Turističke agencije - vaša iskustva - grdite, pohvalite, upozorite...

„Leglo zaraze, ovo nema ni u Bangladešu“: Srpski turisti prevareni u Kušadasiju

Društvenim mrežama kruži tvit u kojem jedan dečko pokazuje kakav smeštaj je dobila njegova sestra u Kušadasiju, preko popularne domaće agencije koja se reklamira kao agencija za mlade.

„Evo šta dobijete kad preko go2 uplatite letovanje, ko veli mi smo mladi nećemo ni biti u smeštaju. 280 evra čiste komocije. Još 15 evra zbog poskupljenja goriva jer autobusi sad idu na raketni pogon“, objašnjava mladić koji stoji iza profila @bucak_divlji.

"Do poslednjeg momenta ne znate gde ćete biti smešteni i onda kad dođete saznate da za iste pare jedna grupa bude u finom hotelu sa bazenom, a drugi gledaju da se ne zaraze", navodi on i dodaje: "Još ti uvale narukvicu onu da bi te vodili na najskuplju plažu u celom mestu i tamo si ceo dan ali plot twist iako si platio narukvicu, ulaz na plažu plaćaš svakako".

Napominje da i on sam ide tamo za par dana i da ne zna čemu da se nada.

Većina komentariše da su ovakvi uslovi nehumani i neprihvatljivi.

„Leglo zaraze, ovo nema ni u Bangladešu“: Srpski turisti prevareni u Kušadasiju

Društvenim mrežama kruži tvit u kojem jedan dečko pokazuje kakav smeštaj je dobila njegova sestra u Kušadasiju, preko popularne domaće agencije koja se reklamira kao agencija za mlade.

„Evo šta dobijete kad preko go2 uplatite letovanje, ko veli mi smo mladi nećemo ni biti u smeštaju. 280 evra čiste komocije. Još 15 evra zbog poskupljenja goriva jer autobusi sad idu na raketni pogon“, objašnjava mladić koji stoji iza profila @bucak_divlji.

"Do poslednjeg momenta ne znate gde ćete biti smešteni i onda kad dođete saznate da za iste pare jedna grupa bude u finom hotelu sa bazenom, a drugi gledaju da se ne zaraze", navodi on i dodaje: "Još ti uvale narukvicu onu da bi te vodili na najskuplju plažu u celom mestu i tamo si ceo dan ali plot twist iako si platio narukvicu, ulaz na plažu plaćaš svakako".

Napominje da i on sam ide tamo za par dana i da ne zna čemu da se nada.

Većina komentariše da su ovakvi uslovi nehumani i neprihvatljivi.
Ko s Turcima tikve sadi, o glavu mu se obiju.

iz Vive i jos jedne agencije natrpali puuun deker ljudi.... voze kao kamiondzije prasice. Uzasss! I jedno blagoteleće izvinite od vodica... NE IZVINJAVAMO! Cesto tako rade...
isla sam samo jednom na duze putovanje autobusom i tada nije bilo nikakvih problema...a verujem da je tako... :confused:
jesi ti bio/bila u tom autobusu?

iz Vive i jos jedne agencije natrpali puuun deker ljudi.... voze kao kamiondzije prasice. Uzasss! I jedno blagoteleće izvinite od vodica... NE IZVINJAVAMO! Cesto tako rade...
Ovo mi jedino pada na pamet da su pokušali da se dokopaju Makedonije da izbegnu kupovinu benzina u Grčkoj pa se preračunali zbog pretovarenog autobusa.

Ne vidim kako bi profesionalac dopustio da mu se ovakva glupost desi "slučajno" .

Inace mislim da je kod njih bila stavka (mozda i nisu oni) da zadrzavaju prava otkazivanja putovanja ukoliko se ne sakupi dovoljan broj ljudi, i to 10 dana od datuma putovanja. Prilicno rizicno.
Sigurna sam da u tom slucaju vracaju uplacen iznos ali od putovanja nista, sto je ogroman problem za ljude koji moraju da se dogovaraju oko godisnjeg sa partnerom, imaju decu, posao gde se ne moze bilo kada otici.

da, sa njihovog sajta

• Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
  • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obaveštava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana pre datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana pre datuma polaska za evropska putovanja.

