TURISTIČKE AGENCIJE - grdite, pohvalite, upozorite...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Чувајте се Кон Тикија велики су преваранти. На сајту приказују најновије ластине аутобусе, међутим реалност је да вас дочека смрдљиви аутобус ''лепеница турса'' стар 40-50 година, који нема тоалет, чија су седишта од смрдљивог плиша, неудобна и тесна, као да седите на даскама, наслони су заглављени и у већини случајева не могу да се спусте, све у свему била ме је срамота када сам на граници и разним местима гледао друге аутобусе који су били авиони за ове аутобусе Кон Тики агенције.

Кон Тики бежите од њих, прљави преваранти и олош лоповска, јер у агенцији сам два пута питао да ме првенствено занима превоз, јер све остало сам проверио и изабрао их само због тога, али ...

Naravno da su sebe zaštitili kao bele medvede.
U napomenama za aranžmane stoje stavke:
* U slučaju promene cena prevoznika, i ovog i onog faktora, agencija zadržava pravo na izmenu cena.
* Ne snose odgovornost ukoliko nisi zadovoljan mestom u autobusu ili prevozom.
* Ne snose ogovornost za smeštaj jer su smeštajni objekti kategorisani od strane Turističke organizacije Italije.
* Ne snose odgovonost za ovo, ono, mrzi me da navodim, ali dugačak im je spisak.

Proverio sam reklamni materijal agencije Viva i tu se nigde ne spominje obilazak gradova u pratnji vodiča.Ili se podrazumeva, ili nisu uspeli da nađu ili plate lokalnog vodiča.Ne pada mi na pamet da guglam nazive ulica i trgova i da tragam za katerdralama.Hoću da me vode i da razvezu priču o onome što ću videti.

Jaко лоша идеја. Обилазак градова је квалитетнији, јефтинији ако све организујеш у својој режији. Водичи ће те водити само ако изабереш свакодневне излете, а то се ретко коме исплати, зато што су скупи и губљење је времена. Рецимо одеш у неки град, а сутрадана ти је излет у неки други град који је 3,5 сати удаљен, дакле 7 сати вожње ћеш изгубити тог дана да би био на излету, а губиш драгоцено време да видиш град који си првенствено планирао да видиш.
Како год водич те може водити сат, два и онда си опет препуштен себи и навигацији. Не знам зашто спомињеш гугл, шта ће ти претрага.
Дакле tripadvisor да би лоцирао све знаменитости, навигација и то је то.

Да би обишао један град потребно ти је бар 4 ноћења, под условом да си добро испланирао све и да не губиш време на факултативне излете.

Jaко лоша идеја. Обилазак градова је квалитетнији, јефтинији ако све организујеш у својој режији. Водичи ће те водити само ако изабереш свакодневне излете, а то се ретко коме исплати, зато што су скупи и губљење је времена. Рецимо одеш у неки град, а сутрадана ти је излет у неки други град који је 3,5 сати удаљен, дакле 7 сати вожње ћеш изгубити тог дана да би био на излету, а губиш драгоцено време да видиш град који си првенствено планирао да видиш.
Како год водич те може водити сат, два и онда си опет препуштен себи и навигацији. Не знам зашто спомињеш гугл, шта ће ти претрага.
Дакле tripadvisor да би лоцирао све знаменитости, навигација и то је то.

Да би обишао један град потребно ти је бар 4 ноћења, под условом да си добро испланирао све и да не губиш време на факултативне излете.

Razmisliću o ovome.
Moguće je da si u pravu.
Verovatno vredi ostati samo u Firenci sve vreme.
Hvala na sugestijama.

