TURISTIČKE AGENCIJE - grdite, pohvalite, upozorite...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo kako to radi Magic.
Hteli smo rano da rezervišemo, još u januaru i ostvarimo sve moguće popuste - tata, mama i dve bliznakinje koje bi u junu na letovanju napunile 10 meseci. Već davno smo odlučili da idemo na Tasos i svideo nam se hotel Sirines u Potosu preko Magic-a. Neprijatno smo se iznenadili kada smo dobili ponudu, jer za jedno dete naplaćuju boravak kao da ima 6-12god.

Citat sa njihovog sajta :

Iskreno ne spadamo ni u jednu grupu, ali za decu do 2god nigde se ne naplaćuje smeštaj.
Zvali smo da ih pitamo o čemu se radi, mislili smo da greška, ali su nam oni objasnili da je to politika hotela i da hotel njima naplacuje pa moraju i oni nama. Elem, našli smo kontakt hotela na netu, poslali im upit za isti period. Dobili smo cenu po danu, malo vecu, ali deca do 5 god letuju besplatno bez obzira na broj, nema doplate za klimu, niti za sobe sa pogledom na more i nude besplatno koriscenje krevetaca za bebe, tako da bi na kraju preko njih bilo i jeftinije od Magic-a sa svim njihovim popustima.

Eto samo da se zna šta prodaju naše agencije.

Delimicno se slazem sa tvojim postom ali imam jedno pitanje: Da li agencije imaju pravo na zaradu, naravno da ce u nekim slucajevima biti jeftinije ici direktno preko hotela a nekad i ne?! Da li se vi odricete svoje provizije sta god da radite?

Poslednja izmena:
Де само нађете те шабанске агенције...."БУСТУРИСТ" па сам назив те нагони да помислиш да са њима нешто или није или неће бити у реду.... :lol:

vidiš, pre toga sam išla sa nekom valjevskom agencijom, povedena znanjem da imaju odlične autobuse (put nisam osetila) a da smeštaj mogu da promenim ako baš...Ispalo je odlično. I put, i smeštaj, i organizacija, i ljudi...u povratku smo čak išli drugim autobusom jer se naš pokvario. I tu bi čovek pomislio da nam sledi horor tura do kuće - a ono još bolji bus koji ima i sedište za masažu.
A znam isto tako kako je Kontiki ostavio trudnicu sa mužem i malim detetom u Turskoj: spakovali se, stvari u avionu a turski pilot odbije da je vozi u 7.mesecu trudnoće (ko li je trebao da joj kaže da on ima na to pravo?) i oni se tako sa zadnjim parama i par pampers pelena vrate u hotel gde im daju 'sobu' u kojoj imaju pomoćni krevet i metle; i tako par dana dok ih neko iz konzulata nije poslao kući.

Što se ovog bastursa i falcona (nije ovo 'b' i 'f' po pismenosti no po zasluzi) tiče i meni je mirisalo na katastrofu, no sam se organizovala sa velikim zakašnjenjem i imala sam vremena da kažem idem ili ne idem. Opet, dovoljno dugo sam turista da se ne prepustim i umrem nego se snađem pa promenim.
Kako god se oni zvali!
Radujem se belom šengenu...znate kad će da me vidi neka naša agencija!

A znam isto tako kako je Kontiki ostavio trudnicu sa mužem i malim detetom u Turskoj: spakovali se, stvari u avionu a turski pilot odbije da je vozi u 7.mesecu trudnoće (ko li je trebao da joj kaže da on ima na to pravo?) i oni se tako sa zadnjim parama i par pampers pelena vrate u hotel gde im daju 'sobu' u kojoj imaju pomoćni krevet i metle; i tako par dana dok ih neko iz konzulata nije poslao kući.

