Turistički obilazi ratne zone

Vesti Krstarice

Domaćin
Poruka
3.392
ALEP (Sirija), 3. januara 2013. (Beta-AFP) - Tošifumi Fudžimoto, japanski kamiondžija, napustio je svoju dosadnu svakodnevnu rutinu i otišao na godišnji odmor gde ima za njega adrenalina - posećuje prve linije fronta sukoba u Siriji.

"Svakog jutra idem na drugu liniju fronta", rekao je Fudžimoto, pre nego što se slikao sa pobunjeničkim borcima u gradu Alepu, na severu Sirije.

"Idem sam jer nijedan vodič neće da ide na front sa mnom. Veoma je uzbudljivo i adrenalin je neverovatan i neuporediv", rekao je 45-godišnji Japanac koji je tokom jedne nedelje prošao nekoliko opasnih kvartova Alepa. Nosi dva foto aparata i jednu kameru, kao i japansku vojnu uniformu. Postao je lokalna atrakcija.

Skoro da ne zna engleski i još manje arapski i sporazumeva se uz pomoć pretraživača "google translate".

Fudžimoto kaže da je prošle godine obišao linije fronta u Jemenu, bio je u Egiptu za vreme pada režima Hosnija Mubaraka a sada planira boravak s talibanima u Avganistanu.

U Alepu se kreće bez kacige i pancira, dok mu borci viču:"Trči, trči, ima snajperista". "Ja nisam meta snajperista jer sam turista. Ne plašim se i da pucaju, ja sam neka mešavina samuraja i kamikaze", rekao je japanski turista.

Foto:www.facebook.com/toshifumi.fujimoto.

Uf , boodala ima svuda . Za vrijeme rata u Hrvatskoj sam bio na prvoj liniji kod Osijeka .Strazario sam na zeljeznickoj pruzi Osijek ~ Bogojevo .
Jedne noci je na strazi bio moj kolega . U neko doba cuje da neko hoda po pruzi prema njemu . Culi su se neki neobicni zvukovi .
Kad je vidio sjenku , opali metak i sve se utisa .Pred jutro mu nije bilo nista jasno . Ujutro se skupimo i polako krenemo prugom prema
Osijeku .Mislili smo da je kolega ili pucao na zivotinju ili je izmislio situaciju . Bilo se opasno kretati jer je sve okolo bilo minirano .
Kad smo presli stotinjak metara , zaprepastili smo se . Kraj pruge je lezao ranjen momak , a pokraj njega kineski bicikli .Bio je potpuno
svjestan , ali krvav . Metak ga je probusio ali nije ostetio ni jedan vitalni organ . Boodala je bas imala srece .Kad je progovorio , tek smo se
iznenadili .Tip je bio iz Ceske a nije znao ni da bekne srpski .Izgleda da su ga Hrvati sa druge strane svjesno poslali na nas , a ovaj nije
imao pojma da ide na puske .Sta je taj radio tu nismo nikad saznali jer su ga odveli bezbjednjaci !

Back