su se. Bar zasad. :lol:
z turističkih agencija čije smo punktove obišli na Sajmu turizma rekli su nam da situacija u Turskoj nije uticala na formiranje cena, jer se aranžmani svakako dobro prodaju, a na jednom štandu priznali su nam da očekuju da će ove godine biti još i više srpskih turista, „zbog solidarnosti“.

„Prodaja aranžmana za Tursku standardno dobro ide, najveće je interesovanje za Antalijsku i Egejsku regiju. Nismo spuštali cene zbog aktuelne situacije, zapravo su, kao i ostale, nešto više u odnosu na prošlu godinu“, rekli su nam na štandu Kontikija.

„Cene su iste, do leta će se to srediti. Mi imamo Kušadasi, koji je zanimljiv za mlade, i dobar deo termina je već rasprodat“, kažu iz Balkan Fun Travela. Kod njih su u pitanju aranžmani za 9 noćenja s doručkom (12 dana) i autobuski prevoz, a cene su, zavisno od termina i smeštaja, od 215 do 420 evra.

A koliko su ove godine all inclusive varijante, obično najpopularnije za Tursku i relativno pristupačne srpskim turistima?.................

Неби отишао у Турску да ми неко каже имаш све плаћено од пута, до хотела, сувенира, гудре, цуге, и не знам шта све. Ето, толико их не подносим. Одвратна нација, одвратни људи.
Iz iskustva govoris ili imas predrasude?
Nisam bila u turskim ljetovalistima,ali jesam u Istanbulu i to mi je bilo mozda i najljepse turisticko putovanje u zivotu.
A sto se tice mora,sto bi rekao Surda...ja sam za Grcku.🙂

Из искуства, наравно. Ни Грци ништа бољи нису руку на срце.
Eto meni su recimo,Grci ekstra...🙂
Bar do sada je bilo tako.Nigdje se nisam osjecala pozeljnijim gostom i nigdje nisu pokazivali znake paznje prema Srbima kao turistima, kao tamo.
Pri tom mislim na znake srdacnosti,ne zbog koristi.

Katastrofa su cene o.g. u boljim turskim letovalištima.
U odnosu na prošlu godinu neuporedivo.
Nas dvoje AI 15 dana - 4 soma evra...pfff, a i ne bih išao ove u TR i da nema zemljotresa
da, gledao sam i ja..bas su digli cene..
imali su srecu da zemljotresi nisu pogodili turisticku zonu, osecam da bi ostali bez pola hotela....

Da,sad vijesti i o zemljotresima koji se realno i ne osjete.Ali novine stave bombastican naslov.
zemljotres koji se desio proslog meseca nema veze sa letom, kao sto je moglo da se desi da ga godinama nema i da grune usred sezone dok si na plazi...

ne treba letovanje usmeravati na osnovu da li je negde pukao zemljotres ili ne,
pre par godina je zemljotres roknuo lefkadu, unistio i najlepsu plazu i sta sad..ne treba vise da se ide u grcku?

Poslednja izmena:
zemljotres koji se desio proslog meseca nema veze sa letom, kao sto je moglo da se desi da ga godinama nema i da grune usred sezone dok si na plazi...

ne treba letovanje usmeravati na osnovu da li je negde pukao zemljotres ili ne,
pre par godina je zemljotres roknuo lefkadu, unistio i najlepsu plazu i sta sad..ne treba vise da se ide u grcku?
Ne mogu da se setim sada, da l je na Lefkadi bila prirodna erozija stena koja je zatrpala plažu, ona je nestala... ili zemljotres. Sporadično, već se dešavalo. Kao što je priroda udesila da se plaža ponovo pojavi tj. formira.

Ne mogu da se setim sada, da l je na Lefkadi bila prirodna erozija stena koja je zatrpala plažu, ona je nestala... ili zemljotres. Sporadično, već se dešavalo. Kao što je priroda udesila da se plaža ponovo pojavi tj. formira.
Nije erozija. Zemljotres je Egremni zatrpao. Popravljena je delimično i otvorena ali ljudskim faktorom :)

Back