Turska odobrila bezcarinski rezim za Srbiju! Sta smo mi Turcima?

Sta smo mi Turcima treba pitati Turke.

Ali ono sto Turci hoce je uticaj ovde, i to rade prvenstveno ekonomskim ulaganjima. Kao sto znamo, Turska se jako razvila u poslednjih 20-30 godina, i sada kopira velike sile i siri svoj uticaj u regionu.

Posto se danas to ne radi vojno, kao nekad, oni to rade ekonomski. Na kraju krajeva, mi smo jeftina radna snaga, najjeftinija - kako to kaze nas Vrli i Jedini Vodja, gde ne znas da li te hvali ili zayyebava.

U svakom slucaju, sto kaze Rayela, mi i nemamo nista da im izvezemo, tako da ako uvedemo reciprocne mere zapravo ce njima skociti izvoz u Srbiju, a ne nama ka njima (mislim, hoce, ali kad sa 10 mil evra skocis na 20 mil bas se i nisi proslavio, mada formalno 2 puta skocio izvoz, iliti 100% povecan).

Mi i sa Rusijom ne mozemo nista, a samo Moskva je trziste od 20 mil ljudi - kao bivsa SFRJ. Prosto nemamo nista da ponudimo. Mogli bi da imamo, ali nemamo. Bitno da su nam kafici prepuni noc i dan.

DIJSAPORO, MOLIM TE I PREKLINJEM - NE SALJI VISE NI CENTA U SRBIJU!!! Da se lenstine ili trgnu ili pa pocrkaju!

- - - - - - - - - -

Zapravo Australija ima jednu od najcuvenijih sorti ovce - merino ovcu. Doduse ne znam kakvo im je meso, ali im je vuna vrhunska - koliko znam.

Merino je spanska sorta ovaca davno odomacena u Australiji a koliko je meni poznato jedu se uglavnom utovljeni jaganjci 28-30 kilograma tezine dok se u proslosti ovcetina jela mnogo vise.

Evo prevoda sta Turci misle o nama iz njihovih novina :
"
Ко је Милош Обилич?
Милош Обилић је мученички убио султана Мурада Худавендигара забивши нож у српску општину Грачаница, око Приштине, главног града Косова, после Косовске битке 1389. године.

Косовска битка се одиграва 10. августа 1389. Османска војска од 60 хиљада људи победила је непријатељску војску од 200 хиљада за 8 сати. "

.........................................................................................................................................................................................

Prvo potvrdjuju da je postojao Milos Obilic , a nase sepo i ostale stranke kazu da je mitska licnnost.
Sad vidite koliko su njima oci zaslepljene , Milos proglasen za teroristu (drugi deo clanka) mucki ubio okupatora.
A Turci "sestre milosnice" .
Pa onda njih samo 60 hiljada , sto je verovatno tacno, pobedilo nasih 200 hiljada . Uh , osvojili bi sa tom vojskom
kao Aleksandar AMkedonski , pola sveta. Dodali nulu , pa mozemo prepostaviti da nas je bilo dvadesetak hiljada.
Mada je neobican i datum 10 avgust , sto bi trebalo preracunati u Savin kalendar.
E , a posve se zna iz dokumenata da je Mehmed Pasa ucio decu da su Srbi i da smo pobedili.
A danas , ovi nasi Srbi ,novostvoreni Bosnjaci , pomesali veru i naciju , hoce da budu veci Turci od Turaka .

Turski parlamet ratifikovao je novi sporazum o slobodnoj trgovini izmedju Turske i republike Srbije Trziste od 80 miliona ljudi je otvoreno za nasu robu,
https://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2019&mm=01&dd=10&nav_id=1491357
Odakle ovakvi dobri medjudrzavni odnosi izmedju dve zemlje, Kazu da je samo u vreme kralja Aleksandra i predsednika Kemala Ataturka bila ovakava saradnja, Kralj Aleksandar je odbio po zavrestku ww1 da ucestvuje u komadanju Turske teritorije iako mu je nudjeno kao savezniku pobednika, Turska je bila na strani Nemacke,Cak Srbija nije pomagala Grcku u njihovom ratu sa Turskom, Tek tu solidarnost mu Ataturk nikada nije zaboravio, Tada su napravili sporazum da isele Siptare sa KIM u Tursku na teritoriju koja je gravitirala ka Kurdima,Vidite da je i tada postojao problem sa Kurdima, Tek ubistvom Aleksandra u Marselju ta ideja je stopirana,
Sada smo svedoci da su najbrojniji turisti u BGDu Turci i Kinezi a da mozemo da izvezemo i vise nego sto imamo.Kakvo je vase misljenje?
Imaćeš jeftiniji limun sem ako Demokratski Uvoznik tu razliku ne strpa sebi u ljubinku

Evo prevoda sta Turci misle o nama iz njihovih novina :
"
Ко је Милош Обилич?
Милош Обилић је мученички убио султана Мурада Худавендигара забивши нож у српску општину Грачаница, око Приштине, главног града Косова, после Косовске битке 1389. године.

Косовска битка се одиграва 10. августа 1389. Османска војска од 60 хиљада људи победила је непријатељску војску од 200 хиљада за 8 сати. "

.........................................................................................................................................................................................

Prvo potvrdjuju da je postojao Milos Obilic , a nase sepo i ostale stranke kazu da je mitska licnnost.
Sad vidite koliko su njima oci zaslepljene , Milos proglasen za teroristu (drugi deo clanka) mucki ubio okupatora.
A Turci "sestre milosnice" .
Pa onda njih samo 60 hiljada , sto je verovatno tacno, pobedilo nasih 200 hiljada . Uh , osvojili bi sa tom vojskom
kao Aleksandar AMkedonski , pola sveta. Dodali nulu , pa mozemo prepostaviti da nas je bilo dvadesetak hiljada.
Mada je neobican i datum 10 avgust , sto bi trebalo preracunati u Savin kalendar.
E , a posve se zna iz dokumenata da je Mehmed Pasa ucio decu da su Srbi i da smo pobedili.
A danas , ovi nasi Srbi ,novostvoreni Bosnjaci , pomesali veru i naciju , hoce da budu veci Turci od Turaka .
Jel to neka Turska Krstarica sa "istinama"?

Neke novine, preveo na Turski Milos Obilic boj na Kosovu itd jos nekoliko reci, ,pa na googler , kad oni samo kukaju sto mi dizemo njemu spomenik.
Izmišljena ličnost.
Ko ono što se u junačkim pesmama hvali Kraljević Marko a ono vazalčina kojoj Turci spasili imovinu od malo ljutih Srba, ne učestvuju u desetercu....

Potnitno dezinfekcija stranice .
mugicoffeebar039.jpg

Back