Nemojte ici Jungle travelom. Prevarili me za novac. Ja uplatio a od putovanja nista. Nova fantomska turisticka agencija
Niti su novi, niti su fantomski. Odavno su na tržištu i specijalizovani za neka budžetska daleka putovanja. Ja stvarno nisam imao neke veće primedbe kada sam koristio njihove usluge ranije ove godine.
Ali svakako podeli ako si ti imao neko neprijatno iskustvo sa njima, zato služi tema

Upravo smo se vratili iz Toskane u organizaciji agencije Travelland. Davno sam putovala sa njima i bilo je sve super, ali sadašnje iskustvo je grozno! Nikada više sa njima!!!
Prvo, nisu hteli da nam promene termin aranžmana. Zbog bolesti jednog od putnika i zbog smrtnog slučaja u porodici drugog putnika (sve se dešava 10 dana pred polazak) tražili smo da se pomeri, pošto imaju istu turu za Uskrs i 1. maj!!! Pošto su odbili da nam promene termin, a pare ne vraćaju tad, na kraju smo nekako otišli (februar 2023), ali se problemi nastavljaju.
Sve najgore o vodiču i vozačima. Žena koja je vodila turu apsolutno ni jednu informaciju nije znala - tipa gde je turist info, koje je radno vreme pojedinih lokacija, odakle kreću lokalni busevi, koji su dobri restorani. Ništa pametno nije moglo da se čuje od nje, osim da Italija ima neverovatnu mrežu puteva i porozni asfalt :)))) Sa njom smo "obišli" Bolonju u dolasku, ali kako tiho priča, niko je ništa nije čuo, a i to malo što se čulo - 0 smislene priče. Naša je sreća da se pred put sami informišemo, pa znamo gde smo došli.
Drugo, ljude koji nisu išli na preskupe izlete sa njom, nije zarezivala 1%. Zapravo, ni jednom je nismo videli od dolaska do polaska kući, pošto je bila u drugom hotelu. Nikada nije ušla za vreme doručka da pita da li smo tu uopšte, da li smo živi-zdravi, da li nam nešto treba. Čuli smo da se sa putnicima ( a bilo je mnogo nezadovoljnih) svađala tokom izleta, a i mi smo sa njom imali okršaj verbalni u povratku.
Vozači su bili totalni šusteri, koji ni jednu naplatnu rampu nisu prošli glatko. NAvigacija je za njih špansko selo, a put ne znaju!!! Niti im vodič govori ispravno, a sve lepo piše na tablama - ne treba biti previše pametan. Na granici ladno omašili red za autobuse i otišli u red za kola, kada je započeo čitav niz vožnje u rikverc. U više navrata su na autoputu vozili u rukverc, vrteli se po kružnim tokovima a na jednom su i STALI!!!

JE ZI VO!!!!!

Htela bih da podelim svoje iskustvo sa agencijom Mitos travel.
Odmah da napomenem, nisam zahtevna sto se tice smeštaja, bitno mi je samo da izgleda pristojno i da je čisto, ne tražim 5 zvezdica, lux hotele i da neko igra oko mene. Uplatila sam u januaru smeštaj na Tasosu za mene, muža i bebu i pri uplati je naglašeno da nam je potreban krevetac u sobi i da bude prizemlje (u opisu hotela je postojala mogućnost uzimanja kreveca). Smesteni smo u sobu u koju fizički ne može da stane krevetac. Pola dana smo proveli napolju sa devetomesečnom bebom čekajući da agencija resi problem ali su svi ceo dan prebacivali krivicu na druge. Prvo je bio kriv hotel, a posle agencija Sole Azur, jer je Mitos subagent. Jedino resenje predstavnika Sole Azura je bilo - pa zamenite se sa nekim sa sprata, tamo su vece sobe.
Na kraju smo sami izbacili deo nameštaja iz sobe kako bi smestili krevetac. Agencija se naravno jako zabrinula pa nas je pozvala tek sutra da pita sta smo uradili!? I da nas obavesti da nije njihova greska već da pošaljemo objasnjenje situacije mejlom. Predstavnik Sole Azura je zakazao sastanak drugog dana puta kako bi nam ispričao nešto o Tasosu i ponudio izlete, medjutim nije se pojavio, imao je neodložne obaveze, i rekao da će javiti za novi termin. Evo i dalje čekamo da se javi 😂

Htela bih da podelim svoje iskustvo sa agencijom Mitos travel.
Odmah da napomenem, nisam zahtevna sto se tice smeštaja, bitno mi je samo da izgleda pristojno i da je čisto, ne tražim 5 zvezdica, lux hotele i da neko igra oko mene. Uplatila sam u januaru smeštaj na Tasosu za mene, muža i bebu i pri uplati je naglašeno da nam je potreban krevetac u sobi i da bude prizemlje (u opisu hotela je postojala mogućnost uzimanja kreveca). Smesteni smo u sobu u koju fizički ne može da stane krevetac. Pola dana smo proveli napolju sa devetomesečnom bebom čekajući da agencija resi problem ali su svi ceo dan prebacivali krivicu na druge. Prvo je bio kriv hotel, a posle agencija Sole Azur, jer je Mitos subagent. Jedino resenje predstavnika Sole Azura je bilo - pa zamenite se sa nekim sa sprata, tamo su vece sobe.
Na kraju smo sami izbacili deo nameštaja iz sobe kako bi smestili krevetac. Agencija se naravno jako zabrinula pa nas je pozvala tek sutra da pita sta smo uradili!? I da nas obavesti da nije njihova greska već da pošaljemo objasnjenje situacije mejlom. Predstavnik Sole Azura je zakazao sastanak drugog dana puta kako bi nam ispričao nešto o Tasosu i ponudio izlete, medjutim nije se pojavio, imao je neodložne obaveze, i rekao da će javiti za novi termin. Evo i dalje čekamo da se javi 😂
Zalosno. :confused:
Nadam se da cete I pored svega naci puno zadovoljstva.
Uopste mi nije jasno kako moze toliko neko da bude neodgovoran u organizaciji.
Molim te javi nam ako bude jos nesto... Pa I lepo:)

