TURISTIČKE AGENCIJE - grdite, pohvalite, upozorite...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Cao svima.
Interesuju me dve destinacije, obe su preko agencije Balkan fun. Jedna je Kefalonija (Lassi), a druga je Lutraki. Decko i ja bismo isli da se zabavimo pa bih volela da cujem iskustva i sve sto bi nam pomoglo da se odlucimo (jako smo neodlucni)

Nema potrebe da ponvljate jednu istu poruku 3x....Svi smo videli vas post..Ko bude zeleo da vam odgovori, odgovorice vam

Poslednja izmena:
Cao svima.
Interesuju me dve destinacije, obe su preko agencije Balkan fun. Jedna je Kefalonija (Lassi), a druga je Lutraki. Decko i ja bismo isli da se zabavimo pa bih volela da cujem iskustva i sve sto bi nam pomoglo da se odlucimo (jako smo neodlucni)

Po meni Lassi i Lutraki su dve neuporedive destinacije. Zavisi šta podrazumevate pod "zabavom".
Što se Kefalonije tiče svakako je treba posetiti ali obavezno uzeti ren a car jer mislim da je boravak samo na jednoj plaži besmislen (kao i za svako ostrvo). Ima prelepu prirodu i plaže, pravi odmor i uživanje a opet puno sadržaja. A što se Lutrakija tiče, to je poznato banjsko mesto. Ima odličnu poziciju zbog blizine Atine i fakultativnih izleta na koje možete ići. Čim definišite šta želite od odmora mislim da ćete lako odlučiti. Pozdrav :):D:):ok:

Cao svima.

:think: Kao shto reche @vatnajekul.... shta podrazumevate pod "zabavom"?!
Diskoteke, nocni zivot itd.... ili prirodu, plavetnilo Jonskih plaza, obilaske znamenitosti....

Definishite tachno, shta zelite.... siguran sam, da cete ovde dobiti dobre savete?!

Ima li neko iskustva sa studentskim turistickim organizacijama? Balkan fun, puzzle group, rapsody? Interesuje me letovanje (Grcka)...

Hmmm.... izgleda da niko ovde, nije chuo za njih?!

Poshto si vidim nova, na ovom forumu.... ne bi bilo lepo, da Ti bash niko ne odgovori, pa rekoh da Te pozdravim.... :whistling:
.... i pitam, morash li bash sa tim nepoznatim organizacijama/agencijama da putujesh?

Napishi, koja Te destinacija u Grchkoj zanima, potrudicemo se (barem ja, hocu :) ) da Ti preporuchimo nekog pouzdanog organizatora putovanja, sa (naravno) jeftinijim aranzmanima!

:bye:

Hmmm.... izgleda da niko ovde, nije chuo za njih?!

Poshto si vidim nova, na ovom forumu.... ne bi bilo lepo, da Ti bash niko ne odgovori, pa rekoh da Te pozdravim.... :whistling:
.... i pitam, morash li bash sa tim nepoznatim organizacijama/agencijama da putujesh?

Napishi, koja Te destinacija u Grchkoj zanima, potrudicemo se (barem ja, hocu :) ) da Ti preporuchimo nekog pouzdanog organizatora putovanja, sa (naravno) jeftinijim aranzmanima!

:bye:

Ni jedna od tih agencija nije nepoznata :nono2:

Te agencije uglavnom rade low cost ture za mlade...moj sin je preko Rapsody travela bio na Zakintosu i na Lefkadi i lepo se proveo :)
A ovo je tema koja se odnosi na turisticke agencije i iskustva s njima a ne na destinacije..:)

Jet Set travelu konacno oduzeta licenca :worth: :worth: :worth:
Valjda je u ovoj poslednjoj grupi bilo ljudi sa jacim vezama ili inspektorka jednostavno nije mogla da ih pokriva vise posto su se u agenciji sasvim lepo druzili tokom inspektorkine posete, a vezano za prijavu turistickoj inspekciji..

Inace su nas zaje**li za novu godinu u Barsi i to su nam javili na dan putovanja svega par sati pred polazak...
Rekli nam da niko ne ide put otkazan otkazao im hotel.. Mi otisli na mesto polaska da ne bude niste se pojavili ko vam je kriv.. Kada ono eto busa, eto turista ali mi ne idemo..
Jbg bezkamatni kredit na 3 meseca nije losa zamisao..
Obecavali da ce nam vratiti pare i sve dok nismo aktivirali sve zive novine nista se nije dogodilo, a onda nas je zvao i molio da "tortura"(eeeeejjj mi njega mucili?!?!) prestane i da ce nam vratiti pare..
Na kraju nam i jeste vratio pare zato sto smo ga zvali svaki dan i isli vise puta u Agenciju..
Koliko znam nekima nije vratio ni posle par meseci ali se nisam cuo sa njima da proverim sta je bilo na kraju..

