Turska odobrila bezcarinski rezim za Srbiju! Sta smo mi Turcima?

zemunski kej

Elita
Poruka
20.732
Turski parlamet ratifikovao je novi sporazum o slobodnoj trgovini izmedju Turske i republike Srbije Trziste od 80 miliona ljudi je otvoreno za nasu robu,
https://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2019&mm=01&dd=10&nav_id=1491357
Odakle ovakvi dobri medjudrzavni odnosi izmedju dve zemlje, Kazu da je samo u vreme kralja Aleksandra i predsednika Kemala Ataturka bila ovakava saradnja, Kralj Aleksandar je odbio po zavrestku ww1 da ucestvuje u komadanju Turske teritorije iako mu je nudjeno kao savezniku pobednika, Turska je bila na strani Nemacke,Cak Srbija nije pomagala Grcku u njihovom ratu sa Turskom, Tek tu solidarnost mu Ataturk nikada nije zaboravio, Tada su napravili sporazum da isele Siptare sa KIM u Tursku na teritoriju koja je gravitirala ka Kurdima,Vidite da je i tada postojao problem sa Kurdima, Tek ubistvom Aleksandra u Marselju ta ideja je stopirana,
Sada smo svedoci da su najbrojniji turisti u BGDu Turci i Kinezi a da mozemo da izvezemo i vise nego sto imamo.Kakvo je vase misljenje?

Turski parlamet ratifikovao je novi sporazum o slobodnoj trgovini izmedju Turske i republike Srbije Trziste od 80 miliona ljudi je otvoreno za nasu robu,
Odakle ovakvi dobri medjudrzavni odnosi izmedju dve zemlje, Kazu da je samo u vreme kralja Aleksandra i predsednika Kemala Ataturka bila ovakava saradnja, Kralj Aleksandar je odbio po zavrestku ww1 da ucestvuje u komadanju Turske teritorije iako mu je nudjeno kao savezniku pobednika, Turska je bila na strani Nemacke,Cak Srbija nije pomagala Grcku u njihovom ratu sa Turskom, Tek tu solidarnost mu Ataturk nikada nije zaboravio, Tada su napravili sporazum da isele Siptare sa KIM u Tursku na teritoriju koja je gravitirala ka Kurdima,Vidite da je i tada postojao problem sa Kurdima, Tek ubistvom Aleksandra u Marselju ta ideja je stopirana,
Sada smo svedoci da su najbrojniji turisti u BGDu Turci i Kinezi a da mozemo da izvezemo i vise nego sto imamo.Kakvo je vase misljenje?

ODobrili su nam kvotu nepunih 17.000 krava

Cenis da imamo 17 000 krava za izvoz? Mislim da mi cak uvozimo junetinu iz Argentine, Ono Zlatiborac ,nije meso iz Srbije ovde se obradjuje i dimi,

Ne, ništa ja nisam pisao ni negativno ni afirmativno o tome.
Nego sam preveo 5.000 tona junećeg mesa u živa grla...
Mora se videti u Statistici koliko živih grla stoke imamo

- - - - - - - - - -

stok1.gif

Meni se dopada to prijateljstvo sa Turskom, Dosta citam i ne nalazim da su u Evropi sa nekim u ovakvim ekonomskim odnosima, Cak i sa Bih sa kojima dele veroispovest nemaju takva ulaganja imaju bescarinske kvote ali ne ulazu toliko,Ne ulazu ni u Sandzak vec vise u centralnu Srbiju, Izgleda da je previse rizicno ulaganje u bosnjacke krajeve,Njima poklanjaju ali ne ulazu i ne otvaraju fabrike?

Da li su nam odobrili izvoz bikova i krava i sa Kosova? Ako jesu aferim.

Ti si duhovita?

- - - - - - - - - -

Cenis da imamo 17 000 krava za izvoz? Mislim da mi cak uvozimo junetinu iz Argentine, Ono Zlatiborac ,nije meso iz Srbije ovde se obradjuje i dimi,

Ta argentinska je prilicno skupa, mi uvozimo sa Kosova neku iz Brazila koja je pet puta bila zamrznuta, pa odmrznuta, proputovala je ceo svet,
na kraju je nasla svoje mesto u Srbiji.

Meni se dopada to prijateljstvo sa Turskom, Dosta citam i ne nalazim da su u Evropi sa nekim u ovakvim ekonomskim odnosima, Cak i sa Bih sa kojima dele veroispovest nemaju takva ulaganja imaju bescarinske kvote ali ne ulazu toliko,Ne ulazu ni u Sandzak vec vise u centralnu Srbiju, Izgleda da je previse rizicno ulaganje u bosnjacke krajeve,Njima poklanjaju ali ne ulazu i ne otvaraju fabrike?

Zato što su BiH pod uticajem USA, nisu pouzdan saveznik

Moj prijatelj, pripadnik njihove nacionalističke partije imao je i ima ovakav stav (pre 5 godina) - Srbija je Rusija to se ne "dira", BiH i nije nešto- tamo žive muslimani ali ... nisu baš pouzdani. Grci su slabi, a oni nisu baš naklonjeni da se biju sa slabijima . Jedino koga stvarno ne vole to su Kurdi.

Pretpostavljam da ce ovde narod jesti jeftini od kojekuda gmo , a domace govece ode onima koji se razumeju u kvalitet.
Isto kao sto mesari kupuju meso od nekih stranih ovaca ( a i farmeri gaje) , a imamo domace prvoklasne na Pesteru i okolini.
Mi bre nemamo goveda, nemaju ni oni sa Severa Kosova cije bi krave i bikove Natasa prodavala Turcima.
Mi zapravo nemamo nista, zato moze Turska da nam uvodi kakve god zeli bezcarinske tarife, oni se zayebavayu s nama, ali nama to tako godiz:D
A sto mislis da su ovce sa Pestera kao bolje, lepse od ovaca iz Australije?