Pošto je tema foruma iskustvo sa turističkim agencijama moram da podelim sa vama svoje šok iskustvo od pre dva dana. Naime, uplatila sam jednodnevni izlet na Taru preko agencije Flamingo travel klub, nikada ranije nisam koristila njihove usluge. Sve je proteklo u najboljem redu osim tri situacije kašnjenja putnika. Prvi slučaj je bio sa gospođom koja je kasnila na polasku jer se uspavala, nakon toga su se neki putnici izgubili kada ih je vodič same poslao na vidikovac iznad manastira Rača i na kraju je par sa detetom kasnio 15 minuta na povratku sa Banjske stene. To je očigledno razgoropadilo vodiča pa je na povratku za Beograd svoju frustraciju iskalio na mojoj majci, drugarici i meni. U dogovoreno vreme polaska nas tri smo se približavale autobusu, bile smo na oko 300 m udaljenosti od njega (vrlo uočljive u retrovizoru) kada je autobus dao gas i krenuo. Mi smo se sledile od šoka, konobar iz restorana je izjurio i vikao da će otići po auto da nas vozi. Autobus se u momentu zaustavio, mi smo počele da trčimo za njim, a on je opet dao gas i krenuo. Posle par stotina metara je ponovo stao i otvorio vrata da uđemo. Objašnjenje vodiča za takvo ponašanje je bilo "naše kašnjenje". Ja sam na viber broj agencije objasnila šta se desilo, vlasnica me je optužila da bez razloga napadam nju i vodiča koga svi obožavaju, a on je prepisku koju mu je ona prosledila čitao na mikrofon celom autobusu. Da li je potrebno da kažem da je mojoj majci od 70 godina skočio pritisak i jedva smo to uspele da rešimo?
Prema tome, moj vam je savet da na to mesto ne ulazite, a da obratite pažnju na vodiča po imenu Goran Lučić. Ovakav primitivizam, iživljavanje i ponižavanje ljudi nisam do sad ni doživela ni čula. Ne mogu ni da zamislim šta bi se desilo kada bi neko ovakvu situaciju doživeo u inostranstvu.

Od 2003-e godine ostavljamo Vam prostor za utiske o radu turističkih agencija u Srbiji preko teme koja je trajala 17 godina i gde ste skupili utiske sa vaših putovanja u kojima su posredovali. Tema se nalazi na linku:

https://forum.krstarica.com/threads/turisticke-agencije-grdite-pohvalite-upozorite.142785/

