TURISTIČKE AGENCIJE - grdite, pohvalite, upozorite...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nije mi jasno zasto pljujete RELAX.

Ali i to je moguce ako ljudi previse ocekuju.

Mi smo bili preko Relaxa na Krfu i zahvalni smo im sto su nam obezbedili smestaj kakav je i bio u katalogu S. George - Sidari. Nisu nas prevarili. Hranu nismo uplacivali, isli smo svojim automobilom tako da nikakvih dodirnih tacaka nismo imali sa agencijom.

Pre puta su nam poslali dva pisma, u jednom su nas obavestavali konkretno u vezi smestaja, a u drugom su bile cene trajekta, klime i dr. Mi smo bili prezadovoljni.

Posto smo na put krenuli dan ranije bilo nam je potrebno prenociste i mi smo kad smo vec stigli u Grcku zvali agenciju i na Krfu i u Beogradu da ako je to moguce, obezbede nama 4 apartman bilo gde na Krfu da prespavamo. Rekli su nam da pozovemo za sat vremena. Kada smo pozvali rekli su nam ime vile, broj sobe, (vila je bila u mestu gde smo i uplatili aranzman) a kada sam ja pitala koliko ce da kosta rekli su besplatno.

Dosli smo na Krf, pozvali predstavnika, objasnio nam je put do mesta, u mestu nas sacekao i pokazao nam apartman u kome smo samo prenocili (bio je uzasan - to je bila Relaxova dopunska ponuda) ali za nocenje odlican, jer nas je vec sutra cekao predivan apartman u S. George. Mi nismo imali nikakve kontakte vise sa vodicem niti nam je trebao. Izlete smo organizovali sami, pa cak i kada sam se povredila, otisli smo sami u lekarsku ordinaciju i sve zavrsili bez ikakve pomoci vodica (i nismo nista platili). Znaci dragi moji NISTE MALE BEBE pa da neko mora stalno da vam govori ovo ono.

Jedina zamerka RELAX agenciji (naravno ne nasa) je od strane ljudi koji su u pomenutom hot.app. imali uplacenu hranu. Bilo je receno da ce biti svedski sto ali nije. E za to vec treba agencija da se tuzi. Znate to je ljudima izazvalo dodatne troskove.

Inace sto se tice nas, mi smo cak i zvali agenciju kad smo dosli da se zahvalimo - na onome sto su ucini za nas - OBEZBEDILI DOBAR SMESTAJ ZA ODGOVARAJUCI NOVAC.

Slazem se sa tobom jer sam i ja isla preko njih...ides na more sa svojim drustvom,deckom ili kako vec a ne ides na more sa predstavnikom da bude uz tebe 24h...Imaju sastanci i kada smo mi sisli u dogovoreno vreme bio je predstavnik tu a bili smo jedini a i niko ne pominje ne odgovornost nasim ljudi(naravno ne mislim na sve)koji sidju pola sata kasnije i cude se kako nema nikog...on nije duzan da bdi u jednom hotelu,imas njegov broj ako ti nesto treba zoves,pitas i to je to...Relax je odlicna agencija,najjeftinija za tako dobre uslove...jako su ljubazni i profesionalni...To je moje misljenje o ljudima koji se zale na predstavnike koji nisu stalno tu...

Ako je tako, to je Ok.
Ovi prethodni su to malo drugacije predstavili od tebe princezo.
A za onu noc obezbedjenu besplatno od strane agencije RELAX prema "V70" mogu reci svaka cast. Zasto da ne izadju u susret ako imaju prazan apartman.
Druge agencije bi rado naplatili taj dan po duploj ceni.
Slazem se da su mnogi ljudi zahtevni i da ocekuju previse od agencije, a da po mogucstvu plate sto manje. No, kada branim agenciju ljudi me napadaju da zastupam agenciju. Sada kada sam hteo da podrzim klijenta jedne agencije, drugi smatraju da je agencija Ok. Cudan je ovaj svet forumaski...

Vlasnik agencije je Grk, zove se Kostas. Znam ga licno. Chova je OK. E sad, nezgoda je sto on ima agencije u jos nekoliko zemalja, a inace u Grckoj zakupljuju dosta smestaja, tako da ne verujem da je upoznat sa svakim pojedinacnim problemom. Njegovi ljudi postavljeni na direktorske pozicije samostalno donose odluke, po vazecim propisima.
Nema tu zavere. Jednostavno nema price i zato nije bilo na TV. Mnogo jace face pljuju, pa sto ne bi njega. Verovatno zakon stiti na neki nacin u ovom slucaju agenciju, mada ma koliko mislili da nije tako, nas zakon jako stiti putnika, i nadam se samo da cemo uskoro na BELU SHENGEN LISTU pa da ovakvih problema vise ne bude!

A ja se nadam da ce ova devojka sa pocetka price ipak uspeti da dodje do neke hrabre televizijske kuce koja se nece bojati ili jos bolje koju nece biti lako potplatiti.... to da vest nije "spektakularna" ...pa naravno da nije spektakularna kada smo mi ovce koje sisaju vec 15 godina na ovakav i slican nacin ,i vise ama bas nista novog i spektakularnog u tome....
Zbog ovakvih i slicnih stvari bi najvise volela da imam petlju i zatrazim azil....Fuj.

