Turistička sezona još nije ni počela kako treba - ali napadi na Srbe jesu?

gost 422686

Buduća legenda
Poruka
27.626

Turistička sezona još nije ni počela kako treba - ali napadi na Srbe jesu?​

Turistička sezona u Hrvatskoj još nije ni započela kako treba, a nezaobilazni sastojak svake od njih jeste - napadi na Srbe, piše portal "Index".

IZVOR: INDEX.HR PONEDELJAK, 21.06.2021. | 23:01

Naravno, pišu, u Splitu.

Pre samo par dana objavljeno je da je napadnut mladi par iz Srbije.

Policija je dobila dojavu o narušavanju javnog reda i mira na području plaže Ovčice.

Nekoliko nepoznatih osoba fizički je napalo dvoje državljana iz Srbije, muškarca (25) i ženu (26).

To nije bilo sve.

U Splitu se dogodio još jedan napad, a stradali su jedan muškarac iz Rusije i jedan Ukrajine.

Kako piše Slobodna Dalmacija, huligani su u centru grada, u Marmontovoj ulici, napali košarkaše jer su im zasmetali dresovi ruske reprezentacije.

Policija je otkrila i prijavila maloletnika koji je već poznat policiji po nasilništvu, zbog kaznenog dela izazivanja nereda iz mržnje, za šta je predviđena kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

Policija sumnja kako je napad bio organizovan.

Svake godine ista priča​

Gostu iz Srbije su pak u Splitu izbušili gume na autu.

Proteklih godina smo nažalost naučili da su erupcije antisrpske histerije i nasilja redovni dodatak turističkoj sezoni.

Događa se različitim ljudima, ali su to uvek iste primitivne priče i glupi, nacionalistički motivi.

Od rata je prošlo trideset godina, a Hrvatska se i dalje ne može izboriti sa gelipterima kojima je jedini sadržaj duše, zahvaljujući vaspitanju, mržnja prema drugima.

Zagađivanje društva nasiljem​

Dodatni problem je što su agresivni domoljubi obrazovno i mentalno potkapacitirani, pa ne shvataju da postoji nekoliko verzija ćirilice, pa su tako nedavno u Splitu nastradali i ruski sportisti zbog "problematičnih dresova".

Niko se ne treba iznenaditi ni ako u Dalmaciji "premlate" nekog purgera misleći da je Srbin, jer govori ekavicu.

Nema tu neke velike pameti, samo zadrtosti i nasilja koji zagađuju društvo.

Napadi na Srbe jednostavno su anticivilizacijski i sramote Hrvatsku.

Mučni su i ponižavajući, jer su jasan izraz kolektivne podsvesti društva.

Osuda bez kalkulacija​

Kome to treba?

Hrvatska je prošla kroz težak drugi talas pandemije, ekonomska situacija je otvorena, ljudi se sada žele odmoriti i zaraditi, a itekako je moguće da će agresivna, nacionalistička manjina spremna na nasilje sve to celo leto sabotirati.

Zato treba odmah na početku sezone upozoriti da se takve primitivne, šovinističke pojave moraju oštro i bez kalkulacija ili relativizacija osuditi, kao što je u slučaju napada u Splitu učinio novi gradonačelnik Ivica Puljak.

Svaka tolerancija prema takvoj vrsti nasilja Hrvatskoj samo može štetiti.

https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2021&mm=06&dd=21&nav_category=167&nav_id=1879128

Pitam Srbe koji idu u Split. Zašzo tamo idete kada je to osvedočeno ustaško gnezdo? Em daju pare ustašama, em dozvoljavaju da ih ovi biju.Kakav je to sadomazohizam?

Ništa. Onda neka se nauče na teži način.