Nakon, nadamo se kraja COVID-19 zaključavanja, sada otvaramo novu temu gde možete uraditi to isto. Hvalite ih ili kritikujte u skladu sa tim. Tema je potpuno otvorena za utiske i diskusiju, ali molim Vas bez klasičnog reklamiranja.
Nemam običaj da mnogo grdim agencije, ali sam se juče vratila iz Turske, gde sam išla preko Stephany travel iz Novog Sada i toliko je bilo loše, da mislim da zaista treba da se klonite ove agencije. Naime, uplatila sam hotel sa 5* koji ima i svoj spa, bazen, svoju privatnu plažu, i ležaljke, soba sa pogledom na more. U aranžman spadaju i fakultativni izlet u Istanbul i Bursu, koji, kako su naveli u agenciji košta oko 50 evra. Na putu do Turske, vodič nam se nije obratio nijednom. Autobus je stalno stajao, niko nije znao zašto, da li se kupe putnici iz drugih gradova, ili je pauza. Pauza se ISKLJUČIVO pravila na mestima gde se toalet plaća od 200 dinara pa naviše, iako nije problem da se plati, problem je što je toalet uvek jako smrdeo i bio jako nečist. Na granici sa Turskom, vodič je zaboravila da preda spisak putnika graničnoj policiji, dok su putnici iz busa već uveliko prelazili granicu. Vozači su nekoliko puta omašili put, pa smo do Turske putovali oko 18 sati! Drugi hotel koji je bio u ponudi je BLUE WORLD sa 4* i on je bio u drugom mestu, ja sam odsela u ESER Hotelu u mestu Buyukčekmeče. U Eser hotelu nas je dočekao predstavnik agencije, čovek u penziji, koji sebe naziva profesor (spojler, predavao je neki predmet u poljoprivrednoj školi u Futogu), njegovu legitimaciju i broj licence nisam videla, kao i da na informativnom sastanku su promenili izlete i odvojili Istanbul šoping tura - 25 evra, Istanbul - istorijski obilazak 35 evra, Istanbul uveče - Taksim 20 evra, Bursa 65 evra, tursko veče i krstarenje Bosforom 55 evra, Balkansko veče u drugom hotelu plaća se koliko popiješ. Naominjnem da je u aranžmanu jedan izlet u Istanbul obuhvatao i šoping i istorijski deo i krstarenje. Na informativnom sastanku saznali smo da se niko nikada nije žalio, da hotel Eser je TEK PREDAO OPŠTINI zahtev za zakup plaže, a da gosti hotela ujutru mogu da NOSE STOLICE I SUNCOBRANE IZ OSTAVE HOTELA na gradsku plažu i da ih vrate do 16h. Pogrešno nam je rečeno u koje vreme je večera i doručak. Kada sam se pobunila jer je očigledno neko slagao, turski predstavnik je krenuo da doslovno viče na mene kako ja nisam u pravu i kako ja izmišljam. Kada sam ušla u svoju sobu, dobila sam PRLJAVU sobu, neočišćene prozore, prljava i masna posteljina, neoprana zavesa, soba puna đubreta od prethodnih gostiju sa pogledom na gradilište i bez terase. Tri puta sam zvala recepciju da dođe neko da zameni sobu, sat vremena niko nije došao. Na kraju su tražili da sačekam da se soba očisti, pa da uđem, ali kada sam odbila, dobila sam novu sobu uz mnogo natezanja, predstavnik "profesor" je za to vreme izuven u lobiju hotela od 5* sa nogama podignutim na sto spavao. Kako sam pitala gde mogu da zamenim novac jer je inflacija velika u Turskoj i razlikuje se kurs, dobila sam odgovor da mogu da zamenim kod turskog predstavnika (onaj koji je vikao na mene) ali minimum 100 evra. U svojoj režiji sam išla za Istanbul, jer vam je čak i taksi jeftiniji uz malo cenjakanja, drugi put sam želela da odem u šoping turu jer nisam stigla da kupim sve što sam želela na Kapaliju. "Profesor" je rekao da se nalazimo u 10.15h pored nekog tržnog centra Atirus, na pitanje gde se nalazi taj tržni centar, usledio je odgovor "na 3 minuta od hotela". Kada sam stigla u 10.15h na odredište i videla da tamo nema nijednog autobusa, pozvala sam "profesora" gde je on vikao na mene preko telefona i rekao da su oni već u Istanbulu jer je tura otišla u 8.15h i da on meni nije rekao u 10.15h nikako. Kasnije kada je pogledao poruke i bilo