Letovala sam od 08.06.2015. u Grčkoj, Paralija preko novosadske agencije CORMORAN. Nisam zadovoljna njihovim uslugama i nikom ih ne bi preporučila.Aranžman sam uplatila u decembru 2014. za vilu Atlas, kako mi je trebalo za dve osobe a oni nisu imali morala sam da doplatim za trokrevetnu sobu. Nekoliko dana pre polaska su mi javili da ću biti u vili Estel, kao i većina njihovih gostiju, manji broj gostiju je ostao u vili Atlas,koja je bila mnogo bolja, konfornija, ima peškire. U vili Estel nismo imali tople vode preko dana, samo uveče, Wi-Fi je stalno bio u prekidu, bilo je samo uveče, bilo je dana kada ga uopšte nije bilo, preko puta vile je škola tako da su nas deca budila a i nismo mogli po podne da se odmorimo od dečije vike. U sobi nije radio TV, neispravan,na rešou nije radila velika ringla, samo mala za kafu, tako da nismo mogli kuvati i td. Cena za vilu Estel je na njihovom sajtu niža od cene koju sam platila, kada sam tražila da mi vrate razliku nisu odgovorili na moje poruke.

Letovala sam od 08.06.2015. u Grčkoj, Paralija preko novosadske agencije CORMORAN. Nisam zadovoljna njihovim uslugama i nikom ih ne bi preporučila.Aranžman sam uplatila u decembru 2014. za vilu Atlas, kako mi je trebalo za dve osobe a oni nisu imali morala sam da doplatim za trokrevetnu sobu. Nekoliko dana pre polaska su mi javili da ću biti u vili Estel, kao i većina njihovih gostiju, manji broj gostiju je ostao u vili Atlas,koja je bila mnogo bolja, konfornija, ima peškire. U vili Estel nismo imali tople vode preko dana, samo uveče, Wi-Fi je stalno bio u prekidu, bilo je samo uveče, bilo je dana kada ga uopšte nije bilo, preko puta vile je škola tako da su nas deca budila a i nismo mogli po podne da se odmorimo od dečije vike. U sobi nije radio TV, neispravan,na rešou nije radila velika ringla, samo mala za kafu, tako da nismo mogli kuvati i td. Cena za vilu Estel je na njihovom sajtu niža od cene koju sam platila, kada sam tražila da mi vrate razliku nisu odgovorili na moje poruke.

Prvo, morate njima uloziti pisani prigovor, u zakonskom roku (pozurite)!
Morace da vam odgovore, ako ne prijavite ih turistichkoj inspekciji (na Novom Beogradu je, republichka)....
.... a najbolje, tuzite ih!!!! Platice i ono shta nisu morali!!!!!
:rtfm:

Vecina agencija se ponasha previshe bahato, jer nam je zakon o turizmu NULA!!!! :dash: Bezbroj je nedorechenosti i kontradiktornosti u njemu. Daleko vishe shtiti agencije, nego putnike!
Naravno, nisu oni krivi za to.... oni samo 'love u mutnom'.... ali kad vec love, nek im neko uzme pare za to?! :whistling:

Pa objasni, kako su te prevarili? Ja putovala sa njima 5-6 puta, uvek su sve ispoštovali, ali nema veze, ne kažem da ne može da se desi. Daj detalje.

Ma, vec sam ranije pisao o tome... na temi o Krfu i ovde, na ovoj.... pa da se ne ponavjam!

No dobro.... evo, ponovicu deo svoje poruke, jednom od kolega ovde:

'..... i saam sam lichno prevaren, od strane Viva Travel, agencije! Tako shto su mi prodali smeshtaj u vili sa bazenom.... chak su i katalog tako shtampali, za sajam u Beogradu.... da bi se ispostavilo, da ta vila (Platania, u Dasiji) uopshte nema bazen ni na korishcenje, kamoli u vlasnishtvu! Slikali bazen, od vile pored!
= Kada smo svi kolektivno (6x2 osobe) zatrazili od stacionar vodicha (koja inache radi i za Kon-Tiki), da nam izda pisane potvrde, na shta je po vazecem zakonu o turizmu (koliko god on bio losh) bila duzna da uchini.... Prvih dana nas je vozala... zavlachila.... hoce, nece... da bi na kraju obecala, da ce nam izdati potvrde i naravno, ispalila... tako shto se vishe nije ni pojavila! ....'

