Sta smo mi Turcima treba pitati Turke.
Ali ono sto Turci hoce je uticaj ovde, i to rade prvenstveno ekonomskim ulaganjima. Kao sto znamo, Turska se jako razvila u poslednjih 20-30 godina, i sada kopira velike sile i siri svoj uticaj u regionu.
Posto se danas to ne radi vojno, kao nekad, oni to rade ekonomski. Na kraju krajeva, mi smo jeftina radna snaga, najjeftinija - kako to kaze nas Vrli i Jedini Vodja, gde ne znas da li te hvali ili zayyebava.
U svakom slucaju, sto kaze Rayela, mi i nemamo nista da im izvezemo, tako da ako uvedemo reciprocne mere zapravo ce njima skociti izvoz u Srbiju, a ne nama ka njima (mislim, hoce, ali kad sa 10 mil evra skocis na 20 mil bas se i nisi proslavio, mada formalno 2 puta skocio izvoz, iliti 100% povecan).
Mi i sa Rusijom ne mozemo nista, a samo Moskva je trziste od 20 mil ljudi - kao bivsa SFRJ. Prosto nemamo nista da ponudimo. Mogli bi da imamo, ali nemamo. Bitno da su nam kafici prepuni noc i dan.
DIJSAPORO, MOLIM TE I PREKLINJEM - NE SALJI VISE NI CENTA U SRBIJU!!! Da se lenstine ili trgnu ili pa pocrkaju!
- - - - - - - - - -
Zapravo Australija ima jednu od najcuvenijih sorti ovce - merino ovcu. Doduse ne znam kakvo im je meso, ali im je vuna vrhunska - koliko znam.
Merino je spanska sorta ovaca davno odomacena u Australiji a koliko je meni poznato jedu se uglavnom utovljeni jaganjci 28-30 kilograma tezine dok se u proslosti ovcetina jela mnogo vise.