je jasno da je on pogrešio ponudio mi je izlet u Istanbul na Taksim za 10 evra (idite prevozom uz Istanbul card izaći će vas 5 evra za dve osobe). Obzirom da je bio isti kurs valuta na receciji i kod turskog predstavnika, menjala sam novac na recepciji, i svaki put bi mi turski predstavnik prišao (samo tada kada sam menjala novac) i pitao da li je sve u redu i gledao koliko sam para zamenila. Naši vodiči, "profesor", njegova supruga defektolog, koja takođe nema licencu, ili je makar ja nisam videla, i nemi vodič koji je bio u autobusu sa nama su bili smešteni u drugom hotelu na 30 minuta od ESERA, u našem hotelu je bio turski predstavnik, koga nisam viđala uopšte. Dan pred polazak natrag za Srbiju, šaljem poruku "profesoru" kakav je plan, gde on kaže da je ček out u 10h, a polazak u 18h. Na doručku na dan polaska za Srbiju, ljudi iz grupe mi kažu da je ček out u 12h, polazak u 14h, dok sam nahvatala turskog predstavnika da ga pitam, gde je on rekao da je ček out u 12.30h, a polazak u 15h. Na Viber aplikaciji mi na dan polaska u 11.30h stiže poruka od Stephany travel da je ček out u 12.30h, i da se kreće u 13.50h. Na kraju nas je turski predstavnik pokupio u 15h i odvezao u Kumburgaz gde bi trebalo da sačekamo 18h kada krećemo za Srbiju. Do tada nisam znala gde idemo i kakav je plan. Ja sam mislila da se za Srbiju kreće u 15h. Kako je turski predstavnik naveo "imate risort u kom ćete da se okupate, imate tuš i da se presvučete". Stvari su nam bile ostavljene u drugom hotelu, a mi smo se kupali u susednom koji nema blage veze sa risortom. Plaža jedva 20 ležaljki na ceo hotel, koje su poređane tako da vi morate da podižete ceo red da bi ste prošli. Prljavo, polomljeni i pocepani suncobrani, takve i ležaljke, trešti naša muzika, pa ako ste došli mozak da odmorite malo i da slušate more ne možete jer sa jedne strane je muzika naša (protiv koje nemam ništa protiv, samo mislim da ne treba svi da je slušamo toliko glasno da sostvene misli ne čujem), a sa druge strane čujete srpski i penzionere koji bez problema dok ste vi u blizini ležaljke, vama uzimaju suncobran, peškire, te sam tih tri sata morala da se borim sa penzionerima da mi vrate moj peškir i da ustanu sa moje ležaljke jer su mi samo sklonili stvari i pravili se ludi. Ni r od risorta, ni t od tuša. Kada pokušate da uđete u garderober hotela da se presvučete, osoblje viče na vas i isteruje vas onako polugole jer vi nemate pravo tu da se presvlačite jer niste gost hotela, a ne žele problem da reše sa "vodičima". U povratku za Srbiju, za koju smo krenuli u 19.30h, umesto u 18h (i to vreme polaska sam čula od drugih ljudi iz grupe), curilo je gorivo, prvo je bilo uključeno grejanje, pa klima, pauza se pravila takođe na mestima gde se toalet plaća da bi mi, putnici, kasnije skontali da vodič i vozači dobijaju hranu od tog mesta, restorana, šta li je, kao i da je napravljena pauza od pola sata na 10 minuta od granice sa Turskom, jer je vodiča i vozače čekala spremljena baklava, pa su putnici čekali da oni jedu i popiju kafu dok nam je tako lepo mirisao toalet sa nemogućnošću da se vratimo u bus jer je zaključan. Autobus je kroz Bugarsku stao na svaku pumpu jer je curilo gorivo, na pitanje vodiču zašto stajemo na svaku pumpu dobila sam odgovor "kako na svaku, stali smo dva puta, jednom za gorivo, drugi put da vozači promene kartice. A i da stajemo na svaku, šta se to vas tiče." Napisala sam ovaj post ovako opširno, jer bih želela da vas upozorim na ovu agenciju. Na kraju sam dobila stres oko sobe, zaboravljanje putnika i davanje lažnih informacija, kao i lažno predstavljanje vodiča. Ja i dalje ne znam kako se zovu vodiči jer se nijednom nisu predstavili, sem "profesora" koji se doslovno tako predstavio i tražio od nas da ga tako zovemo.