Licno znas ili si (kao i ja) o tome citala u novinama?
Jel to ona sto nije bila u 7-om nego u 9-om mesecu?
Svaka trudnica koja putuje avoinom zna da ne moze putovati u zavrsnim mesecima trudnoce bez lekarskog uverenja, pa je tako znala i ova, samo je prekoracila vazenje uverenja na nedelju dana (uobicajeno za 9-ti mesec)

Delimicno se slazem sa tvojim postom ali imam jedno pitanje: Da li agencije imaju pravo na zaradu, naravno da ce u nekim slucajevima biti jeftinije ici direktno preko hotela a nekad i ne?! Da li se vi odricete svoje provizije sta god da radite?

Naravno da imaju pravo na zaradu, to im niko ne spori, ali nemaju pravo da se sluze lazima, koje je sada lako proveriti. Kakva politika hotela, ako hotel ne naplacuje boravak dece, znaci da i agencije nemaju nikakve troskove. Zaradu ostvaruju za boravak koji uplate odrasli. Sve ostalo je cisto vacarenje. I meni su u jednoj poznatoj agenciji servirali pricu da starije dete boravi besplatno, a da beba placa aranzman ( otprilike 60% od cene odraslih ) i da je to politika hotela. U drugoj, jos poznatijoj agenciji, uplatio sam aranzman za isti hotel, za bebu ne placam nista, a za starije dete samo avion, boravak ne. Pri tom i ta agencija naplacuje boravak za drugo dete, ako je starije od 6 godina. A na sajtu hotela lepo pise da deca do 12 godina ne placaju boravak. Pravo na zaradu je jedno, a pravo na prevaru vise nego jadno.

Oboje govorite ispravno, samo treba naglasiti jednu stvar, da zaista postoji ''politika hotela'' i da svi hoteli ne gledaju jednako na tu problematiku. Zato agencija treba da precizno navede u katalogu koji su uslovi za koji hotel.

Slazem se da postoji politika hotela, zato sam i proverio na njihovom zvanicnom sajtu, obe agencije lazu, samo jedna krade a druga ( kako rece Velj Ilic ) kraducka.

Turisticka agencija Aurora travel JAKO NEODGOVORNI!!!:ljutko:U Agenciji obecavaju jedno a na licu mesta drugo!!!Hotel Gatos u Pefkohoriju je dno dna.Soba je jako mala, prljava, a domacica kuce tj. predstavnik agencije jako neljubazna...Bolje ostanite kod kuce nego da letujete preko njih.:D:D

Zovi ih i zali se imas prava na to i treba im sve reci mozda i neznaju kako im se domacica ponasa znaci zovi i zali se

Turisticka agencija Aurora travel JAKO NEODGOVORNI!!!:ljutko:U Agenciji obecavaju jedno a na licu mesta drugo!!!Hotel Gatos u Pefkohoriju je dno dna.Soba je jako mala, prljava, a domacica kuce tj. predstavnik agencije jako neljubazna...Bolje ostanite kod kuce nego da letujete preko njih.:D:D

Ne bih se slozio sa tobom oko toga da je to neozbiljna agencija jer na sajtu putovanja info barem je bilo oko 10 ljudi koji su preko njih putovali na Zakintos i svi su bili zadovoljni. Konkretno sam bio u kuci Calinikas u Tsiliviju u periodu od 21.juna do 1.jula. Moj najbolji drug mi je tu agenciju i preporucio jer je on bio u Pefkohoriju pre dve godine u istoj kuci. i on kaze da su dvokrevetni apartmani manji ali sasvim dovoljni za funkcionisanje jer je on dosao na more a ne da zivi u tom apartmanu. To sto je bila soba prljava je mozda propust devojke na stacionaru i ne zelim da ulazim u to niti da branim tu devojku. Da si ti zaista bila nezadovoljna i da je to bio ogroman propust agencije, ti bi se spakovala i vratila kuci i bez problema dobila odstetu da si bila u pravu a ne bi sedela u toj prljavstini kao sto tvrdis i iskoristila to letovanje do kraja