Eh, tek sam sada stigla do kompjutera!

Na B92 ce biti u ponedeljak, skupljaju izjave od agencija, turisticke inspekcije i YUTA-e. Rekli su da su bas imali problem sa njima u komunikaciji (neljubazni). Danas sam odnela kopije dokumenata.

Danas su me zvali i iz RTS-a i ujutru dajem izjavu i za njih. Oni su takodje zvali agencije i inspekciju i bas su se zalozili da nesto urade. Novinarka mi je rekla da ce biti u jutarnjem u ponedeljak, ali cu vam javiti sutra kada mi potvrdi.

Dakle, nema sanse da odustanem! Ima da menjaju Opste uslove!

Sorry Bezimeni, ali Kostas ipak nije tako ok lik (mogu da ti potvrde mnogi), a i ovo nije tek onako neka "nepotkovana" prica.

Nazalost, u Srbiji se sistem pravi da odgovara samo jednoj strani.

Da li je neko nekad cuo da se neka agencija buni?

Osecam se danima lose, jer hocu da pokazem da su uredbe lose i da ih treba menjati.

Necu da se pomirim sa time, samo zato sto oni imaju uredbe koe ih stite. I udruzenja, asocijacije i svasta jos.

I ovo ce jednom biti svet!

e,pa i red je da se krene od necega! dosta je bilo neprofesionalnosti u ovoj zemlji!! meni je bas zao sto su vas tako izmaltretirali(i jos uvek) ali se nadam da izdrzavate "do kraja",pa i u najgorem slucaju,ako "ne daj boze"ne pobedite,bar ce se cuti za prevarante...srecno!
ps:ako do ponedeljka "marmaris" promeni misljenje i ponudi vam sav novac nazad,jel' cete odustati od vesti?

princezza:
ma opusti se,ko da je bitno,ima raznih misljenja i svako ima pravo da kaze svoje...naravno da ponekad ljudi imaju pravo jer mnogo je prevaranata ali nekad stvarno preteruju...ne znam sta bi za taj novac da dobiju...ja sam se odusevila jer je relaxsov predstavnik na Tasosu cuvao decu,svaki dan po 2 sata...naravno besplatno...

Molim te reci mi gde si bila na Tasosu, ime vile i opis (da li si bila u vili Tereza)

JEDINO STO ZAMERAM AGENCIJI RELAX -

organizovanje tematskih veceri - napisano u katalogu.

Prosto sam bila ljubomorna na Engleze koji su u svojim hotelima imali organizovane veceri (malo karaoke, malo kviz). Mozda je to nekima glupo ali ljudi dosli smo da se odmorimo i zabavimo, pa ne mozemo se svako vece setati. Mi smo isli sa svojom decom po diskotekama, pabovima ali i to dosadi.

Agencija nista nije organizovala - a meni se bas pevalo! ha, ha

Stigla!

Dakle, novinarka me snimila i uzela izjavu (vrtela sam papirima ispred kamere, k'o oni najgori borci za pravdu. Mada, sada ih razumem :) ).
Elem, lepo smo se iscaskale. Rekla mi je da su njoj agencije saopstile da smo mi potpisali izjavu, a onda je videla original dokument (zapravo racun da smo platili) u kojem sitnim slovima na dnu strane pise kako izjavljujemo da smo upoznati sa Opstim uslovima. I to BEZ naseg potpisa (niko nam nije ni rekao da se potpisemo niti nam skrenuo paznju na to, a oni su to ipak overili).

U ponedeljak uzima zijavu od Kostasa, a emitovace se u UTORAK (29. 08), JUTARNJI RTS-a.

Ne znam kade ce B92 tacno to da pusti u ponedeljak (verovatno ostaje u Vestima u 16)

Mi cemo tada da budemo na putu, ali ce nasi da nam prepricaju.

E, da! Shvatila sam da je odlazak u turisticku agenciju - KOCKA! Cista kocka.

I bila sam u jos jednoj agenciji da ih pitam sta oni rade u ovakvim slucajevima i veoma ljubazno su mi objasnile da se prvo potpise ugovor (? Lepo), a prosle godine kada im se to desilo (ove niko nije odbijen za Grcku), vratile su sav novac, osim troskova viziranja.

Eto.

Odbijeni za Grcku kolektivnu vizu! ! ! TO PRVI PUT CUJEM
To je ne moguce, Grcka ambasada daje agencijama kolektivne vize bez ikakvih problema, jer se odnose za odredjen broj ljudi koji ulaze i izlaze zajedno u zemlju, i nemaju nikakvih razloga da nekoga odbiju, osim ako taj neko nije na njihovoj crnoj listi. Sto verujem da u vasem slucaju nije razlog.
[B]TRZISNA INSPEKCIJA CENJENOJ GOSPODI IZ TE AGENCIJE TREBA ![/B]

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back