Nemam običaj da mnogo grdim agencije, ali sam se juče vratila iz Turske, gde sam išla preko Stephany travel iz Novog Sada i toliko je bilo loše, da mislim da zaista treba da se klonite ove agencije. Naime, uplatila sam hotel sa 5* koji ima i svoj spa, bazen, svoju privatnu plažu, i ležaljke, soba sa pogledom na more. U aranžman spadaju i fakultativni izlet u Istanbul i Bursu, koji, kako su naveli u agenciji košta oko 50 evra. Na putu do Turske, vodič nam se nije obratio nijednom. Autobus je stalno stajao, niko nije znao zašto, da li se kupe putnici iz drugih gradova, ili je pauza. Pauza se ISKLJUČIVO pravila na mestima gde se toalet plaća od 200 dinara pa naviše, iako nije problem da se plati, problem je što je toalet uvek jako smrdeo i bio jako nečist. Na granici sa Turskom, vodič je zaboravila da preda spisak putnika graničnoj policiji, dok su putnici iz busa već uveliko prelazili granicu. Vozači su nekoliko puta omašili put, pa smo do Turske putovali oko 18 sati! Drugi hotel koji je bio u ponudi je BLUE WORLD sa 4* i on je bio u drugom mestu, ja sam odsela u ESER Hotelu u mestu Buyukčekmeče. U Eser hotelu nas je dočekao predstavnik agencije, čovek u penziji, koji sebe naziva profesor (spojler, predavao je neki predmet u poljoprivrednoj školi u Futogu), njegovu legitimaciju i broj licence nisam videla, kao i da na informativnom sastanku su promenili izlete i odvojili Istanbul šoping tura - 25 evra, Istanbul - istorijski obilazak 35 evra, Istanbul uveče - Taksim 20 evra, Bursa 65 evra, tursko veče i krstarenje Bosforom 55 evra, Balkansko veče u drugom hotelu plaća se koliko popiješ. Naominjnem da je u aranžmanu jedan izlet u Istanbul obuhvatao i šoping i istorijski deo i krstarenje. Na informativnom sastanku saznali smo da se niko nikada nije žalio, da hotel Eser je TEK PREDAO OPŠTINI zahtev za zakup plaže, a da gosti hotela ujutru mogu da NOSE STOLICE I SUNCOBRANE IZ OSTAVE HOTELA na gradsku plažu i da ih vrate do 16h. Pogrešno nam je rečeno u koje vreme je večera i doručak. Kada sam se pobunila jer je očigledno neko slagao, turski predstavnik je krenuo da doslovno viče na mene kako ja nisam u pravu i kako ja izmišljam. Kada sam ušla u svoju sobu, dobila sam PRLJAVU sobu, neočišćene prozore, prljava i masna posteljina, neoprana zavesa, soba puna đubreta od prethodnih gostiju sa pogledom na gradilište i bez terase. Tri puta sam zvala recepciju da dođe neko da zameni sobu, sat vremena niko nije došao. Na kraju su tražili da sačekam da se soba očisti, pa da uđem, ali kada sam odbila, dobila sam novu sobu uz mnogo natezanja, predstavnik "profesor" je za to vreme izuven u lobiju hotela od 5* sa nogama podignutim na sto spavao. Kako sam pitala gde mogu da zamenim novac jer je inflacija velika u Turskoj i razlikuje se kurs, dobila sam odgovor da mogu da zamenim kod turskog predstavnika (onaj koji je vikao na mene) ali minimum 100 evra. U svojoj režiji sam išla za Istanbul, jer vam je čak i taksi jeftiniji uz malo cenjakanja, drugi put sam želela da odem u šoping turu jer nisam stigla da kupim sve što sam želela na Kapaliju. "Profesor" je rekao da se nalazimo u 10.15h pored nekog tržnog centra Atirus, na pitanje gde se nalazi taj tržni centar, usledio je odgovor "na 3 minuta od hotela". Kada sam stigla u 10.15h na odredište i videla da tamo nema nijednog autobusa, pozvala sam "profesora" gde je on vikao na mene preko telefona i rekao da su oni već u Istanbulu jer je tura otišla u 8.15h i da on meni nije rekao u 10.15h nikako. Kasnije kada je pogledao poruke i bilo je jasno da je on pogrešio ponudio mi je izlet u Istanbul na Taksim za 10 evra (idite prevozom uz Istanbul card izaći će vas 5 evra za dve osobe). Obzirom da je bio isti kurs valuta