Zovi ih i zali se imas prava na to i treba im sve reci mozda i neznaju kako im se domacica ponasa znaci zovi i zali se

Ja ne znam da li sam ikada cuo da je neko imao savrsenog predstavnika na moru jer su to sve ljudi koji rade sezonski i kojima moze da nesto dune i da se tako ponasaju bez znanja ljudi iz agencije. I slazem se sa ovom konstatacijom da ukoliko nesto nije bilo u redu da to treba i prijaviti agenciji jer nikome nije u interesu da prodaje nesto bezveze osim ako se izuzmu agencije koje postoje godinu dana i kojima je cilj da pomaznjavaju novac od ljudi i da se posle godinu dana zatvore i otvore pod novim imenom.

NAJGORE: Ja sam letovala preko raznih agencija, ne zelim ni imena da im se secam! Izmedju ostalog TRIM TRAVEL,bila je Bugarska u pitanju. Platili smo hotel a bolje da smo platili kamp kucice! Da ne pricam da smo cekali 10 sati u bescarinskoj zoni-sto nije propust agencije, ali dodatna dva sata cekanja jer niko ne zna da ukljuci farove na ovom autobusu je svakako njihov propust!!!Sve se raspadalo! Bila je i neka niska agencija, mislim da je MONDORAMA, takodje za izbegavanje! Smestaj je bio katastrofa, prevoz do Nisa u mini-busu u kojem nije bilo mesta za sav prtljag u prtljazniku pa su koferi bili ispod nas, pored nas, na nama... Blago Spiderman-u!!!

NAJBOLJE:Prvi put nas je agencija ispostovala 101%- ETA TOURS, Beograd. Naime, bila sam na Lefkadi i smestaj nije bio kako treba, sve je bilo staro i ispod ocekivanja. Cim smo se vratili smo pisali agenciji, zalili si na smestaj i buku. Iskreno, nisam ocekivala ni odgovor od njih, a dobili smo objasnjenje i 50% popusta na sledece putovanje. Objasnjenje je bilo da njih grcki partner nije ispostovao, u sta i verujem. Ni vlasnik nase vile, ni zaposleni u agenciji njihovog grckog partnera, a ni vodic se nisu pojavili kada smo zbog incidenta morali da trazimo pomoc policije. A svi su bili obavesteni!
Dakle, ja agenciju ne menjam :D
I da se zna: Lefkada je savrseno mesto za sve koji vole divljinu, malo autenticnog, divlje plaze, ne samo hotele, kafice i klubove. Ja bih se tamo uvek vratila:)))

Ja sam putovala sa Big Blue agencijom u periodu od 31.07.2009-11.08.2009 u Alanju, Turska.
O radu ove agencije nemam ništa lepo da kažem,sem da savetujem ljude da je zaobiđu ukoliko žele i da se odmore na svom putovanju! To što su malo jeftiniji od drugih vam posle dobro naplate!
Svesna sam da se greške svima dešavaju ali ovo što oni rade je neprevazidjeno a najgore od svega je to što nakon što vam upropaste godišnji odmor i dovedu do sloma živaca još su i neljubazni i odvratni kada se žalite!
Ako ste već uplatili odmor sa njima savetujem vam da se jako dobro informišete o svemu u slučaju da vas prevare, priznanice za sve što doplatite, ukoliko ima nepravilnosti morate sastaviti zapisnik i da ga vodič potpiše...da bi mogli išta kasnije da uradite po tom pitanju.