A ipak, oni su u EU, a ti nisi. Dapače, ti si dio onih koji su, barem zasad, ocijenjeni kao nedostojni članstva. Kako to? Kako to? Nije mi jasno.
Članstvo u nekoj političko-ekonomskoj organizaciji ti predstavlja vrhunac civilizacijskog dometa?Kao što rekoh-divljaci.Trbaće decenije da se civilizuju

Ma naravno. Glavno da "nisu" divljaci oni koji ne ispunjavaju minimum standarda i kriterija da bi bili članovi elitnog društva.

Ти си елита,као што су елита и бугари,румуни,пољаци...
из чисто политичких разлога како би се дистанцирали од Русије,
у вашем случају,како би неговало дух тог одурног,свирепог католичанствац са циљем да
ниједном Србину не падне на памет да се врати на своја вековна огњишта.

Ти и цео твој накот покатоличених смрадова су само једна марионета злочиначког Ватикана.

Ma naravno. Glavno da "nisu" divljaci oni koji ne ispunjavaju minimum standarda i kriterija da bi bili članovi elitnog društva.
Jedna političko-ekonomska organizacija je za tebe "elitno društvo"?Kao što rekoh,trebaće decenije da se civilizuje elita.Hrvati,Bugari,Rumuni su elita...Elita su oni koji prebijaju,bacaju u more i uništavaju imovinu urista u svojoj zemlji?Oni koji krvare boreći se sa tablama napisanim na nekom od jezika manjina?

Reč je o teškim divljacima koji žive život koji je ispod svake civilizacijske norme

Turistička sezona još nije ni počela kako treba - ali napadi na Srbe jesu?​

Turistička sezona u Hrvatskoj još nije ni započela kako treba, a nezaobilazni sastojak svake od njih jeste - napadi na Srbe, piše portal "Index".

IZVOR: INDEX.HR PONEDELJAK, 21.06.2021. | 23:01

Naravno, pišu, u Splitu.

Pre samo par dana objavljeno je da je napadnut mladi par iz Srbije.

Policija je dobila dojavu o narušavanju javnog reda i mira na području plaže Ovčice.

Nekoliko nepoznatih osoba fizički je napalo dvoje državljana iz Srbije, muškarca (25) i ženu (26).

To nije bilo sve.

U Splitu se dogodio još jedan napad, a stradali su jedan muškarac iz Rusije i jedan Ukrajine.

Kako piše Slobodna Dalmacija, huligani su u centru grada, u Marmontovoj ulici, napali košarkaše jer su im zasmetali dresovi ruske reprezentacije.

Policija je otkrila i prijavila maloletnika koji je već poznat policiji po nasilništvu, zbog kaznenog dela izazivanja nereda iz mržnje, za šta je predviđena kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

Policija sumnja kako je napad bio organizovan.

Svake godine ista priča​

Gostu iz Srbije su pak u Splitu izbušili gume na autu.

Proteklih godina smo nažalost naučili da su erupcije antisrpske histerije i nasilja redovni dodatak turističkoj sezoni.

Događa se različitim ljudima, ali su to uvek iste primitivne priče i glupi, nacionalistički motivi.

Od rata je prošlo trideset godina, a Hrvatska se i dalje ne može izboriti sa gelipterima kojima je jedini sadržaj duše, zahvaljujući vaspitanju, mržnja prema drugima.

Zagađivanje društva nasiljem​

Dodatni problem je što su agresivni domoljubi obrazovno i mentalno potkapacitirani, pa ne shvataju da postoji nekoliko verzija ćirilice, pa su tako nedavno u Splitu nastradali i ruski sportisti zbog "problematičnih dresova".

Niko se ne treba iznenaditi ni ako u Dalmaciji "premlate" nekog purgera misleći da je Srbin, jer govori ekavicu.

Nema tu neke velike pameti, samo zadrtosti i nasilja koji zagađuju društvo.

Napadi na Srbe jednostavno su anticivilizacijski i sramote Hrvatsku.

Mučni su i ponižavajući, jer su jasan izraz kolektivne podsvesti društva.