Da li je neko imao iskustva sa turistickom agencijom ,,Lui travel" u skorije vreme? Da li je neko isao preko te agencije, na more, u Grcku, u Pefkohori? Kakvi utisci? Kakav je prevoz? Da li je apartman/studio, makar priblizno kao na slici, na njihovom sajtu? Unapred zahvalni da odgovoru!
Kada sam ja isao bas tamo i 'preko njih', bili su prilicno ok.

Može li neko da napiše skorija iskustva sa agencijama Aqua Travel i Ferior? Gledamo za more, Grčka konkretno, imaju pristupačne cene.

Dosad jedino imam iskustva sa Argusom. Ranije smo išli Argusom u Pargu, i nismo imali zamerki, divan grad, apartman pristojan, ništa posebno, uključena klima (mada nije bila potrebna uopšte). Kada smo dolazili autobus je bio fenomenalan, neki novi, stvarno smo lepo putovali do Parge. Međutim u povratku je bio katastrofa. Zaboravila sam već čiji je bus, nije bio Argusov, ali bio je prilično star i drndav, i klima je bila loša. Osim toga, sve nam je bilo po meri, preživeli smo i povratak u pomenutom busu :) Takođe, Argusom smo išli u Prag, veoma pristupačan aranžman i stvarno nismo imali nikakvih problema, i grad je predivan.

Hvala unapred na odgovorima, svako iskustvo će značiti :)

U vezi Jet set travela, dobro poznate agencije, nažalost ne po dobru...
Taj isti vlasnik otvorio je novu agenciju, Delfin travel 011, registrovanu na istoj adresi, u Takovskoj, ali na drugo ime, čak je i licencu dobio, pošto on nema ni kompletnu osnovnu školu, pa je i logično da je ne može dobiti na svoje ime. Uvek nađe nove saučesnike, a i nove žrtve. Već sam ranije upozoravao na njega, treba voditi računa ko je organizator putovanja koje ste izabrali. Obavezno proverite agenciju, u APR i u Narodnoj banci, podaci su svima javno dostupni.

Poslednja izmena:
Агенције гуле туристе на курсним разликама

Ажурирано пре 1 час 17 минута
Приликом одабира туристичког аранжмана требало би проверити у којој банци туристичка агенција има рачун јер

од тога на крају зависи и колико ће вас летовање, зимовање или неки други аранжман коштати, саветује портал „Каматица”.
Колико год да пресудну улогу у одабиру туристичке агенције игра цена аранжмана, пише портал, толико је и важно обратити пажњу и на то колико ће он да кошта приликом агенцијског плаћања.
Већина грађана не обраћа пажњу на уговор и једну битну ставку у њему – која банка стоји иза туристичке агенције и који курс се плаћа приликом резервације пута.
Туристичка агенција није финансијска установа, тако да сама не може одређивати курс, већ користи курс банке у којој има отворен рачун, пише портал.
Туристичка агенција плаћа по продајном курсу на дан уплате, који је увек већи од средњег или куповног курса, а и не обрачунава се продајни курс, већ ефективни продајни курс.
Ефективни продајни курс је онај који се обрачунава приликом плаћања ка иностранству.
На пример, грађани агенцији плаћају аранжман у динарима, а пошто се плаћање обавља у иностраној валути, агенција мора те динаре да претвори у евре, а ту куповину обавља по ефективном курсу матичне банке.
„Разлика између та два курса је у томе што је продајни ефективни курс увек већи од продајног, а може бити већи и до десет одсто”, пише тај портал.
У овом случају банке зарађују на мењачким пословима, а агенције се само штите од губитака тако што разлику у курсу приликом плаћања аранжмана пребацују на клијенте.
Приликом одласка у агенцију и плаћања аранжмана распитајте се који је курс и код које банке агенција има отворен рачун, саветује портал, да не бисте плаћали летовање скупље само зато што је агенција везана за банку која има много виши курс од осталих.
Д. В.

Цена да буде у динарима
На питање зашто туристичке агенције не исказују цене аранжмана у динарима, директор „Каматице” Душан Узелац указује на то да недостатак регулативе омогућава такав хаос на тржишту па су туристичке агенције љуте на банку, путници на агенције, и свако на свакога.
Узелац сматра да би надлежни требало да забране да се цена исказује у другим валутама па би, у случају туристичких агенција, то поједноставило њихове односе с клијентима.

Постављено пре 1 час 17 минута

- - - - - - - - - -

http://www.dnevnik.rs/ekonomija/agencije-gule-turiste-na-kursnim-razlikama

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back