E ovako smo ja i moj muž prošli
Uplatili smo hotel Kaliopa beach****,par dana pred polazak sam našla na internetu veoma loše kritike na ovaj hotel i saznala da svake godine menja ime zbog toga što loše posluje (eto kakve hotele oni nude kao odlične, specijalna ponuda itd).
Nazvala sam agenciju, zamolila ih da mi promene hotel, ukazala im na problem, ponudila i veću doplatu samo da nemam problema! Odgovorili su mi da to ne može nikako, da je hotel čist i normalan i da je sve u redu i da oni garantaju za to.
Kada smo stigli u hotel imali smo šta i da vidimo. Soba je toliko zaudarala da je to bilo neopisivo, klima budjava, posteljina prljava, kupatilo prljavo, nije čišćeno jedno 6 meseci, vrata od sobe razvaljena ne mogu se zatvoriti, nakon jedno dva sata objašnjavanja na recepciji jer niko ne zna engleski dobili smo drugu sobu koja se razlikova po tome što nije zaudarala na crkotinu. Sve što su rekli u agenciji i predstavili nam kao punudu ništa od toga nije bilo u tom hotelu!Odmah sam ih zvala i niko se nije javljao na tel.
Sutra dan nakon žaljenja vodiču, krenuli smo u obilazke drugih hotela i tako proveli svoj dan, tek uveče smo se premestili u drugi hotel Bone SVS**** i morali doplatiti 50 evra po sobi za šta nismo dobili priznanicu.Traženje drugih hotela i prevoz je bio o našem trošku.
Baš me zanima kako to da kada odete tamo možete se premestiti u drugi hotel a ranije nije moglo!Da napomenem i da nam je vodič rekao da je i predhodnu grupu ljudi premeštao u drugi hotel što znači da je agencija znala za problem a i dalje je nudila hotel koji generalno ne bi trebalo uopšte da radi!
Vodič je bio jako fin kao i svi vodiči dok vam ne uzme pare gde god može sa pričom da ništa to ne bi moglo da nije mene, kao da ne radi u agenciji! A zato je posle isključio mobilni telefon kada je trebao da nam javi kada dolazi bus po nas da nas vodi na aerodrom jer se nije znalo pošto smo promenili lokaciju. Naravno bus je došao po nas u 4 ujutro pa smo skoro u pidžamama išli da ne bi zakasnili! Sve u svemu, jako loše iskustvo. Došli smo iznervirani, umorni, razočarani! Eto sada znate šta može da vas zadesi sa ovom agencijom pa se lepo pripremite, ponesite dosta para za kojekakve doplate, pročitajte koju knjigu iz prava...

