turistička (ne)ljubaznost

baš me zanima
šta je ze vas pojam (ne)ljubaznosti domaćina koji treba da ugosti turistu
i kakav vam je to faktor
dakle, konkretno šta je to neljubazno što se doživeli/primetili
i šta očekujete od dobrog domaćina

pre par godina u Pefkohoriju.... sobe nisu bile spremne, a vec je uveliko proslo dogovorenih 14h za ''useljenje'' tako da sam ja lepo uzela metlu u ruke, pa posle toga dzoger, promenila posteljinu, sredila kuhinjicu i kupatilo.
sobarice, spremacice kako li ih vec zovu izgubile su se u tom trenutku, nemam pojma gde...
to je bezobrazluk domacina, a konkretno u agenciji preko kojih uplacujem letovanje nikad nisam imala probl, uglavnom se to desavalo na licu mesta, kad se stigne...

baš me zanima
šta je ze vas pojam (ne)ljubaznosti domaćina koji treba da ugosti turistu
i kakav vam je to faktor
dakle, konkretno šta je to neljubazno što se doživeli/primetili
i šta očekujete od dobrog domaćina

ocekujem da ispune ono sto je receno...ni manje ni vise...
doziveli smo da su pokusali da nas smeste u hotel losije kategorije...recimo, ali smo ih prijavili po povratku , pa smo dobili odstetu...

pre par godina u Pefkohoriju.... sobe nisu bile spremne, a vec je uveliko proslo dogovorenih 14h za ''useljenje'' tako da sam ja lepo uzela metlu u ruke, pa posle toga dzoger, promenila posteljinu, sredila kuhinjicu i kupatilo.
sobarice, spremacice kako li ih vec zovu izgubile su se u tom trenutku, nemam pojma gde...
to je bezobrazluk domacina, a konkretno u agenciji preko kojih uplacujem letovanje nikad nisam imala probl, uglavnom se to desavalo na licu mesta, kad se stigne...

Totalno nepoznavanje suštine problema ...

Radila sam kao predstavnik turističke agencije u Pefku dve godine po 5 meseci.
Krivica za to što opisuješ je ISKLJUČIVO u nesposobnosti agencije.
Na dan smene uhvatim za uši gazdu apartmanske zgrade rano ujutro, baš kada se sprema da traktorom ide u šumu da obiđe pčelinjake i kažem mu da ne može da ode dok ne vidim dve spremačice da čekaju ispred zgrade. Onda najurim sve iz prethodne smene da izađu iz apartmana do 10 (jer tako piše u ugovoru), i uteram spremačice unutra. Dve spremačice za četiri sata mogu pristojno da spreme dvadesetak apartmana. Još ako su mi ostale zgrade u istom mestu, pa to mogu da odradim na motoru, ja za četiri sata uspem da nateram lenje Grke da spreme cca 140 ležajeva za dolazak moja dva spratna autobusa.

Sve ostalo je SAMO IZGOVOR turističke agencije koja ne treba da se bavi tim poslom, nego da preprodaje paradajz ....

Back