na receciji i kod turskog predstavnika, menjala sam novac na recepciji, i svaki put bi mi turski predstavnik prišao (samo tada kada sam menjala novac) i pitao da li je sve u redu i gledao koliko sam para zamenila. Naši vodiči, "profesor", njegova supruga defektolog, koja takođe nema licencu, ili je makar ja nisam videla, i nemi vodič koji je bio u autobusu sa nama su bili smešteni u drugom hotelu na 30 minuta od ESERA, u našem hotelu je bio turski predstavnik, koga nisam viđala uopšte. Dan pred polazak natrag za Srbiju, šaljem poruku "profesoru" kakav je plan, gde on kaže da je ček out u 10h, a polazak u 18h. Na doručku na dan polaska za Srbiju, ljudi iz grupe mi kažu da je ček out u 12h, polazak u 14h, dok sam nahvatala turskog predstavnika da ga pitam, gde je on rekao da je ček out u 12.30h, a polazak u 15h. Na Viber aplikaciji mi na dan polaska u 11.30h stiže poruka od Stephany travel da je ček out u 12.30h, i da se kreće u 13.50h. Na kraju nas je turski predstavnik pokupio u 15h i odvezao u Kumburgaz gde bi trebalo da sačekamo 18h kada krećemo za Srbiju. Do tada nisam znala gde idemo i kakav je plan. Ja sam mislila da se za Srbiju kreće u 15h. Kako je turski predstavnik naveo "imate risort u kom ćete da se okupate, imate tuš i da se presvučete". Stvari su nam bile ostavljene u drugom hotelu, a mi smo se kupali u susednom koji nema blage veze sa risortom. Plaža jedva 20 ležaljki na ceo hotel, koje su poređane tako da vi morate da podižete ceo red da bi ste prošli. Prljavo, polomljeni i pocepani suncobrani, takve i ležaljke, trešti naša muzika, pa ako ste došli mozak da odmorite malo i da slušate more ne možete jer sa jedne strane je muzika naša (protiv koje nemam ništa protiv, samo mislim da ne treba svi da je slušamo toliko glasno da sostvene misli ne čujem), a sa druge strane čujete srpski i penzionere koji bez problema dok ste vi u blizini ležaljke, vama uzimaju suncobran, peškire, te sam tih tri sata morala da se borim sa penzionerima da mi vrate moj peškir i da ustanu sa moje ležaljke jer su mi samo sklonili stvari i pravili se ludi. Ni r od risorta, ni t od tuša. Kada pokušate da uđete u garderober hotela da se presvučete, osoblje viče na vas i isteruje vas onako polugole jer vi nemate pravo tu da se presvlačite jer niste gost hotela, a ne žele problem da reše sa "vodičima". U povratku za Srbiju, za koju smo krenuli u 19.30h, umesto u 18h (i to vreme polaska sam čula od drugih ljudi iz grupe), curilo je gorivo, prvo je bilo uključeno grejanje, pa klima, pauza se pravila takođe na mestima gde se toalet plaća da bi mi, putnici, kasnije skontali da vodič i vozači dobijaju hranu od tog mesta, restorana, šta li je, kao i da je napravljena pauza od pola sata na 10 minuta od granice sa Turskom, jer je vodiča i vozače čekala spremljena baklava, pa su putnici čekali da oni jedu i popiju kafu dok nam je tako lepo mirisao toalet sa nemogućnošću da se vratimo u bus jer je zaključan. Autobus je kroz Bugarsku stao na svaku pumpu jer je curilo gorivo, na pitanje vodiču zašto stajemo na svaku pumpu dobila sam odgovor "kako na svaku, stali smo dva puta, jednom za gorivo, drugi put da vozači promene kartice. A i da stajemo na svaku, šta se to vas tiče." Napisala sam ovaj post ovako opširno, jer bih želela da vas upozorim na ovu agenciju. Na kraju sam dobila stres oko sobe, zaboravljanje putnika i davanje lažnih informacija, kao i lažno predstavljanje vodiča. Ja i dalje ne znam kako se zovu vodiči jer se nijednom nisu predstavili, sem "profesora" koji se doslovno tako predstavio i tražio od nas da ga tako zovemo.
Hvala ti na ovoj recenziji.
Vrlo je korisno znati da se ova agencija izbegava u sirokom luku.
Zao mi je zbog tvog loseg iskustva.

