TURISTIČKE AGENCIJE - grdite, pohvalite, upozorite...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mozda ovo nema veze sa ovom temom,al nisam htela da otvaram novu.Imam jedno pitanje,ako moze neko da mi odgovori.Sledece godine bih da putujem u Australiju u Melburn kod ujaka.Tada cu imati 16.godina,al cula sam da ne mogu sama da putujem,vec mi treba pratioc(posto moji roditelji ne mogu samnom).Ako neko moze da mi kaze dal je on u sklopu agencije ili ne i koliko se placa.

Ne treba ti pratioc , vec putujes kao ''nepraceno dete '' , mada si naravno velika za to ali ima to svoje prednosti . Od momenta ulaska u aerodromsku zgradu , pri cekiranju , roditelji te ''predaju'' zemaljskoj stjuardesi (uz neophodnu dokumentaciju --ko te salje , gde ides , ko te prihvata na zadnjem odredistu....), ona uz potpis predaje letackom osoblju, koje vodi racuna o tebi , oni opet zemaljskoj tamo gde prvo sletis i tako ide krug do kraja , gde te rodjaci preuzimaju. Nemas nikakvih problema da juris gate-ove, gde ces , sta ces , jer sve ide uz potpis o primopredaji.I sve vreme je neko uz tebe ko je vec placen za taj posao. Putuju i deca od 3 godine .
I to nista ne kosta .
Samo mora ranije da se najavi. Raspitaj se malo zvanicnije sta ti treba od propratnih dokumenata i SRETAN TI PUT !!!

Ne treba ti pratioc , vec putujes kao ''nepraceno dete '' , mada si naravno velika za to ali ima to svoje prednosti . Od momenta ulaska u aerodromsku zgradu , pri cekiranju , roditelji te ''predaju'' zemaljskoj stjuardesi (uz neophodnu dokumentaciju --ko te salje , gde ides , ko te prihvata na zadnjem odredistu....), ona uz potpis predaje letackom osoblju, koje vodi racuna o tebi , oni opet zemaljskoj tamo gde prvo sletis i tako ide krug do kraja , gde te rodjaci preuzimaju. Nemas nikakvih problema da juris gate-ove, gde ces , sta ces , jer sve ide uz potpis o primopredaji.I sve vreme je neko uz tebe ko je vec placen za taj posao. Putuju i deca od 3 godine .
I to nista ne kosta .
Samo mora ranije da se najavi. Raspitaj se malo zvanicnije sta ti treba od propratnih dokumenata i SRETAN TI PUT !!!

Aha,super.Pa hvala puno na pomoci!!!:)

ZELIM DA UPOZORIM LJUDE KOJI TRAZE ARANZMANE NA AGENCIJU NACIONAL IZ VALJEVASVE STO ONI NUDE U PROGRAMU PUTOVANJA NECETE DOBITI. MI SMO UMESTO CETITI HOTELA SA TRI ZVEZDICE DOBILI CETIRI HOTELA SA DVE ZVEDICE. U JEDNOM CAK NISMO IMALI NI TOPLU VODU TRI DANA. JEDAN JE CAK BIO U MESTU KOJE NIJE TURISTICKO PA NISMO IMALI NI RESTORAN U KOJEM BISMO VECERALI, A MESTANI SU NAS GLEDALI KAO VANZEMALJCE. ORGANIZATOR PUTOVANJA NIJE ZNAO PUT NI DO JEDNOG HOTELA PA SMO SE SVAKI DAN GUBILI PO 2-3 SATA./B]

prijatelji neznam da li ste putovali preko "Falcona" ali vam toplo preporucujemo da se ne odlucujete za ovu agenciju ni u krajnjoj soluciji, vodici su nepismeni, autobus u kome je bila poplava od kondenzacije, a pritom smo umrli od vrucine, a za sobu... trebalo bi nam 5 strana da opisemo kakav je to uzas bio, evo samo ukratko, vode nije bilo, vrata na WC-u su bila razvaljena, viseci delovi od kuhinje su nam ostajali u rukama...a pritom smo se svaki dan svadjali sa gazdom

Ja sam preko "Argusa" putovala pre 4 godine u Hurgadu i prošle godine u Marmaris. Sve je bilo kako su i rekli. Pohvale za njihov rad. A sa "Kontikijem" sam išla u Alanju, u životu mi nije bilo gore. Povela sam mlađeg brata, koji je tada imao 18 godina i bilo mi je bitno da ne razmišljam o njegovoj ishrani, pa sam se odlučila za hotel sa ishranom tipa švedskog stola. Kada smo došli tamo, rečeno nam je da nemaju dovoljno gostiju (iako je bio juli i hotel je bio krcat), i da ćemo umesto plaćenog švedskog stola dobiti polupansion... Doručak je bio klasika, lagan, a večera je bila otprilike kao one zamrznute "pileće" pljeskavice, sa više soje nego mesa. Ne moram da vam napominjem koliko mi je novca "otišlo" zbog toga... A da ne pričam da su nam tražili doplatu za klimu koja je bila uračunata. Ipak mislim da sve zavisi koliko imate sreće pa su nam zato iskustva tako različita sa istim agencijama! Pozdrav svima!

Ja sam sa Argusom putovala u Tunis i bilo je extra. Najpovoljnije letovanje IKADA. Isli smo u hotel sa 5 zvezdica,polupansion, avionom i to samo za 240e po osobi.. Nikad bolji provod, nikad bolja klopa i ekstra vodici, mi smo otisli i u saharu 1500 km od hotela i vodic i program puta.. maostali smo svi bez teksta..Stvarno sve pohvale za organizaciju, brigu o putnicima i naravno cene!!
Vredi pomenuti i PERLU sa njima sam do pre par godina isla u Grcku, oni su iz NS ali mislim da imaju i u Beogradu agenciju, stvarno su vrhunski profesionalci, odlican izbor ODLICNOG smestaja za solidne pare.

Sa Argusom smo putovali za Tursku 4 god. isve ok. Svaka pohvala a naročito za vodiču Kizu.Čovek je fenomenalan.SVAKA ČAST A ag.KARIOKA rade za ag.Holiday,Tursku, Sarimsakli najveći prevaranti.Zaračunavaju najveći kurs Raiffazena a NBS, prodaju osiguranje ( i to pod moranjem) koje ti ne treba ili treba da platiš 300 din a oni prodaju za 1090 do 1300 din, naplaćuju viziranje bugarske.vize koja je besplatna i naj gore ako plaćaš čekovima , "matematičari" sabiraju procente mesečne rate na mesece otplate i to na najveću cifru dufa i tako izračunavaju mesečnu ratu.

NIKAKO ne uplacujete aranzmane kod agencije "Lavli". najgora moguca agencija koja je ikada postojala!

Onaj ko tako glupo nazove turističku agenciju, kod mene U STARTU izaziva podozrenje, i N I K A D A ne bih ušao u tu agenciju, a kamoli nešto uplatio .....

Znači da je veliki deo krivice kod vas !!!

Nisu uzalud smislili stari Latini '' Nomen est omen'' - Ime je znak !

To je kao kad bi se lekarska ordinacija zvala '' Poslednji trenutci vašeg života'' ili mesar da isturi firmu: ''Kod malog crva''

Razmislite o ovome....UOPŠTE se ne šalim !

P.S. Ima kod Novog Sada benzinska pumpa koja se zove ''Vještica''
Ne bih sipao tamo benzin ....pa tačno da se žurim da podignem premiju na LOTO-u ....
Kreten ponosno ističe to glupo prezime, i MISLI !!?? da je neka faca .....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back