Eto, to je moje iskustvo sa VIVA Travel, agencijom! :think:

Ma, vec sam ranije pisao o tome... na temi o Krfu i ovde, na ovoj.... pa da se ne ponavjam!

No dobro.... evo, ponovicu deo svoje poruke, jednom od kolega ovde:

'..... i saam sam lichno prevaren, od strane Viva Travel, agencije! Tako shto su mi prodali smeshtaj u vili sa bazenom.... chak su i katalog tako shtampali, za sajam u Beogradu.... da bi se ispostavilo, da ta vila (Platania, u Dasiji) uopshte nema bazen ni na korishcenje, kamoli u vlasnishtvu! Slikali bazen, od vile pored!
= Kada smo svi kolektivno (6x2 osobe) zatrazili od stacionar vodicha (koja inache radi i za Kon-Tiki), da nam izda pisane potvrde, na shta je po vazecem zakonu o turizmu (koliko god on bio losh) bila duzna da uchini.... Prvih dana nas je vozala... zavlachila.... hoce, nece... da bi na kraju obecala, da ce nam izdati potvrde i naravno, ispalila... tako shto se vishe nije ni pojavila! ....'

Eto, to je moje iskustvo sa VIVA Travel, agencijom! :think:

Zato uvek proveris npr. preko tripadvisora taj smestaj, pa vidis sta kazu ljudi. A ako se bas nista o tom nekom smestaju ne spominje, uzmes kao sumnjivo i ne ides tamo. Meni se desilo da sam proveravala jedan hotel, pa videla komentar da to nije taj bazen koji je na slici, hotel ima bazen i hotel i bazen su ok, ali nije bazen sa slike. Eto cuda...
Ali zaista moram da priznam da za Vivu takvo nesto nikad nisam cula.

Zato uvek proveris npr. preko tripadvisora taj smestaj, pa vidis sta kazu ljudi. A ako se bas nista o tom nekom smestaju ne spominje, uzmes kao sumnjivo i ne ides tamo. Meni se desilo da sam proveravala jedan hotel, pa videla komentar da to nije taj bazen koji je na slici, hotel ima bazen i hotel i bazen su ok, ali nije bazen sa slike. Eto cuda...
Ali zaista moram da priznam da za Vivu takvo nesto nikad nisam cula.

:nono3: Nije samo bazen.... imali smo mi i polu-ispravan autobus.... shofera koji se pravio pametan i raspravljao sa nama (putnicima) "shta mi hocemo, za te pare"... treba da budemo zadovojni, onim shta smo dobili..... pa posle toga, zgazi sopstvenu putnicu! Tako da je zena, zadobila potres mozga i slomila kuk....
Ma, to je bilo putovanje 'za pamcenje'! :vudu: :bljak:

E, onda nas u Beogradu docheka, josh nadobudnije rukovostvo! Samo shto josh nisu trazili, da se mi njima izvinimo.... shto smo uopshte putovali sa njima! :fdlan:

Shto se mene tiche, NIKAD VISHE sa Viva Tours-om.... sve i da oni meni plate?!!!! :ljutko:

Ima li neko iskustva sa Balkan Fun turističkom agencijom. Zapao mi je za oko aranžman za Kušadasi kod njih, ali mi je malo čudno što je tako jeftin, iako nije last minute ponuda (150 evra je 10 dana u sobi sa terasom (1/3) u hotelu sa tri zvezdice, u aranžman su uračunati autobus, trajekt i doručak, a ide se početkom avgusta). Ima li ko predstavu u čemu je caka? Ima li šanse da ne planiraju na neki način da me prevare i da mi izvuku dodatne pare na bog zna šta? Išla sam ja u Kušadasi pre četiri godine i sličan aranžman sam platila 230 evra. Zato mi je ovo malo sumnjvo. :confused:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back