Nemam običaj da mnogo grdim agencije, ali sam se juče vratila iz Turske, gde sam išla preko Stephany travel iz Novog Sada i toliko je bilo loše, da mislim da zaista treba da se klonite ove agencije. Naime, uplatila sam hotel sa 5* koji ima i svoj spa, bazen, svoju privatnu plažu, i ležaljke, soba sa pogledom na more. U aranžman spadaju i fakultativni izlet u Istanbul i Bursu, koji, kako su naveli u agenciji košta oko 50 evra. Na putu do Turske, vodič nam se nije obratio nijednom. Autobus je stalno stajao, niko nije znao zašto, da li se kupe putnici iz drugih gradova, ili je pauza. Pauza se ISKLJUČIVO pravila na mestima gde se toalet plaća od 200 dinara pa naviše, iako nije problem da se plati, problem je što je toalet uvek jako smrdeo i bio jako nečist. Na granici sa Turskom, vodič je zaboravila da preda spisak putnika graničnoj policiji, dok su putnici iz busa već uveliko prelazili granicu. Vozači su nekoliko puta omašili put, pa smo do Turske putovali oko 18 sati! Drugi hotel koji je bio u ponudi je BLUE WORLD sa 4* i on je bio u drugom mestu, ja sam odsela u ESER Hotelu u mestu Buyukčekmeče. U Eser hotelu nas je dočekao predstavnik agencije, čovek u penziji, koji sebe naziva profesor (spojler, predavao je neki predmet u poljoprivrednoj školi u Futogu), njegovu legitimaciju i broj licence nisam videla, kao i da na informativnom sastanku su promenili izlete i odvojili Istanbul šoping tura - 25 evra, Istanbul - istorijski obilazak 35 evra, Istanbul uveče - Taksim 20 evra, Bursa 65 evra, tursko veče i krstarenje Bosforom 55 evra, Balkansko veče u drugom hotelu plaća se koliko popiješ. Naominjnem da je u aranžmanu jedan izlet u Istanbul obuhvatao i šoping i istorijski deo i krstarenje. Na informativnom sastanku saznali smo da se niko nikada nije žalio, da hotel Eser je TEK PREDAO OPŠTINI zahtev za zakup plaže, a da gosti hotela ujutru mogu da NOSE STOLICE I SUNCOBRANE IZ OSTAVE HOTELA na gradsku plažu i da ih vrate do 16h. Pogrešno nam je rečeno u koje vreme je večera i doručak. Kada sam se pobunila jer je očigledno neko slagao, turski predstavnik je krenuo da doslovno viče na mene kako ja nisam u pravu i kako ja izmišljam. Kada sam ušla u svoju sobu, dobila sam PRLJAVU sobu, neočišćene prozore, prljava i masna posteljina, neoprana zavesa, soba puna đubreta od prethodnih gostiju sa pogledom na gradilište i bez terase. Tri puta sam zvala recepciju da dođe neko da zameni sobu, sat vremena niko nije došao. Na kraju su tražili da sačekam da se soba očisti, pa da uđem, ali kada sam odbila, dobila sam novu sobu uz mnogo natezanja, predstavnik "profesor" je za to vreme izuven u lobiju hotela od 5* sa nogama podignutim na sto spavao. Kako sam pitala gde mogu da zamenim novac jer je inflacija velika u Turskoj i razlikuje se kurs, dobila sam odgovor da mogu da zamenim kod turskog predstavnika (onaj koji je vikao na mene) ali minimum 100 evra. U svojoj režiji sam išla za Istanbul, jer vam je čak i taksi jeftiniji uz malo cenjakanja, drugi put sam želela da odem u šoping turu jer nisam stigla da kupim sve što sam želela na Kapaliju. "Profesor" je rekao da se nalazimo u 10.15h pored nekog tržnog centra Atirus, na pitanje gde se nalazi taj tržni centar, usledio je odgovor "na 3 minuta od hotela". Kada sam stigla u 10.15h na odredište i videla da tamo nema nijednog autobusa, pozvala sam "profesora" gde je on vikao na mene preko telefona i rekao da su oni već u Istanbulu jer je tura otišla u 8.15h i da on meni nije rekao u 10.15h nikako. Kasnije kada je pogledao poruke i bilo je jasno da je on pogrešio ponudio mi je izlet u Istanbul na Taksim za 10 evra (idite prevozom uz Istanbul card izaći će vas 5 evra za dve osobe). Obzirom da je bio isti kurs valuta na receciji i kod turskog predstavnika, menjala sam novac na recepciji, i svaki put bi mi turski predstavnik prišao (samo tada kada sam menjala novac) i pitao da li je sve u redu i gledao koliko sam para zamenila. Naši vodiči, "profesor", njegova supruga defektolog, koja takođe nema licencu, ili je makar ja nisam videla, i nemi vodič koji je bio u autobusu sa nama su bili smešteni u drugom hotelu na 30 minuta od ESERA, u našem hotelu je bio turski predstavnik, koga nisam viđala uopšte. Dan pred polazak natrag za Srbiju, šaljem poruku "profesoru" kakav je plan, gde on kaže da je ček out u 10h, a polazak u 18h. Na doručku na dan polaska za Srbiju, ljudi iz grupe mi kažu da je ček out u 12h, polazak u 14h, dok sam nahvatala turskog predstavnika da ga pitam, gde je on rekao da je ček out u 12.30h, a polazak u 15h. Na Viber aplikaciji mi na dan polaska u 11.30h stiže poruka od Stephany travel da je ček out u 12.30h, i da se kreće u 13.50h. Na kraju nas je turski predstavnik pokupio u 15h i odvezao u Kumburgaz gde bi trebalo da sačekamo 18h kada krećemo za Srbiju. Do tada nisam znala gde idemo i kakav je plan. Ja sam mislila da se za Srbiju kreće u 15h. Kako je turski predstavnik naveo "imate risort u kom ćete da se okupate, imate tuš i da se presvučete". Stvari su nam bile ostavljene u drugom hotelu, a mi smo se kupali u susednom koji nema blage veze sa risortom. Plaža jedva 20 ležaljki na ceo hotel, koje su poređane tako da vi morate da podižete ceo red da bi ste prošli. Prljavo, polomljeni i pocepani suncobrani, takve i ležaljke, trešti naša muzika, pa ako ste došli mozak da odmorite malo i da slušate more ne možete jer sa jedne strane je muzika naša (protiv koje nemam ništa protiv, samo mislim da ne treba svi da je slušamo toliko glasno da sostvene misli ne čujem), a sa druge strane čujete srpski i penzionere koji bez problema dok ste vi u blizini ležaljke, vama uzimaju suncobran, peškire, te sam tih tri sata morala da se borim sa penzionerima da mi vrate moj peškir i da ustanu sa moje ležaljke jer su mi samo sklonili stvari i pravili se ludi. Ni r od risorta, ni t od tuša. Kada pokušate da uđete u garderober hotela da se presvučete, osoblje viče na vas i isteruje vas onako polugole jer vi nemate pravo tu da se presvlačite jer niste gost hotela, a ne žele problem da reše sa "vodičima". U povratku za Srbiju, za koju smo krenuli u 19.30h, umesto u 18h (i to vreme polaska sam čula od drugih ljudi iz grupe), curilo je gorivo, prvo je bilo uključeno grejanje, pa klima, pauza se pravila takođe na mestima gde se toalet plaća da bi mi, putnici, kasnije skontali da vodič i vozači dobijaju hranu od tog mesta, restorana, šta li je, kao i da je napravljena pauza od pola sata na 10 minuta od granice sa Turskom, jer je vodiča i vozače čekala spremljena baklava, pa su putnici čekali da oni jedu i popiju kafu dok nam je tako lepo mirisao

Horor priča sa letovanja iz pakla.
Ono što mene najviše čudi je da ljudi i dalje koriste turističke agencije. Zar nije ta vrsta usluga izumrla kao i oni što razvijaju filmove i prave slike iz analognih foto aparata?
Lično sam turističke agencije prestao da koristim negde 1996 godine kada sam prvi put izašao na internet i to je internet tada i danas bio kao zemlja i nebo. Medjutim mogućnosti da sam organizuješ svoje putovanje bile su jedne od prvih stvari na WorldWideWebu dok je danas to valjda najnormalnija stvar koju svi koriste?!
Da turističke agencije i pored toga i dalje posluju je meni stvarno neverovatno.

Back