Osuda bez kalkulacija​

Kome to treba?

Hrvatska je prošla kroz težak drugi talas pandemije, ekonomska situacija je otvorena, ljudi se sada žele odmoriti i zaraditi, a itekako je moguće da će agresivna, nacionalistička manjina spremna na nasilje sve to celo leto sabotirati.

Zato treba odmah na početku sezone upozoriti da se takve primitivne, šovinističke pojave moraju oštro i bez kalkulacija ili relativizacija osuditi, kao što je u slučaju napada u Splitu učinio novi gradonačelnik Ivica Puljak.

Svaka tolerancija prema takvoj vrsti nasilja Hrvatskoj samo može štetiti.

https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2021&mm=06&dd=21&nav_category=167&nav_id=1879128

Pitam Srbe koji idu u Split. Zašzo tamo idete kada je to osvedočeno ustaško gnezdo? Em daju pare ustašama, em dozvoljavaju da ih ovi biju.Kakav je to sadomazohizam?

Ništa. Onda neka se nauče na teži način.
Ово је цела истина.

"Svake godine dođe 400 000 Srba u Hrvatsku,200 000 turista i 200 000 što dođu do svojih kuća iz sveta.
U celoj godini ima nekih pet incidenta, manje nego sa turistima iz drugih zemalja.
(Kiki, 21. jun 2021 )"
https://www.b92.net/info/komentari.php?nav_id=1879128

Ово је цела истина.

"Svake godine dođe 400 000 Srba u Hrvatsku,200 000 turista i 200 000 što dođu do svojih kuća iz sveta.
U celoj godini ima nekih pet incidenta, manje nego sa turistima iz drugih zemalja.
(Kiki, 21. jun 2021 )"
https://www.b92.net/info/komentari.php?nav_id=1879128
Ja kad sam pre par godina bila u Trebinju (pocetkom jeseni) par ljudi koje sam pitala (gazdarica kod koje sam bila smestena i njen decko) rekli su mi da slobodno mogu u Dubrovnik, i kolima, da se desi neki sporadicni incident ali da je retko, da oni i uopste mladi tamo idu grupno za vikend kolima na more. Razmisljala sam se ali ipak nisam otisla, i Trebnje mi je bilo dovoljno daleko i nisam htela da rizikujem.
Ali to je ono sto sam cula i od njih tamo , na licu mesta i tacno je.

Ja kad sam pre par godina bila u Trebinju (pocetkom jeseni) par ljudi koje sam pitala (gazdarica kod koje sam bila smestena i njen decko) rekli su mi da slobodno mogu u Dubrovnik, i kolima, da se desi neki sporadicni incident ali da je retko, da oni i uopste mladi tamo idu grupno za vikend kolima na more. Razmisljala sam se ali ipak nisam otisla, i Trebnje mi je bilo dovoljno daleko i nisam htela da rizikujem.
Ali to je ono sto sam cula i od njih tamo , na licu mesta i tacno je.

Idi u Neum

Hrvatska vojnici se pridružili KFOR-u na Kosovu​

21. Juna 2021.
Share on Facebook
Tweet on Twitter
E4ZdBc7XEAET5eo-e1624297190624.jpeg

Misija KFOR-a na Kosovu sopćila je da su se hrvatski vojnici pridružili regionalnom zapovjedništvu ove misije na zapadu, čime su postali deveta država u jedinici.
U sopćenju se navodi da će hrvatski vojnici biti integrirani u kinetički bataljun, koji će obavljati patrole na zapadnoj strani Kosova.

“Hrvatski vojnici pridružili su se regionalnom zapovjedništvu KFOR-a Zapad, postavši deveta država koja je bila dio te jedinice”, objavljeno je na Twitter nalogu KFOR-a.
Oni će biti zajedno sa vojnicima iz Austrije, Italije, Rumunjske, Sjeverne Makedonije, Poljske, Slovenije, Švicarske, Turske.

Back