Mi bre nemamo goveda, nemaju ni oni sa Severa Kosova cije bi krave i bikove Natasa prodavala Turcima.
Mi zapravo nemamo nista, zato moze Turska da nam uvodi kakve god zeli bezcarinske tarife, oni se zayebavayu s nama, ali nama to tako godiz:D
A sto mislis da su ovce sa Pestera kao bolje, lepse od ovaca iz Australije?

Mislim da su ovce sa Pestera zakon za one u Australiji. Pazi ove jedu de lux travu ,nezagadjenu a Australija ne znam ni cime ih hrane, Oseti se razlika u mesu. Pasnjake i nemaju nesto a i pretoplo je za ovce,

Mislim da su ovce sa Pestera zakon za one u Australiji. Pazi ove jedu de lux travu ,nezagadjenu a Australija ne znam ni cime ih hrane, Oseti se razlika u mesu. Pasnjake i nemaju nesto a i pretoplo je za ovce,

Ovce se hrane travom, takoreci pasuz:lol:
Kako to mislis da ne znas cime ovi u Australiji, Novom Zelandu, Irskoj , Skotskoj, hrane ovce?
Pa zna se kako ovce zivez:lol:
I da li si probao i uporedjivao ovcetinu iz Australije i tu sa Pestera? Ja pravo da ti kazem uopste ne jedem ovcetinu
pa mi je svejedno koja je kakvog ukusa, ali ima naroda ( Turci, Englezi, Arapi, Skoti, Irci,) koji vole ovcetinu, meni
ne prija.

Ovce se hrane travom, takoreci pasuz:lol:
Kako to mislis da ne znas cime ovi u Australiji, Novom Zelandu, Irskoj , Skotskoj, hrane ovce?
Pa zna se kako ovce zivez:lol:
I da li si probao i uporedjivao ovcetinu iz Australije i tu sa Pestera? Ja pravo da ti kazem uopste ne jedem ovcetinu
pa mi je svejedno koja je kakvog ukusa, ali ima naroda ( Turci, Englezi, Arapi, Skoti, Irci,) koji vole ovcetinu, meni
ne prija.

Ne jedem ni ja ali sam gledao neko poredjenje ,Skotska ,Irska ,Novi Zeland donji deo Cristcherch ,Tasmanija,Juzna Austalija ok ali Kalifornija ,Severna Australija obrnuto gore je toplo nikakve snicle ,neukusne, Nema dobre snicle bez dobre zelene trave Montane i Sumadije,

Sta smo mi Turcima treba pitati Turke.

Ali ono sto Turci hoce je uticaj ovde, i to rade prvenstveno ekonomskim ulaganjima. Kao sto znamo, Turska se jako razvila u poslednjih 20-30 godina, i sada kopira velike sile i siri svoj uticaj u regionu.

Posto se danas to ne radi vojno, kao nekad, oni to rade ekonomski. Na kraju krajeva, mi smo jeftina radna snaga, najjeftinija - kako to kaze nas Vrli i Jedini Vodja, gde ne znas da li te hvali ili zayyebava.

U svakom slucaju, sto kaze Rayela, mi i nemamo nista da im izvezemo, tako da ako uvedemo reciprocne mere zapravo ce njima skociti izvoz u Srbiju, a ne nama ka njima (mislim, hoce, ali kad sa 10 mil evra skocis na 20 mil bas se i nisi proslavio, mada formalno 2 puta skocio izvoz, iliti 100% povecan).

Mi i sa Rusijom ne mozemo nista, a samo Moskva je trziste od 20 mil ljudi - kao bivsa SFRJ. Prosto nemamo nista da ponudimo. Mogli bi da imamo, ali nemamo. Bitno da su nam kafici prepuni noc i dan.

DIJSAPORO, MOLIM TE I PREKLINJEM - NE SALJI VISE NI CENTA U SRBIJU!!! Da se lenstine ili trgnu ili pa pocrkaju!

- - - - - - - - - -

Ne jedem ni ja ali sam gledao neko poredjenje ,Skotska ,Irska ,Novi Zeland donji deo Cristcherch ,Tasmanija,Juzna Austalija ok ali Kalifornija ,Severna Australija obrnuto gore je toplo nikakve snicle ,neukusne, Nema dobre snicle bez dobre zelene trave Montane i Sumadije,

Zapravo Australija ima jednu od najcuvenijih sorti ovce - merino ovcu. Doduse ne znam kakvo im je meso, ali im je vuna vrhunska - koliko znam.

I sad su napravili slican sporazuma.:zblesav:
Pisala sam jos pre godinu dana da ce Srbija uz pomoc Turske da postane vodeca sila ne samo na Balkanu, nego i malo sire, a vi ste se smejali.
Posle puca u Turskoj stvari su bile jasne, Erdogan i Putin dele interesnu sferu na Balkanu, s tim sto je uloga Turske samo da obuzda divlja plemena bosnjaka i siptara, jer nikom ne trebaju poluljudi koji bi sutra prodali rodjenog oca za dva zlatnika,.....a ponajmanje Erdoganu. I Erdogan i Putin zele da konacno, posle toliko vekova zaustave uticaj zapada na Balkanu, naravno zbog sopstvenih interesa,.....To ne mogu napraviti sa drzavnicima i nacijama koji talasaju, za to im treba pouzdani partner i ozbiljan politicar. Svidjalo se to tebi ili ne, Vucic je upravo taj koji moze da mesa sa najvisim svetskim politicarima.

Back