Letovala sam preko Eurojeta od 09.08-19.08.2009. u hotelu Kleopatra Dreams Beach.
Od informacija koje sam pokupila na netu pre nego sto sam krenula to sam i dobila. Hotel je udaljen nekih dvadeset minuta setnje do grada. Ususkan je tako da nema buke. Minut ima do Kleopatrine plaze, deo broj 18. Prilaz vodi je normalan, voda je bila cista, bilo je talasa, i veoma brzo krene duboko, tako da nije preporuka za poluplivace.
Hotel je stvarno bio dobrar. Sobe su ciste, sveze okrecene, sobarica je svaki dan menjala peskire, i cistila sobu. Terasa jednim delom gleda na more. Kupatilo je novo, cisto, uvek je bilo tople vode.
Osoblje ljubazno, hrana fenomenalna i uvek dovoljno bez obzira u koliko sati stignete. Ja sam imala PP, koji je sasvim dovoljan ali moja preporuka je AI, razlika u ceni je nekih 100 eura i mislim da se isplati. Bazen je dovoljno velik, cist. Uvek ima slobodnih lezaljki. Obroci se serviraju uvek pored bazena.
Cene u hotelu su: Koka kola 3 lire(1.5 eura), hamburger 4 lire, malo pivo 3 lire, veliko 4 lire, sveze cedjeni sok 3 lire...
Hranu smo normalno unosili u hotel, naravno nismo bas mahali sa njom, ali...
Iznajmljivanje lezaljki na plazi je: 9 lira(4.5 eura).
Ja licno nisam osetila vlagu, koja mi smeta, ali su temperature strasno velike. Sunce je strasno jako od ujutru do uvece i sve vreme se mora biti ispod suncobrana. Nekih 30 metara od hotela je Migros, a nekih 10 metara prodavnica. Cene su Koka Kola u konzervi 0.60 centi, ledeni caj 0.40 centi, 100gr. alve 1.5 eura, keksici su im jeftini, voce skupo, voda 1.5l je 30 centi, a voda 0.5 je 2.50 centi. U hotelu skoro da uopste nema Srba jer ovaj hotel radi strasno malo nasih agencija. Uglavnom su Nemci, Cesi i Skandinavci. Pristojni su, ali po ceo dan samo jedu i piju. Za nepoverovati koliko mogu da pojedu. U hotelu znaju sasvim dobro engleski.Znaci hotel za svaku preporuku. Nisam rekla da ima 4*. Aranzman sa popustom je bio 11/10 na bazi PP-501 euro. Za taj novac sasvim pristojno.
E sad sto se same Alanje tice, ja licno nesto bas i nisam odusevljena. Grad pun bofl robe i to svi prodaju istu robu. Majice 5eura, satove 5 eura...Znaci sve sam bofl. Restorani i kafici su im prelepi. Cene skoro iste kao kod nas, mozda malo jace. Ali sa vrhunskom uslugom. Lep je stari deo Alanje. Ulaz u dzamiju su mi naplatili 2.5 eura. Uzas. Prodavci nisu navalentni, mada sam ja kupovala u radnjama sa fiksnim cenama jer me cenkanje nervira. Imaju par Mc Donalds restorana kao i dosta restorana Burger Kinga. Stvarno velik grad. Ko zeli da pusi nargilu najbolje je da to uradi u starom delu grada, gde ne lese sa cenama. Nama su uzeli a bilo nas je desetoro, svakom po 2.5 eura. A bilo je slucajeva kada su ljudima naplacivali cak i po 20 eura.
Vodic je bio sasvim pristojan momak. Zove se Milos. Docekao nas je. Na samom aerodromu su vec podelili putnike po hotelima, tako da nije bilo cimanja do Alanje.Mi smo direktno isli do hotela i nismo nigde stajali.
Vodic vas obidje sutradan, pita za sobu, da li smo zadovolji, da li ima nekih primedbi. Ponudi izlete. Mi smo isli na djip safari, 30 eura ali fenomenalno. Marko nas je stalno vodio do klubova gde ne izlaze turisti, sa sasvim pristojnim cenama, uvek je bio na raspolaganju. Znaci sve pohvale za vodica. Nije bilo bezanije. Totalno urban i cool tip i veoma pristojan. Stvarno se trudio da pokaze Alanju u nekom drugacijem svetlu a da to ne bude ono klasicno drapanje, hajde na izlete i da vam uzmem pare.
Znaci moja generalna ocena je sasvim dobra.
Eurojet zajedno sa Milosem dobija sa moje strane sve pohvale.

Poslednja izmena:
Ne zelim da se ovo pretvori u reklamiranje odredjenih turistickih agencija, ali molila bih vas da mi kazete koje agencije su pouzdane u moru agencija koje se raklamiraju svuda ovih dana. Kakva je agencija Argus preko koje mnogi idu u Tursku? A Matico, Conte, neke manje poznate agencije?

Za Matico sam cula i procitala na raznim forumima more kritika.. Ja bih doduse pohvalila jednu koju nisi navela.. U pitanju je Freedom Travel. Vec godinama preko njih idemo na rafting Tarom i stvarno je super!! Toliko da vec ta nasa putovanja postaju tradicija u drustvu.. A i vidim da organizuju putovanja za daleke egzoticne destinacije, ali sa pomalo specificnim programom putovanja. Tj nisu u pitanju klasicna putovanja,vec prava avanturisticka puteshestvija.. Da ne davim sad puno, proveri njihov sajt i uveri se i sama..
Nadam se da ce ti ovo biti od neke pomoci :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back